Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Αν το πιστέψει μπορεί και τρίποντο στο Παγκρήτιο

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 17:15 ο αγώνας Εργοτέλης - ΠΑΣ στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Συνέχεια των επιτυχιών θέλει να δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αύριο θα αντιμετωπίσει στο Παγκρήτιο στάδιο τον Εργοτέλη, σε ένα παιχνίδι με μεγάλη βαθμολογική σημασία. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:15 και θα μεταδοθεί απευθείας από τη NOVA3.
Ο μεν ΠΑΣ θέλει να ανεβεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά για να νιώθει άνετος σε σχέση με την γραμμή του υποβιβασμού και να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών, ο δε Εργοτέλης που είναι στην καυτή ζώνη του υποβιβασμού καίγεται για βαθμούς και θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Ο ΠΑΣ προέρχεται από τη μεγάλη νίκη που αγγίζει τα όρια του θριάμβου με 3-0 επί του ΠΑΟΚ και πάει σήμερα στο Ηράκλειο για να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη. 


Ναι μεν είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ο «Άγιαξ» είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν έχει προβλήματα και είναι πολύ ανεβασμένος αγωνιστικά, κάτι που έδειξε απλόχερα στα τελευταία παιχνίδια καθώς καθάρισε με 1-0 τον Ατρόμητο και με 3-0 τον ΠΑΟΚ στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες», ανεβάζοντας στα ύψη τον ενθουσιασμό των φιλάθλων του. 

Μ΄ αυτή τη συνταγή των τελευταίων επιτυχιών θα παραταχτεί και στο Ηράκλειο με στόχο βασικά ένα θετικό αποτέλεσμα, διεκδικώντας ακόμα και τη νίκη, αν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες του αγώνα, σύμφωνα με την εξέλιξή του. Κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει με δεμένη άμυνα, ενισχυμένο κέντρο, ποντάροντας στον αιφνιδιασμό των αντεπιθέσεων. Δηλαδή με ένα σύστημα 4-2-3-1 που σε συνθήκες άμυνας μπορεί να μεταβάλλεται σε 4-5-1 και σε επίθεση με ανάπτυξη 4-3-3. Αν ο Γιάννης Πετράκης αποφασίσει να παίξει με δύο επιθετικούς σε 4-4-2 από την αρχή, τότε δίπλα στον Ίλιτς μπορεί να είναι ο Σαπαλίδης, αφού ο Μανιάς αποβλήθηκε με τις απανωτές κίτρινες κάρτες που δέχτηκε από τον διαιτητή Βοσκάκη για τον τρόπο που πανηγύρισε το τρίτο γκολ. 

Αλλά το πιθανότερο είναι να παραταχτεί και αύριο στο Παγκρήτιο στάδιο, όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Αν ο Πετράκης θελήσει να κάνει κάποια ανανέωση – φρεσκάρισμα στην ομάδα ή λόγω του στυλ παιχνιδιού του Εργοτέλη αναγκαστεί να κάνει κάποιες μετατροπές στο στυλ παιχνιδιού, οι αλλαγές πάλι θα είναι σε μικρή κλίμακα. Το αυριανό παιχνίδι έχει μια ιδιαιτερότητα για τον Γιάννη Πετράκη καθώς έπαιξε ποδόσφαιρο στον Εργοτέλη και η ομάδα αυτή του έδωσε την ευκαιρία να καθίσει σε πάγκο σούπερ λίγκα, αλλά πάντα προέχει ο επαγγελματισμός από το συναίσθημα. Άλλωστε και ο ίδιος τόνισε  γι’ αυτό: «Θα πάμε όπως σε όλα τα παιχνίδια. Υπάρχει το συναίσθημα, γιατί εκεί έπαιξα ποδόσφαιρο, έγινα προπονητής, αλλά ο κάθε επαγγελματίας προσπαθεί στα 90 λεπτά του αγώνα να κάνει τα καλύτερα για την ομάδα του». 

Πέρα απ’ αυτά, ο Γιάννης Πετράκης το πρώτο πράγμα που έκανε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν να πατήσει φρένο στους πανηγυρισμούς, να αποφύγουν όλοι τις μεγαλοστομίες και να συνεχίσουν τη δουλειά τους προσγειωμένοι, σεμνά και ταπεινά. «Ο κόσμος μπορεί να πανηγυρίζει και να λέει ότι θέλει, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας, για να μη υπάρξει αποπροσανατολισμός» είπε ο ικανός τεχνικός χτες στους παίκτες, καθώς όσοι αγωνίστηκαν με τον ΠΑΟΚ έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Ο χρόνος είναι πολύ μικρός για ξεκούραση και προετοιμασία, αφού σήμερα το πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.

Πιθανή ενδεκάδα

Αν δεν αλλάξει κάτι το απρόοπτο, ο ΠΑΣ στο αυριανό ματς με τον Εργοτέλη θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Ναδάλες, στόπερ τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ, αμυντικά χαφ τους Λίλα, Τσουκαλά. Στο κέντρο τους Τσάβεζ, Κοροβέση, Χαρίση και στην επίθεση τον Ίλιτες. Δεν υπολογίζεται ο Μανιάς που αποβλήθηκε στη φάση του σημείωσε το 3ο γκολ και ο Μπέριος που είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας.

Διαιτητής ο Μάνταλος


Τον αυριανό αγώνα στην Κρήτη θα διευθύνει ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσων ορίστηκε διαιτητής του Κυριακάτικου αγώνα Εργοτέλης – ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο στάδιο. Βοηθοί του θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ο Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) και παρατηρητής ο Δημήτριος Τσορτανίδης (Αχαίας). Ο Μάνταλος στην φετινή σαιζόν 2014-2015 έχει διευθύνει άλλα δύο παιχνίδια του ΠΑΣ και συγκεκριμένα: ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης 3-1, ΠΑΣ – Λεβαδειακός 0-4. Είναι διεθνής διαιτητής και έχει διευθύνει 3 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ (Λιλ – Γκρασχόπερς 1-1, Ατλέτικο Μπιλμπάο – Σαχτιάρ Ντόνετς 0-0, Μάντσεστερ Σίτυ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2), ένα κύπελλο Γιουρπόπα Λιγκ (Τορίνο – Σπλιτ 1-0) και 2 αγώνες εθνικών ομάδων (Ισπανία – Σκόπια 5-1, Πορτογαλία – Αρμενία 1-0).

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
(16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός αναβολή
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
15:00 Πανθρακικός – Βέροια NS2
17:15 Πλατανιάς – ΟΦΗ NS2
19:30 Καλλονή – Ολυμπιακός NS1
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
15:00 Πανιώνιος – Ατρόμητος NS2
17:15 Αστέρας Τρ. – Ξάνθη NS2
17:15 Εργοτέλης – ΠΑΣ NS3
19:30 Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ NS1
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
19:30 Παναθηναϊκός – Κέρκυρα NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 14 αγώνες)

ΠΑΟΚ 31
----------------------------------------------------
Ολυμπιακός 30
Παναθηναϊκός 26
Αστέρας Τρίπολης 25
Βέροια 24
Skoda Ξάνθη 24
ΠΑΣ Γιάννινα 23
Ατρόμητος 22
Καλλονή 21
Παναιτωλικός 21
Κέρκυρα 18
Πλατανιάς 15
Λεβαδειακός 14
Πανιώνιος 14
---------------------------------------
ΟΦΗ 14
Πανθρακικός 11
Εργοτέλης 7
Νίκη Βόλου 7