Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Γι' αυτό τον ΠΑΣ μόνο πολλά μπράβο μπορείς να πεις

Μπράβο για μια ακόμα φορά στον θρυλικό "Άγιαξ της Ηπείρου"

Για άλλη μια φορά ο θρυλικός ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε πόσο δυνατό μέταλλο και δύναμη διαθέτει σαν ομάδα, παίρνοντας ισοπαλία 2-2 στην Τρίπολη από τον τοπικό Αστέρα. Στο ίδιο γήπεδο που πριν από μερικές μέρες (το περασμένο Σάββατο» διασύρθηκε ο ΠΑΟΚ, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στάθηκε όρθιος και έδειξε ότι όπου κι αν παίζει το λέει η καρδιά του.
Παρότι δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και στα πρώτα 25 λεπτά βρέθηκε να χάνει 2-0 με τα γκολ των Ρόλε και Μπαράλες, στη συνέχεια συνήλθε και με δυο γκολ του Κοροβέση ισοφάρισε 2-2. Κι όχι μόνο αυτό αλλά στην επανάληψη είχε καλή απόδοση και έχασε κάποια σημαντικές ευκαιρίες. 

Έχει τεράστια σημασία η σημερινή ισοπαλία. Πρώτον γατί προήλθε κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα όπως είναι ο Αστέρας και δεύτερο γιατί ενώ έχανε 2-0 δεν παράτησε το παιχνίδι, κυνήγησε την τύχη του και το έφερε στο 2-2. Κι όλα αυτά παρά την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, τις απουσίες των Χαρίση, Ακόστα, Γαρουφαλιά. Αξίζουν πολλά μπράβο στους ηρωϊκούς παίκτες αλλά και στον Γιάννη Πετράκη που παρότι δεν έχει πολλές επιλογές στήνει στο γήπεδο πολύ καλά την ομάδα αλλά και δίνει λύσεις στα προβλήματα εκ των έσω. 

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ήταν λογικό ο ΠΑΣ να παίζει με σφιχτή άμυνα, δεμένο κέντρο και με κρυφό χαρτί τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Και του βγήκε μια χαρά η τακτική που ακολούθησε. Και καλή εμφάνιση είχε στο β’ ημίχρονο, αλλά και γυρίζει στα Γιάννινα με έναν βαθμό στις αποσκευές του. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για το παιχνίδι. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ συνεχίζει να βγάζει ένα δύσκολο πρόγραμμα με θετικά αποτελέσματα και να κερδίζει την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. 

Μόνο κοντόφθαλμοι άνθρωποι δεν βλέπουν και δεν αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει αυτή η ιστορική ομάδα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, αναδεικνυόμενη σαν μια υπολογίσιμη ποδοσφαιρική δύναμη στο πρωτάθλημα. Όσο για τον διαιτητή Στυλιάρα θα αναφέρουμε μόνο τούτο. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα που αντί για 3 λεπτά καθυστερήσεων έδειξε 4 σε μια περίοδο που ο Αστέρας πίεζε να βάλει γκολ. Και δεν εκτίθεται μόνο αυτός αλλά και αυτοί που τον διατηρούν στη σούπερ λίγκα.

ΤΑ ΓΚΟΛ

14: Ο Γιαννιώτας δίνει στον Ρόλε, εκείνος κάνει ένα έξυπνο σουτ από μέσα δεξιά, δεν ψάχνει την απέναντι γωνία και αυτό αιφνιδιάζει τον Βελλίδη.

25’: Ο Ντάσιος με κεφαλιά πάει να κρεμάσει τον Βελλίδη, εκείνος αποκρούει και από κοντά ο Μπαράλες στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

43’: Ο Τσάβες κάνει εξαιρετική ενέργεια, ο Θεοδωρόπουλος δεν αντιδρά σωστά στη σέντρα - σουτ του και από κοντά ο Κοροβέσης σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

77’: Ο Κοροβέσης κάνει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα περνάει κάτω από το χέρι του Θεοδωρόπουλου και καταλήγει στα δίχτυα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8': Ο Ρόλε εκτελεί απευθείας φάουλ και ο Βελλίδης μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

32': Κόρνερ κερδίζει ο ΠΑΣ από την προσπάθεια του Κοροβέση. Περνάει ανεκμετάλλευτο.

35': Ο Τσάβες κάνει μία λόμπα σε απευθείας φάουλ και ο Θεοδωρόπουλος παραχωρεί κόρνερ.

36': Από την εκτέλεση του κόρνερ οι παίκτες του Αστέρα δεν απομακρύνουν την μπάλα, ο Μανιάς κάνει το γυριστό και ο Θεοδωρόπουλος παραχωρεί νέο κόρνερ, το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο.

53': Ο Θεοδωρόπουλος βγαίνει, ο Κοροβέσης προλαβαίνει να κάνει το πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα αποκρούει.

54': Ο Ρόλε κάνει το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα περνάει εκτός.

56': Ο Μάσα βγάζει σέντρα από αριστερά, ο Ρόλε πιάνει το μονοκόμματο σουτ και στέλνει την μπάλα άουτ.

68': Ο Ρόλε πατάει στον Μπαράλες, αλλά το τελείωμα του τελευταίου είναι άστοχο.

78': Ο Μανιάς πατάει για τον Στρούνα, εκείνος κάνει το σουτ και ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε.

83': Ο Μάσα κάνει σουτ εκτός περιοχής, ο Βελλίδης αλλοιώνει την πορεία της μπάλας, η οποία στη συνέχεια χτυπάει στο αριστερό δοκάρι.

90'+4: Ο Μάσα κάνει δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και ο Βελλίδης πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Στυλιαράς του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας. Βοηθοί του ήταν οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου). Τέταρτος διαιτητής ο Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Σπυρόπουλος Φθιώτιδας.

Οι ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάϊκος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (81’ Πάρα), Τσοκάνης, Γκόϊαν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο (65’ Ντιε Πι), Γιαννιώτας, Μπαράλες, Ρόλε (81’ Φερνάντες), Μάσα. 


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Γιάκος (72’ Ίλιτς), Τσουκαλάς, Μανιάς, Τσάβεζ (72’ Σαπαλίδης), Κοροβέσης (84’ Σκόνδρας)

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
(18η αγωνιστική)

Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός 0-3 (α.α)
Εργοτέλης – Πανιώνιος αναβλ
Πανθρακικός – Κέρκυρα 1-0
Skoda Ξάνθη – Βέροια 2-2
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ 2-2
Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0
Παναιτωλικός – ΟΦΗ 3-1
Καλλονή – ΠΑΟΚ 1-2
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου
19:30 Πλατανιάς – Ατρόμητος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 18 αγώνες)

Ολυμπιακός 42
----------------------------------------------------
ΠΑΟΚ 40
Παναθηναϊκός 36
Αστέρας Τρίπολης 32
Παναιτωλικός 31
Βέροια 27
ΠΑΣ Γιάννινα 26
Skoda Ξάνθη 26
Ατρόμητος 25
Καλλονή 23
Πλατανιάς 21
Κέρκυρα 21
ΟΦΗ 20
Λεβαδειακός 18
---------------------------------------
Πανθρακικός 17
Πανιώνιος 15
Εργοτέλης 11
Νίκη Βόλου 7



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 17 Ιανουαρίου

15:00 Βέροια – ΟΦΗ
17:15 Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη
19:30 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός
Κυριακή 18 Ιανουαρίου
15:00 Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης
17:15 ΠΑΟΚ – Πλατανιάς
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός
19:30 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
Δευτέρα 19 Ιανουαρίου
19:30 Εργοτέλης – Καλλονή