Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Στο άγραφο δίκαιο της μπάλας ποντάρει ο "Άγιαξ"

Με τη λογική ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν θα παραταχτεί σήμερα στο Φάληρο ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Χωρίς άγχος ο ΠΑΣ και με τη λογική ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν, θα προσπαθήσει στο σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα και παράλληλα να κάνει καλή εμφάνιση για να ζεστάνει τον κόσμο του, που τόσο πολύ πικράθηκε από την ήττα με 4-0 από τον Λεβαδειακό. Η αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί απευθείας από τη NOVA 1. 


Σίγουρα κανένας στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν πετά στα σύννεφα, γιατί όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη είναι η σημερινή αποστολή του ΠΑΣ απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν έχει περιθώρια για άλλη γκέλα, αλλά αυτό δεν είναι αποτρεπτικό για να έχουν και οι Γιαννιώτες δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα ενός θετικού αποτελέσματος. 

Τόσο ο Πετράκης όσο και οι παίκτες βλέπουν το ματς πάνω σε μια ρεαλιστική βάση, γνωρίζοντας πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σήμερα στο Καραϊσκάκη, αλλά από εκεί και μετά θα παίξουν ελεύθερα και ότι βγει στην πορεία. Πάνω απ’ όλα θα τα δώσουν όλα για μια καλή εμφάνιση για να νιώσει και ο κόσμος των Ιωαννίνων ότι η ήττα – συντριβή από τον Λεβαδειακό ήταν μια κακή παρένθεση που έκλεισε και η ομάδα δεν έχασε τη δυναμική της. 

Αν τους κάτσει το παιχνίδι και καταφέρουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, αφού σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί και όλα μπορούν να γίνουν, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο ποδόσφαιρο, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για τους Ηπειρώτες. Αν δεν βγει κάτι θετικό, πάλι δεν θα έχει μεγάλο αντίχτυπο ούτε θα ανατρέψει τους στόχους της Γιαννιώτικης ομάδας, ούτε θα φέρει γι’ αυτή τη συντέλεια του κόσμου. Υπάρχουν άλλα παιχνίδια πάνω στα οποία θα χτίσει τον στόχο της παραμονής του στην κατηγορία και η τύχη του στο πρωτάθλημα δεν θα κριθεί σήμερα στο Φάληρο. 

Γι’ αυτό ο ΠΑΣ θα παίξει ελεύθερα, χωρίς κανένα άγχος και αυτό θα τον βοηθήσει πολύ. Γιατί όταν μια ομάδα δεν νιώθει πίεση για το αποτέλεσμα, τότε παίζει και καλύτερα. Όπως σχολιάζουν στα Γιάννινα, το άγχος σήμερα το έχει ο Ολυμπιακός που γίνεται μεγαλύτερο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και το επερχόμενο παιχνίδι με τη Μάλμε και όχι ο τοπικός ΠΑΣ. 

Είναι λογικό με τα δεδομένα που υπάρχουν ο Πετράκης να δώσει έμφαση σε ένα αμυντικογενές σύστημα που θα δέσει κέντρο και άμυνα για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό είναι πιθανόν να παίξει με έναν επιθετικό σε ένα σύστημα που θα συγκλίνει περισσότερο στο 4-5-1 και όχι 4-4-2 που έπαιξε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Και οι δύο ομάδες αυτή την εβδομάδα πέρασαν μια «μαύρη Τετάρτη». Ο ΠΑΣ με την εξευτελιστική ήττα στα Γιάννινα 4-0 από τον Λεβαδειακό και ο Ολυμπιακός με την ήττα σοκ 2-1 από τον ΠΑΟΚ μέσα στο Φάληρο.

