Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Αυτή τη φορά ο ΠΑΣ δεν ικανοποίησε τον κόσμο

Απογοήτευσε τον κόσμο του πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα


Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο ΠΑΣ και έτσι έφερε ισοπαλία 2-2 στα Γιάννινα με τον Πανθρακικό που κάνει προσπάθειες για να παραμείνει στη σούπερ λίγκα. Παρότι η τοπική ομάδα προηγήθηκε δύο φορές με τον Μιχάλη Μανιά δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα και οι φιλοξενούμενοι καίτοι δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες κατάφεραν να σημειώσουν δύο γκολ με τους Χασομέρη και Κάσες, φεύγοντας από τα Γιάννινα με έναν πολύτιμο βαθμό.


Αν εξαιρέσουμε τον Μανιά που ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΣ και τον Τσάβεζ που κινήθηκε φιλότιμα, παρότι δεν ήταν τόσο ουσιαστικός, οι υπόλοιποι παίκτες δεν ξεπέρασαν τη μετριότητα. Το κέντρο είχε πολλές αδυναμίες και η άμυνα έμπαζε έχοντας πολλές αδυναμίες. Ειδικά από τα άκρα ήταν κίνδυνος θάνατος και από εκεί ξεκίνησαν οι φάσεις που ισοφάρισε ο Πανθρακικός.

Γενικά δεν ικανοποίησε ο ΠΑΣ και ο κόσμος που περίμενε κάτι καλύτερο, έχοντας και την καλή εικόνα από τα ματς με Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, ήταν παγωμένος και από το θέαμα στο γήπεδο και αποχώρησε απογοητευμένος. Δυστυχώς με τέτοιες μεταπτώσεις στην απόδοση και εμφανίσεις η ομάδα θα είναι πάντα στη μετριότητα χωρίς να μπορεί να φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, στάθηκε και ιδιαίτερα άτυχος, καθώς είχε τις φάσεις να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Αν ο Τσουκαλάς στο 38' έκανε το 2-0 ή ο Γιάκος στο 80' έκανε το 3-1 θα τελείωνε το πανηγύρι και ο "Άγιαξ" θα είχε στο τσεπάκι του τρεις βαθμούς. Του δόθηκε δηλαδή οι ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε. 

Τέτοια νωθρή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και σχετικά λίγο κόσμο, είχαμε χρόνια να δούμε. Λες και έπαιζε η… Α. Ε. Γιάννενα στο στάδιο και όχι ο ΠΑΣ. Με πολύ κόπο και ιδρώτα η τοπική ομάδα πήρε δύο βαθμούς στο Αγρίνιο και στην Τρίπολη και τους πέταξε τζάμπα σήμερα με τον Πανθρακικό. Από τον ΠΑΣ ξεχώρισαν μόνο Μανιάς, Τσάβεζ. Οι υπόλοιποι δεν ξεπέρασαν τη μετριότητα και ορισμένοι ήταν απογοητευτικοί. Εντάξει δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου απ' αυτό το ισόπαλο αποτέλεσμα, ούτε μειώνεται η αξία ή το τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα μέχρι τώρα. Απλά αναθάρρησε ο κόσμος, πήγε στο γήπεδο να χαρεί ένα καλό παιχνίδι και να απολαύει την ομάδα του, αλλά αυτή του κέρασε πικρό καφέ. Όπως και να το κάνουμε, δεν περιποιεί τιμή αυτή η ισοπαλία με τον Πανθρακικό.

Από τον Πανθρακικό, που τον βοήθησαν πολύ και οι αλλαγές που έκανε στο β’ ημίχρονο ο Ρόκα, διακρίθηκαν Χασομέρης, Κάσες, Ζδράβος-Ρίζος, Τσουμάνης, Αθανασιάδης, Εμπόου. Ειδικά στο τελευταίο 25λεπτο που κρίθηκε το παιχνίδι τα δύο άκρα του Πανθρακικού ήταν φωτιά, καθώς από την αρχή του αγώνα από αριστερά ο Νίκος Τσουμάνης έκανε ότι ήθελε, καθώς η δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣ από το κέντρο μέχρι την άμυνα έμπαζε από παντού, αλλά και ο νεαρός Ζδράβος - Ρίζος κάλυψε μόνος του με τα τρεξίματα και τις ασιστ που έβγαλε όλη τη δεξιά πτέρυγα. Ο Ρόκα κατάλαβε ότι είχε πρόβλημα από τα άκρα ο ΠΑΣ, αφού ούτε τα χαφ μάρκαραν ούτε οι ακραίοι αμυντικοί Ντάσιος και Ναδάλες ήταν σε καλή μέρα. Αν δούμε τις φάσεις των δύο τερμάτων που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, ήταν καθαρά από τα άκρα με τις μπαλιές που έβγαλε ο Τσουμάνης. 

