Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Οι παίκτες τη δουλειά τους κοιτάζοντας μόνο στο Αγρίνιο

Να μη επηρεαστούν οι παίκτες με το εξωαγωνιστικό μπάχαλο των τελευταίων ημερών

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα το θέμα χτες ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην φίλαθλη κοινή γνώμη καθώς έβγαλε στην…. σέντρα τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, για δύο λόγους:  
Πρώτον ότι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της ΠΑΕ έναντι του Δημοσίου με συνέπεια να ταλαιπωρούνται από το πρόβλημα αυτό άλλοι συμπολίτες που ήταν μέλη διοικήσεων και δεύτερον ότι υπάρχει πρόταση του μεγαλομετόχου της Νίκης Βόλου (η οποία χτες λόγω χρεών αποβλήθηκε οριστικά από το πρωτάθλημα) Ανδρέα Πάτση να αναλάβει τον ΠΑΣ Γιάννινα η οποία στάλθηκε στο γραφείο του κ. Καχριμάνη αλλά δεν πήγε να την πάρει κανείς καίτοι υπήρχε διαβεβαίωση του κ. Χριστοβασίλη ότι θα την παραλάμβανε στέλεχος της ΠΑΕ. Αναλυτικό ρεπορτάζ γι’ αυτό υπάρχει στις ειδησεογραφικές σελίδες του «Η.Α». 


Εμείς θα περιοριστούμε στο αθλητικό – αγωνιστικό κομμάτι, προσθέτοντας ότι δεν ξέρουμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν στον ΠΑΣ μετά τη δημόσια παρέμβαση του κ. Καχριμάνη (ενός ανθρώπου που αποδεδειγμένα στήριξε την ομάδα του ΠΑΣ επί σειρά ετών και είναι πιστός φίλος της), ποια θα είναι η αντίδραση του Γιώργου Χριστοβασίλη και αν υπάρξουν εξελίξεις σ’ αυτή την ιστορία πόσο μπορούν να επηρεάσουν την καλή αγωνιστική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα. 

Σε ότι έχει σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ σήμερα το μεσημέρι που θα γίνει η κλήρωση στην ΕΠΟ για την 3η φάση του κυπέλλου Ελλάδος θα μάθει ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός του στη φάση των «16», αλλά αφήνει πίσω του το κύπελλο και κοιτάζει μόνο το πρωτάθλημα, καθώς την Κυριακή στο Αγρίνιο υπάρχει το δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.  


Ένα παιχνίδι απέναντι σε μια αξιόμαχη ομάδα που έχει και το χαρακτήρα του ντέρμπι της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Πάντα οι αναμετρήσεις στο Αγρίνιο προκαλούν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανάμεσα στις δύο ιστορικές ομάδες. Ο ΠΑΣ έχει μπροστά του ένα βεβαρυμμένο αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς υπάρχουν σειρά αγώνων από Κυριακή σε Τετάρτη. Συγκεκριμένα την Κυριακή θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, την Τετάρτη 14/1 στην Τρίπολη με τον Αστέρα και την Κυριακή 28/1 θα υποδεχτεί στα Γιάννινα τον Πανθρακικό. Δύσκολο πρόγραμμα, σε χειμωνιάτικες συνθήκες με υψηλό μεν αγωνιστικό φρόνημα αλλά με αρκετή κριτική για τον Χριστοβασίλη γύρω από τον περίγυρο της ομάδας. 

Η προσοχή είναι στραμμένη, επαναλαμβάνουμε, στο Αγρίνιο, καθώς είναι τακτική του Πετράκη και των παικτών, να βλέπουν ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι. Και αυτό είναι λογικό. Όταν θα περάσει το Αγρίνιο, τότε θα σκεφτούν τον Αστέρα Τρίπολης. Να προσθέσουμε δε, ότι αυτή την Κυριακή θα γίνουν οι αγώνες της 11ης αγωνιστικής που είχαν αναβληθεί λόγω της επίθεσης που είχε δεχτεί ο Χριστόφορος Ζωγράφος μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ και η ΕΠΟ είχε απαγορεύσει τους διαιτητές να σφυρίζουν παιχνίδια. Την Κυριακή θα κλείσει η εκκρεμότητα αυτή και από την Τετάρτη θα ξεκινήσει η κανονική ροή των αγώνων αφού θα αρχίσει ο β’ γύρος του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ μέχρι τώρα τα πήγε περίφημα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. 


Στο κύπελλο, μετά την προχτεσινή νίκη επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς, κατάφερε να μπει στους «16» του κυπέλλου Ελλάδος και μάλιστα παίζοντας με αναπληρωματικούς παίκτες, κάτι που δεν κατάφεραν αρκετές ομάδες της σούπερ λίγκα όπως για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ που είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία, ο Παναιτωλικός και ο Ατρόμητος Περιστερίου. Αλλά και στο πρωτάθλημα δεν είναι άσχημη η πορεία του «Άγιαξ». Αν λάβουμε υπόψη ότι ξεκίνησε τη σαιζόν με στρατηγικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία, το ότι προς το τέλος του α’ γύρου είναι στην 8η θέση δεν είναι λίγο πράγμα. Είναι μια σημαντική προσπάθεια που καταβάλει, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν.

Χτες όσοι αγωνίστηκαν στο ματς του κυπέλλου έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Μπορεί προχτές με την Καλαμαριά να χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί αναπληρωματικοί παίκτες, αλλά την Κυριακή στο Αγρίνιο θα επανέλθουν πάλι οι βασικοί στην ομάδα και ουσιαστικά θα υπάρξει η ίδια διάταξη που χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. 


Ο Παναιτωλικός είναι φορμαρισμένος αυτό το διάστημα, προέρχεται από μια σημαντική εκτός έδρας νίκη 3-1 μέσα στη Βέροια και έχει ένα καλό σερί επιτυχιών τον τελευταίο καιρό. Τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 4 Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο (κέρδισε 1-0 ο Παναθηναϊκός) και από τότε έχει 4 νίκες και μια ισοπαλία. Είναι σε καλή κατάσταση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά του ΠΑΣ, ο οποίος θα πάει στο Αγρίνιο χωρίς απουσίες, προκειμένου να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. 

Χτες βράδυ ο Παναιτωλικός έπαιξε με τον Ολυμπιακό Βόλου για το κύπελλο, σε ένα παιχνίδι χωρίς ενδιαφέρον αφού η ομάδα του Αγρινίου είχε αποκλειστεί από τη 2η αγωνιστική. Και ο Χάβος προφύλαξε όλους τους βασικούς παίκτες ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κέρδισε ο Ολυμπιακός Βόλου 2-0, αλλά η νίκη αυτή ήταν χωρίς αντίκρυσμα αφού σε βάρος του προκρίθηκαν τα Χανιά που έφεραν ισοπαλία 2-2 με τον Παναθηναϊκό.