Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πάντα επίκαιρα τα λόγια του Γκατούζο για τον ΠΑΣ!

Γκατζούζο: "Ο ΠΑΣ δεν παίζει φανταιζί ποδόσφαιρο αλλά δεν μπορείς να τον κερδίσεις εύκολα..."

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι δύο βαθμοί στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης, δεν είναι άσχημη σοδειά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική των αντιπάλων ομάδων αλλά και άλλες παραμέτρους όπως κούραση και απουσίες βασικών παικτών.
Ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» έδειξε ότι έχει δυνατό μέταλλο σαν ομάδα, συνοχή που ξέρει να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Και κάποια λόγια του Τζενάρο Γκατούζο για τον ΠΑΣ, που είχε πει μετά το ματς με τον ΟΦΗ προ καιρού, είναι πάντα επίκαιρα και δικαιώνονται από τα αποτελέσματα. 

Ο Ιταλός τεχνικός ήταν από τους λίγους που με λίγα λόγια είχε σκιαγραφήσει πολύ εύστοχα τον ΠΑΣ λέγοντας τα εξής: «Είναι μια ομάδα που δεν παίζει φανταιζί ποδόσφαιρο, αλλά έχει πολύ καλές βάσεις, συνοχή, πατά καλά στο γήπεδο και δεν μπορεί εύκολα να τη βάλεις κάτω…». Αυτή ακριβώς την εικόνα δείχνει ο ΠΑΣ, που ίσως είναι από τις λίγες ομάδες που έκοψε 5 βαθμούς από τον Αστέρα Τρίπολης, 3 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, συν το ότι τον απέκλεισε με την αναπληρωματική ομάδα από το κύπελλο, 3 βαθμούς από τον Ατρόμητο, 2 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, 2 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. 

Αυτό που έκανε ο ΠΑΣ προχτές, μέσα στην Τρίπολη  κόντρα στον Αστέρα, να χάνει από το 25’ με 2-0 και να γυρίζει το παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 2-2 με καλές προϋποθέσεις ακόμα και για διπλό, δεν το έκαναν άλλες ομάδες. Σημειωτέον ότι ο ΠΑΣ έπαιξε στην Τρίπολη μόλις με 2 ξένους παίκτες, έχοντας περιορισμό μεταγραφών τα τρία τελευταία χρόνια λόγω μη αδειοδότησης και με ένα μπάτζετ πολύ μικρό και περιορισμένο λόγω της οικονομικής στενότητας που έχει η ΠΑΕ. Όλα αυτά είναι γνωστά στους Γιαννιώτες φιλάθλους που στην πλειοψηφία τους στηρίζουν την ομάδα και μάλιστα την Κυριακή ετοιμάζονται να κάνουν εντυπωσιακή παρουσία στο στάδιο «Ζωσιμάδες» στο ματς με τον Πανθρακικό. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στον ΠΑΣ άφησαν πίσω και το ματς της Τρίπολης και ετοιμάζονται για το ματς με τον Πανθρακικό με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Με πολύ κόπο, προσπάθεια και ιδρώτα, πήραν δύο βαθμούς σε δύο πολύ δύσκολες έδρες (Αγρίνιο, Τρίπολη) και για να μη πάνε χαμένοι αυτοί οι κόποι και να πιάσουν περισσότερο τόπο, πρέπει να έρθει το τρίποντο στο ματς της Κυριακής. 

Εκεί είναι επικεντρωμένη και η προσοχή όλων, καθώς όπως εκτιμάται, μόνο θεωρητικά φαίνεται εύκολο το παιχνίδι, από την άποψη ότι στην βαθμολογία απεικονίζεται μια σημαντική διαφορά δυναμικότητας. Στην ουσία είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Πανθρακικός δίνει τη μάχη της επιβίωσης και της παραμονής στη σούπερ λίγκα και η πρακτική στο ελληνικό ποδόσφαιρο έδειξε ότι οι ομάδες που κινδυνεύουν τα δίνουν όλα για να πάρουν βαθμούς. Συνεπώς στον ΠΑΣ, βλέπουν και αυτό το παιχνίδι με ιδιαίτερη σοβαρότητα. 

