Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σημαντικό βήμα πρόκρισης έκανε ο "Άγιαξ"

Ναδάλες, Ακόστα και Στρούνα πανηγυρίζουν το 2ο γκολ στα Χανιά (ΦΩΤΟ sportfmxania.gr)


Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδος έκανε Ο ΠΑΣ καθώς κέρδισε 2-1 στο γήπεδο του Πλατανιά τον Α. Ο. Χανίων. Όσο κι αν λέμε ότι στο κύπελλο συμβαίνουν εκπλήξεις και όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» με τη νίκη αυτή είναι σε θέση καβαλάρη και με λίγη προσοχή στη ρεβάνς που θα γίνει την άλλη Τετάρτη στα Γιάννινα , θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση.
Πέρασε κι αυτό το παιχνίδι χωρίς τιμωρίες (ο Κάμπαξης δεν χρειάστηκε να βγάλει ούτε μια κίτρινη κάρτα και αυτό τιμά τους παίκτες και των δύο ομάδων), χωρίς τραυματισμούς καθώς το Σάββατο υπάρχει το δύσκολο ματς στα Πηγάδια με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα. 

Και σ’ αυτό το ματς ο Γιάννης Πετράκης ξεκούρασε πολλούς παίκτες, δίνοντας χρόνο και σε παιδιά που δεν είναι βασικοί στο πρωτάθλημα. Αλλά κι αυτοί έβγαλαν άνετα το σημερινό παιχνίδι, ενώ με λίγη προσοχή το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο και το επαναληπτικό παιχνίδι στα Γιάννινα θα είναι τυπικό χαρακτήρα. Ειδικά στο α’ μέρος ο ΠΑΣ είχε σειρά σημαντικών ευκαιριών που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Μόνο σε μια φάση στο 37’ ο Κρητικός έκανε το 0-1 ενώ σουτ του Σαπαλίδη στο 32’ βρήκε το δοκάρι. Στην επανάληψη και στο 68’ ο Ακόστα έκανε το 0-2 και από εκεί και μετά έπεσε κάπως ο ρυθμός του ΠΑΣ και οι παίκτες έπαιζαν περισσότερο επιφυλακτικά. Ο Α. Ο. Χανίων κατάφερε στο 89’ να μειώσει το σκορ σε 1-2 με τον Σιούκα. Γενικά έγινε ένα καλό παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να βγαίνει δίκαια νικητής.

ΤΑ ΓΚΟΛ

37’: Ο Ακόστα ανοίγει αριστερά για τον Ναδάλες, εκείνος κάνει την παράλληλη πάσα και ο Κρητικός με προβολή σκοράρει.

68’: Ο Σαπαλίδης στρώνει στον Γιάκο, εκείνος από κοντά σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και ο Ακόστα από τη μικρή περιοχή με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

89’: Σε τραβέρσα του Μαρτσάκη ο Σούκιας κάνει εντυπωσιακό γυριστό, ο Σωτηρίου αποκρούει, αλλά η μπάλα τελικά καταλήγει στα δίχτυα.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ
32': Από σέντρα του Στρούνα ο Σαπαλίδης παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μαρτσάκη.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

16': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Γιάκος κάνει ωραία κλειστή ντρίμπλα, δίνει στον Σαπαλίδη κι εκείνος από κοντά αστοχεί.

18': Ο Μαρτσάκης στρώνει, ο Οικονομόπουλος κάνει το πλασέ από τα όρια της περιοχής και ο Σωτηρίου μπλοκάρει.

20': Από το φάουλ του Ακόστα ο Σκόνδρας παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

23': Ο Κρητικός κάνει τη σέντρα, ο Σαπαλίδης ντριμπλάρει και στη συνέχεια το πλασέ του κοντράρει εντός της μικρής περιοχής και φεύγει εκτός.

27': Ο Ακόστα κάνει κάποια μέτρα με την μπάλα, πλασάρει και με το δεξί και ο Σικαλιάς μπλοκάρει.

29': Ο Γιακος δίνει στον Ηλιάδη, εκείνος κάνει το σουτ με την μπάλα να αναπηδά και ο Σικαλιάς μπλοκάρει.

36': Ο Σαπαλίδης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, κάνει και το πλασέ και ο Ανδρέου διώχνει πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

36': Ο Ακόστα στρώνει για τον Κρητικό κι εκείνος πέφτοντας με προβολή στέλνει την μπάλα άουτ.

55': Ο Ηλιάδης κάνει το σουτ εκτός περιοχής και ο Σικαλιάς παραχωρεί κόρνερ.

56': Λάθος από τον Σιλιγαρδάκη, η μπάλα πάει στον Γιάκο, αλλά το σουτ του είναι αδύναμο και ο Σικαλιάς μπλοκάρει.

76': Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μαρτσάκη, ο Σωτηρίου πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση.

90'+2: Ο Μανιάς κάνει σουτ από μέσα αριστερά και ο Σικαλιάς αποκρούει.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Κάμπαξη του συνδέσμου Ευβοίας. Χωρίς λάθη και οι επόπτες Γεωργαράκος (Αθηνών), Απτόσογλου (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου) και παρατηρητής ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ήταν και το παιχνίδι ήσυχο, χωρίς να βγει ούτε κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του ρέφερι

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


Α. Ο. ΧΑΝΙΩΝ: Σικαλιάς, Ανδρέου, Γκότοβος (46’ Κοντέων), Γανωτής, Γκούμας, Οικονομόπουλος (34' Πάγκαλος), Καραγιάννης (58' Σούκιας), Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Μαρτσάκης, Ευαγγέλου. 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σωτηρίου, Στρούνα, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Ακόστα (73' Μανιάς), Γιάκος, Σαπαλίδης (80' Ντάσιος), Κρητικός (65' Τσουκαλάς), Ηλιάδης