Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Πως σκοπεύει ο ΠΑΣ να εξουδετερώσει και τους πράσινους

Με τον Μπράνα Ίλιτς στην επίθεση θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο στάδιο "Ζωσιμάδες" ο ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ποδαρικό με νίκη για το 2015 θέλει να κάνει ο ΠΑΣ, καθώς αύριο Κυριακή θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στο στάδιο «Ζωσιμάδες», για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος σούπερ λίγκα.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί από το κανάλι NOVA 1. Όπως θα διαβάσετε και σε άλλη στήλη ο Παναθηναϊκός ζήτησε να αλλάξει η ώρα και το ματς να γίνει νωρίτερα λόγω της παγωνιάς, αλλά η σούπερ λίγκα του απάντησε αρνητικά ότι δεν αλλάζει η ώρα του αγώνα και θα γίνει κανονικά στις 19:30 της Κυριακής καθώς υπάρχει διαβεβαίωση από την εταιρία που συντηρεί τα γήπεδα ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το γήπεδο. 

Μετά τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η μπάλα μπαίνει ξανά στην σέντρα, με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» δυνατό και αποφασισμένο να πάρει τη νίκη επί των πράσινων και να δείξει ότι είναι μια δυνατή ομάδα με γερό μέταλλο. Πριν από τα Χριστούγεννα ο ΠΑΣ δεν τα πήγε καλά στο ματς με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο όπου έχασε με 1-0, αλλά αυτό ήταν μια κακή παρένθεση, ένα κακό παιχνίδι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο που δεν μειώνει το γόητρο και την αξία της Ηπειρωτικής ομάδας. Γιατί πριν απ’ αυτή την αναμέτρηση, είχαν προηγηθεί δυνατά παιχνίδια και νίκες στα ματς με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και ισοπαλία στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. 

Ο Γιάννης Πετράκης ελπίζει η διακοπή να μη επηρέασε τους παίκτες του, ούτε και οι γιορτές που πέρασαν με ρεπό μιας εβδομάδας. Με καλές προϋποθέσεις ο ΠΑΣ εκμεταλλευόμενος την έδρα του μπορεί αύριο να γίνει ο κυρίαρχος του αγώνα και να πάρει τη νίκη, έχοντας τη θερμή συμπαράσταση των φίλων και οπαδών του. Μάλιστα τα εισιτήρια είχαν κυκλοφορήσει πριν από τα Χριστούγεννα με τιμές 20 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή και 15 ευρώ για την μικρή σκεπαστή. Εισιτήρια θα πάρει και ο Παναθηναϊκός για τις ανάγκες των φιλάθλων του που θα καθίσουν στο κάτω πέταλο της θύρας 7. Μάλιστα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα είναι σε δράση για να εξελιχθούν όλα ομαλά και να μη υπάρξει πρόβλημα ούτε στο γήπεδο, αλλά ούτε και στους δρόμους της πόλης. 

Η προετοιμασία του ΠΑΣ θα ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι με μια προπόνηση που θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει τους 19 παίκτες που θα είναι στην αποστολή και θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο. Για το αυριανό παιχνίδι, πολλές φορές μίλησαν οι παίκτες και ο Πετράκης, τόσο για την τακτική του Παναθηναϊκού, όσο και το πώς θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν οι κυανόλευκοι. Και στις τελευταίες προπονήσεις, παρά το πολικό ψύχος, με θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, όλες οι ασκήσεις τακτικής περιστράφηκαν γύρω από το αυριανό παιχνίδι. 

Υπάρχει επίγνωση των δυσκολιών, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά εκτιμάται από τους Γιαννιώτες ότι αν βρεθούν σε καλή μέρα και έχουν λίγη τύχη, μπορεί να πάρουν τη σκυτάλη του αγώνα και να έχουν τον πρώτο ρόλο. Όπως λέγεται σε τέτοια παιχνίδια, ο σεβασμός απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, δεν σημαίνει και φόβος. Και στην προκειμένη περίπτωση, θεωρητικά μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι το φαβορί, αλλά αν λάβουμε υπόψη τις εμφανίσεις τελευταία του ΠΑΣ μέσα στο δυνατό κάστρο του, στην πραγματικότητα θα γίνει ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι , στο οποίο ο ΠΑΣ έχει τις προϋποθέσεις να πάρει ακόμα και τη νίκη. 

Όσον αφορά το σχέδιο δράσης των κυανόλευκων, είναι λογικό να παίξουν με δεμένες τις γραμμές άμυνας και κέντρου, για να μη μπορούν οι πράσινοι να φτάνουν εύκολα στα καρέ του Βελλίδη και στη συνέχεια στην κατάλληλη στιγμή να υπάρξει αιφνιδιασμός με αντεπιθέσεις. Σε δηλώσεις του στη NOVA ο Γιάννης Πετράκης υπογράμμισε και τα εξής: «Ο Παναθηναϊκός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση πριν από τη διακοπή, είναι ένας αντίπαλος που σεβόμαστε και εκτιμούμε πάρα πολύ. Πιστεύουμε όμως και στη δική μας ομάδα και θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι λίγο πιο εύκολες για τους παίκτες γιατί τρέχουν, αλλά πιο δύσκολες για μας και για τους φιλάθλους. Δεν μπορούμε όμως να το αλλάξουμε και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο. Η θέληση, η συγκέντρωση και η πειθαρχία θα παίξουν ρόλο».

Πιθανή ενδεκάδα

Για το αυριανό παιχνίδι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα για τον ΠΑΣ και τον Γιάννη Πετράκη. Τις τελευταίες μέρες προπονήθηκε κανονικά και ο Θόδωρος Μπέριος αλλά είναι δύσκολα να τον ξεκινήσει γιατί έχασε αρκετές προπονήσεις. Για τη θέση του Λίλα που μεταγράφηκε στην Πάρμα, προορίζεται ο 19χρονος Χάρης Χαρίσης. Όπως φαίνεται, πιθανόν ο ΠΑΣ να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό το Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας Τζημόπουλο, Μιχαήλ, αμυντικά χαφ Τσουκαλά, Χαρίση, κεντρικό χαφ τον Ακόστα, αριστερά τον Κοροβέση, δεξιά τον Τσάβεζ και στην επίθεση τον Ίλιτς. Περίπου ίδια διάταξη που είχε και σε άλλα δύσκολα παιχνίδια. Απλά τώρα δεν υπάρχει η προσθήκη του Λίλα.

Διαιτητής ο Αρετόπουλος


Διαιτητής του αυριανού αγώνα ορίστηκε ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων. Βοηθοί του θα είναι οι Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Βέλλιος (Ξάνθης). Ο Αρετόπουλος σφύριξε φέτος και το ματς με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή που έληξε με σκορ 1-1. Διαιτήτευσε και το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 για το οποίο τόση κουβέντα έγινε.