Χτες όσοι αγωνίστηκαν στην Τρίπολη έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι κανονικά προπόνηση. Είναι δύσκολο να προλάβει ο Χαρίσης που πιθανόν και σ’ αυτή την αναμέτρηση να μείνει εκτός αποστολής, ενώ στη διάθεση Πετράκη τέθηκε πάλι ο Ακόστα. Ο Ισπανός μέσος δεν πήγε στην Αρκαδία γιατί γέννησε η γυναίκα του και έπρεπε να μείνει στα Γιάννινα. Σε κυκλοφορία είναι από χτες και τα εισιτήρια με τιμές 15 ευρώ στη μεγάλη σκεπαστή (θύρες 3,4) και 10 ευρώ στη μικρή σκεπαστή (θύρες 9,10). Για τις θύρες 6 και 9 υπάρχουν και παιδικά εισιτήρια με 5 ευρώ.

Ντάσιος: Πήραμε αυτό που μας άξιζε

Ο Γιώργος Ντάσιος στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο ΠΑΣ δέχθηκε δύο "φθηνά" γκολ όμως στην συνέχεια έδειξε χαρακτήρα και πήρε αυτό που άξιζε, ενώ εκθείασε την δουλειά που κάνει όλο το προπονητικό τιμ με επικεφαλής τον Γιάννη Πετράκη. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Με δύο δικά μας λάθη βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, έγινε ασυνεννοησία με τον Βελλίδη. Από κει και πέρα ανεβήκαμε, έφυγε το άγχος, κάποιες φορές όταν χάνεις με ένα ή δύο μηδέν δεν έχεις το άγχος του τι θα γίνει, έτσι πιέσαμε περισσότερο, βάλαμε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και είχαμε ένα δεύτερο ημίχρονο για να πάρουμε κάτι θετικό». 

Για το πως εξηγεί ότι ο ΠΑΣ δέχθηκε δύο γκολ από την στιγμή  δύσκολα δέχεται γκολ: «Δεν είχαμε συγκέντρωση στα πρώτα λεπτά, μπήκαμε μουδιασμένα και αυτό φάνηκε όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Όντως δύσκολα δεχόμαστε γκολ και δουλεύουμε πολύ πάνω σε αυτό, ήρθανε δύο "¨φθηνά" γκολ για την ομάδα μου, όμως δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε αυτό που μας άξιζε». 

Για το αν είναι δουλειά του Πετράκη αυτό που παρουσιάζει ο ΠΑΣ: «Σαφώς. Υπάρχει ένας προπονητής, υπάρχει ένα προπονητικό τιμ το οποίο δουλεύει καθημερινά στα απλά πράγματα όπως είναι το πως να κάνεις άμυνα και το πως να κάνεις επίθεση και όσο τα δουλεύεις αυτά, αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά, υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό σύνολο και δίκαια βρισκόμαστε εδώ και θα υπάρχει καλύτερη συνέχεια».

Κοροβέσης: Μπορούμε και γυρίζουμε παιχνίδια


Στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού μίλησε ο σκόρερ τον δύο τερμάτων του ΠΑΣ Νίκος Κοροβέσης λέγοντας ότι φέτος η ομάδα έβαλε στο παιχνίδι της το στοιχείο της ανατροπής παιχνιδιών κάτι που δεν είχε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αναλυτικότερα τόνισε: «Έχουμε ξαναγυρίσει παιχνίδι, το ίδιο έγινε και στο πρώτο παιχνίδι με τον Αστέρα, πιστεύω ότι έχει μπει στο παιχνίδι μας αυτό το στοιχείο αφού πέρυσι και πρόπερσι δεν το είχαμε και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που μας δίνει βαθμούς. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα τύχης που έχω σημειώσει τέσσερα γκολ στα παιχνίδια με τον Αστέρα και αυτό δεν λέει κάτι».