Πιθανή ενδεκάδα

Μετά την απογοητευτική εικόνα της ομάδας στο ματς της Τετάρτης με τον Λεβαδειακό, ίσως οδηγηθεί ο Γιάννης Πετράκης σε αλλαγές παικτών σε κάποιες θέσεις. Βέβαια δύο αλλαγές θα γίνουν υποχρεωτικά, καθώς οι Μπέριος (τραυματίας), Λίλα (τιμωρημένος με 4 κάρτες) δεν ακολούθησαν την αποστολή, στην οποία συμπεριλήφθηκε μετά από καιρό και ο Ντάσιος που δεν αποκλείεται να είναι στα πλάνα του Πετράκη. Τη θέση του Λίλα θα πάρει ο Χαρίσης ενώ για το κενό του Μπέριου υπάρχουν δύο εκδοχές. Να τον αντικαταστήσει ο Σκόνδρας ή να γίνουν εσωτερικές μετακινήσεις παικτών της άμυνας, να παίξει ο Ντάσιος δεξιός αμυντικός, να πάει αριστερά στην άμυνα ο Στρούνα και στόπερ να παίξουν Τζημόπουλος και Μιχαήλ. Επικρατέστερη είναι η πρώτη εκδοχή να παίξει ο Σκόνδρας. Πιθανόν ο ΠΑΣ σε ένα σύστημα 4-2-3-1 που ουσιαστικά θα είναι 4-5-1 να ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Μιχαήλ, στόπερ τους Τζημόπουλο, Σκόνδρα, στο κέντρο τους Χαρίση, Τσουκαλά, Τσάβεζ, Ακόστα, Γιάκο και στην επίθεση τον Ίλιτς. Στην αποστολή είναι και οι Σωτηρίου, Ντάσιος, Ναδάλες, Μανιάς, Σαπαλίδης, Κοροβέσης, Αυγενικού, Ηλιάδης.

Διαιτητής ο Μάνταλος

Διαιτητής του σημερινού αγώνα είναι ο Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Καβάλας. Βοηθοί του οι Βασίλειος Καραβασίλης (Καβάλας), Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας).
Τέταρτος διαιτητής ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής ο Δημήτριος Νταμπώσης (Πιερίας). Ο Μάνταλος ήταν ρέφερι και στον αγώνα ΠΑΑ – Καλλονή 0-0 που έγινε φέτος στις 25 Οκτωβρίου. Πέρσι (σαιζόν 13-14) ήταν διαιτητής μόνο στο ματς Βέροια – ΠΑΣ 2-2. 

Που παίζουν οι ομάδες νέων

Για το πρωτάθλημα νέων Κ-20 της σούπερ λίγκα σήμερα Σάββατο ο ΠΑΣ θα παίξει εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Η αναμέτρηση θα γίνει στις 1 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στον Άγιο Ιωάννη του Ρέντη. Διαιτητής του αγώνα η κ. Ελένη Λαμπαδάριου (Πειραιά) με βοηθούς Τζιλίρη, Χαλβατζάκο (Πειραιά).

-Για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος νέων Κ-17 ο ΠΑΣ σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί θα παίξει στο δημοτικό γήπεδο Καναλίων στο Βόλο με την τοπική Νίκη. Διαιτητής ο Ρούσης (Θεσσαλίας) με βοηθούς τις κυρίες Μπέλλου, Κουβατά (Θεσσαλίας).
-Για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα Σάββατο στην Ξάνθη με την τοπική Skoda. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Πηγάδια Ξάνθης. Διαιτητής ο Κακουλίδης (Θράκης) με βοηθούς Βαμβακίδη, Αγγελάκη (Ξάνθης).


 ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

(13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου
15:00 Βέροια – Πλατανιάς NS3
17:15 Κέρκυρα – Ατρόμητος NS3
19:30 Ολυμπιακός – ΠΑΣ NS1
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
15:00 Ξάνθη – ΠΑΟΚ NS2
17:15 Νίκη Βόλου – Καλλονή NS4
17:15 ΟΦΗ – Λεβαδειακός NS3
17:15 Παναιτωλικός – Πανιώνιος NS2
19:30 Αστέρας – Παναθηναϊκός NS1
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου
19:30 Πανθρακικός – Εργοτέλης NS1



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 11 αγώνες) 
ΠΑΟΚ 28
----------------------------------------------------
Ολυμπιακός 23
Παναθηναϊκός 22
Αστέρας Τρίπολης 20
Καλλονή 19
Ατρόμητος 18
Βέροια 18
ΠΑΣ Γιάννινα 16
Skoda Ξάνθη 15
Παναιτωλικός 14
Κέρκυρα 14
ΟΦΗ 13
Πλατανιάς 12
Λεβαδειακός 11
---------------------------------------
Πανιώνιος 11
Πανθρακικός 9
Εργοτέλης 6
Νίκη Βόλου 4