Τα γκολ

10’: Ο Ίλιτς εκτελεί κόρνερ, ο Μανιάς νικάει κατά κράτος τον αντίπαλό του και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

49’: Ο Τζάνης ανοίγει αριστερά, ο Τσουμάνης γυρίζει στον Χασομέρη και ο τελευταίος από το σημείο του πέναλτι με πλασέ στην κίνηση στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

58’: Ο Ίλιτς δίνει στον Μανιά κι εκείνος από μέσα δεξιά με διαγώνιο σουτ νικάει τον Αθανασιάδη.

84’: Ο Τσουμάνης κάνει ωραία ενέργεια, δίνει στον Κάσες κι εκείνος με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φάσεις του αγώνα

33': Ο Τσάβες αλλάζει την μπάλα με τον Ίλιτς, αλλά το σουτ του εκτός περιοχής είναι πολύ άστοχο.

35': Ο Τσάβες, γυρίζει ωραία, αλλά το συρτό σουτ του είναι πολύ κακό.

38': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Ακόστα γυρίζει στο σημείο του πέναλτι, ο Τσουκαλάς κοντρολάρει, κάνει και το πλασέ και ο Αθανασιάδης αποκρούει με τα πόδια.

45'+1: Ο Παπαγεωργίου παίρνει την κεφαλιά από το φάουλ του Τζάνη και ο Βελλίδης μπλοκάρει εύκολα.

64': Ο Τζάνης εκτελεί φάουλ από μακριά, αλλά πάνω στον Βελλίδη, ο οποίος μπλοκάρει εύκολα.

67': Ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες του Πανθρακικού, ο Χασομέρης κάνει το σουτ από δεξιά και η μπάλα φεύγει άουτ.

79': Δυνατή σέντρα του Τζάνη στο δεύτερο δοκάρι, ο Παπαγεωργίου παίρνει την κεφαλιά αλλά είναι εντελώς άστοχη.

80': Ο Μανιάς κάνει ωραία ενέργεια, δίνει στον Γιάκο κι εκείνος από μέσα δεξιά με διαγώνιο σουτ στέλνει την μπάλα άουτ.

89': Από τη σέντρα του Ναδάλες ο Γιάκος παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

Η διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ηλίας Σπάθας και βοηθοί του οι Χρήστος Ακρίβος και Δημήτριος Ζυγούρης.
Κίτρινες: 45'+1 Ντάσιος - 18' Τσουμάνης, 44' Ντιγκινι, 65' Ρομέου

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος (71'Σκόνδρας), Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες (69' Γιάκος), Ίλιτς (81' Κοροβέσης), Μπέριος


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Εμπόου, Τσουμάνης, Μεχία, Ρομέου, Χασομέρης, Ντιγκινί (69' Ζδράβος-Ρίζος), Τζάνης (87' Λίτσκας), Ιγκόρ (69' Κάσες)


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
(19η αγωνιστική)

Ατρόμητος – Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)
Σάββατο 17 Ιανουαρίου
15:00 Βέροια – ΟΦΗ 4-1
17:15 Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη 0-0
19:30 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1
Κυριακή 18 Ιανουαρίου
15:00 Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1
17:15 ΠΑΟΚ – Πλατανιάς 1-0
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 2-2
19:30 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0
Δευτέρα 19 Ιανουαρίου
19:30 Εργοτέλης – Καλλονή

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 18 αγώνες
)
Ολυμπιακός 42
----------------------------------------------------
ΠΑΟΚ 40
Παναθηναϊκός 36
Αστέρας Τρίπολης 32
Παναιτωλικός 31
Βέροια 27
ΠΑΣ Γιάννινα 26
Ατρόμητος 26
Skoda Ξάνθη 26
Καλλονή 23
Πλατανιάς 22
Κέρκυρα 21
Λεβαδειακός 18
Πανθρακικός 17
---------------------------------------
Πανιώνιος 15
ΟΦΗ 14
Εργοτέλης 11
Νίκη Βόλου 7


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20η)
Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Νίκη Βόλου – ΠΑΟΚ 0-3 (α.α)
15:00 Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ
17:15 Κέρκυρα – Βέροια
17:15 Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος
17:15 Παναθηναϊκός – Καλλονή
17:15 Πανθρακικός – Λεβαδειακός
19:30 ΟΦΗ – Ολυμπιακός
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου
17:15 Παναιτωλικός – Ατρόμητος
19:30 Πλατανιάς - Εργοτέλης