Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Γ. Αναστασίου: Ο ΠΑΣ στην έδρα του είναι δυνατός

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στη NOVA για το ματς της Κυριακής

Να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα έχει στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα θέλει από τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε στην κάμερα της Nova ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ εκτός έδρας και τόνισε πως ο αγώνας θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα και στην αποφασιστικότητα των δυο ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για το παιχνίδι στα Γιάννενα: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Τα Γιάννενα στην έδρα τους είναι πολύ δυνατά. Εμείς ανέκαθεν μετά τη διακοπή παρουσιάζαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Η τελευταία μας εικόνα μετά τη διακοπή ήταν αρκετά καλή αλλά τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές γιατί παίζουμε σε ένα γήπεδο το οποίο είναι δύσκολο και δεν ξέρουμε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Πρέπει να πάμε και να είμαστε αυτοί που πρέπει. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μου θα είναι έτοιμη».
Για το ματς με την Ξάνθη: «Ήταν μια κακή στιγμή. Υπάρχουν κακές στιγμές στο ποδόσφαιρο. Δεν έχει συμβεί ξανά να δεχθούμε τέσσερα γκολ σε ματς Πρωταθλήματος. Φάνηκε πως η ομάδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση σε εκείνο το παιχνίδι. Ξέρουμε τι πρέπει να διορθώσουμε και το ματς στην Ξάνθη είναι παρελθόν. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς των Ιωαννίνων».
Για το που θα κριθεί το ματς με τον ΠΑΣ: «Η αποφασιστικότητα θα κρίνει πολλά. Ο ΠΑΣ εντός έδρας παρουσιάζεται διαφορετικός από ότι εκτός, είναι πιο επικίνδυνος. Έχει καλούς παίκτες μπροστά και δυνατά παιδιά στην άμυνα. Θα παίξει ρόλο και η αποτελεσματικότητα. Το πιθανότερο είναι ότι μετά τη διακοπή ίσως δεν παρουσιαστούν αρκετές ευκαιρίες, έτσι θα είναι ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα που θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της θα έχει τον πρώτο λόγο».
Για το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και τα εκτός έδρας ματς: «Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι και σοβαροί. Είτε παίζουμε με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας βάσει ονόματος είτε με μεγάλα ονόματα, πρέπει να παίζουμε το ίδιο καλά. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε, θέλει χρόνο αλλά νομίζω είμαστε στο σωστό δρόμο. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας».
Για τον Ταυλαρίδη: «Είναι παίκτης έμπειρος με διαφορετικά χαρακτηριστικά τα οποία θέλαμε να βάλουμε στο παιχνίδι μας. Το σημαντικό είναι ότι όποιος αγωνίζεται για εμάς πρέπει να παίζει επιθετική άμυνα. Ευελπιστώ ότι με την παρουσία, την εμπειρία και την προσωπικότητα του Ταυλαρίδη η ομάδα να βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι. Δεν σκέφτηκα καν το θέμα της ηλικίας. Κοιτάζω ο παίκτης να έχει τα στοιχεία που θέλει η ομάδα. Από τη στιγμή που είναι ένας παίκτης που παίζει ανελλιπώς στο ελληνικό Πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια και έχει εμπειρία από το εξωτερικό, μας κάνει. Παίκτες όπως ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης που έπαιζαν μέχρι τα 38 με τον πρώτο να είναι σημαία της εθνικής ομάδας, έχουν δείξει ότι η ποιότητα του παίκτη μετράει. Είναι φοβερός επαγγελματίας ο Ταυλαρίδης, δουλεύει εξαιρετικά. Δεν με απασχολεί είτε ο παίκτης είναι 35 είτε 17, αρκεί να κάνει δουλειά στο γήπεδο».
Για τις μεταγραφές: «Θα δούμε αν θα υπάρξουν άλλες προσθήκες. Ήρθε ο Ταυλαρίδης, δανείσαμε τον Ρισβάνη στον Πανιώνιο. Υπάρχουν ακόμη 4 εβδομάδες, όλα μπορούν να συμβούν. Αυτοί που είναι να μείνουν θα μείνουν, αν υπάρχουν κάποιοι που είναι να φύγουν, θα φύγουν. Είναι ξεκάθαρο. Σημαντικό είναι να δουλεύουμε με τους παίκτες που έχουμε».

ΠΗΓΗ: onsports.gr