Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ο Γ. Βήτας για τα οικονομικά και διοικητικά του ΠΑΣ

Ο Γιώργος Βήτας (δεξιά) με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη


Θέση στο θέμα που δημιουργήθηκε με τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με αφορμή την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη που έθιξε και το θέμα της πρότασης από τον Ανδρέα Πάτση, πήρε ο δικηγόρος Γιώργος Βήτας που υπήρξε παλιότερα νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ και στενός συνεργάτης του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε και τα εξής: «Κε Καχριμάνη, είστε ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Περιφερειάρχης στην Ελλάδα. Εκλέγεστε δικαίως, με συντριπτικά ποσοστά και θα συνεχίσετε να το κάνετε γιατί το αξίζετε, ώς προσωπικότητα και ως έργο που παράγετε για την Ήπειρο. Είναι επίσης αναμφίβολη και η αγάπη σας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το ενδιαφέρον και η αμέριστη συμπαράστασή σας, όποτε σας χρειάστηκε η ομάδα. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν θα σας το αφαιρέσει και δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει. 

Επιτρέψατέ μου όμως την προσωπική μου εκτίμηση, ως φιλάθλου, όπως και εσείς, ότι με τη χθεσινή σας δήλωση, υποπέσατε σε σφάλμα. Πράγματι η εμπλοκή παλαιών ( πρό εποχής Χριστοβασίλη) μελών του Δ.Σ. της ομάδος σε διασφαλιστικές πράξεις του Υπουργείου Οικονομικών, δεν ικανοποιεί κανέναν και θα πρέπει να δοθεί λύση. Όμως για οφειλές που τυχόν γεννήθηκαν επι προεδρίας Χριστοβασίλη, ενεπλάκη ΕΝΑ και μόνο πρόσωπο και φυσικά όχι με πρόθεση του πρόεδρου, όπως φαντάζομαι συμφωνείτε και εσείς. Οι ενέργειες που γίνονται από μεριάς του προέδρου, τόσο σε νομικό όσο και οικονομικό επίπεδο, για την άρση της εμπλοκής, είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι έχουν ξεπεράσει το υπεράνθρωπον. 

Γνωρίζετε όμως, ότι η αδυναμία εντάξεως της ΠΑΕ στις περίφημες 100 δόσεις, λόγω μη προβλέψεως στο νόμο, αλλά και οι απαιτήσεις εφάπαξ αρχικής καταβολής δυσθεώρητων ποσών, ακόμη και για οικονομικά δεδομένα πολυεθνικών εταιριών, εξακολουθούν να διατηρούν το πρόβλημα. 

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην πρόταση εξαγοράς που λέτε ότι έχετε στα χέρια σας και ουδόλως αμφισβητώ, αν και πράγματι θεωρώ ότι έπρεπε να υποβληθεί σε άλλο πρόσωπο, καθώς άλλος είναι ο αντισυμβαλλόμενος. Σας καλώ όμως να τη δημοσιοποιήσετε. Αυτό, όχι για το οικονομικό της σκέλος, αλλά στον τρόπο ανάληψης εγγυήσεων και διασφαλίσεων με το Υπουργείο Οικονομικών που έχει προταθεί.

Τέλος εύχομαι το ειλικρινές ενδιαφέρον σας και η αγάπη σας για την ομάδα ΜΑΣ, να διατηρηθούν άσβεστα, παρά τις αντιξοότητες, και να συντελέσετε στην συσπείρωση ΟΛΩΝ των δυνάμεων γύρω από τον ΤΑΥΡΟ».