Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τυφώνας ο ΠΑΣ κατάπιε με 4-1 τη Βέροια

Μανιάς και Ακόστα πανηγυρίζουν για τη νίκη του ΠΑΣ

Σε μεγάλη μέρα ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» συνέτριψε με σκορ 4-1 τη Βέροια και την εκτόπισε από το θρόνο της. Όλα τα λεφτά από το σημερινό ματς ήταν το α’ 45λεπτο όπου με συνοπτικές διαδικασίες ο ΠΑΣ «καθάρισε» άνετα ένα ματς που έδειχνε αρχικά πολύ δύσκολο.
Δύσκολο από την άποψη ότι η Βέροια δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος και έχει ποιοτικούς παίκτες, η κούραση είναι μια σημαντική παράμετρος αφού ο ΠΑΣ από την Πρωτοχρονιά μέχρι τώρα έδωσε 12 αγώνες παίζοντας Τετάρτη – Κυριακή και ακόμα ήταν βαρύς και ο αγωνιστικός χώρος. 

Όμως αυτά δεν έκαμψαν τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που με γκολ των Τσουκαλά, Μανιά και δύο του Τζημόπουλου βρέθηκε από το 35’ να προηγείται με 4-0! Μετατρέποντας το ματς αυτό σε παράσταση για ένα ρόλο. Η Βέροια στο α’ ημίχρονο ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη και ο ΠΑΣ ήταν αυτός που πάτησε μπάλα, χόρευε πάνω στη λάσπη, πετυχαίνοντας 4 γκολ μέχρι το 35’. Η Βέροια κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 45’ με τον Βεργώνη για να φανεί και η παρουσία της στο γήπεδο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και τα 4 γκολ του ΠΑΣ μπήκαν από στημένες φάσεις. Χωρίς αυτό να έχει καμία σημασία, αφού και τα στημένα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Η Βέροια φάνηκε σαν ομάδα μόνο στην επανάληψη όπου είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΣ δεν χρειάστηκε να ιδρώσει περισσότερο και έκανε συντήρηση δυνάμεων κρατώντας το 4-1 του α’ μέρους.
Η νίκη του ΠΑΣ είναι δίκαια και καθαρή χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση. Και τι αμφισβήτηση να υπάρξει για μια ομάδα που έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο όσο χρειαζόταν και στο 2ολεπτο προηγούνταν με 3-0;

ΤΑ ΓΚΟΛ

8’: Φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο για τους γηπεδούχους. Εκτελεί απευθείας ο Τσάβες, πέφτει στη δεξιά γωνιά του και διώχνει προσωρινά ο Καντιμοίρης και στην επαναφορά ο Τσουκαλάς με κοντινό πλασέ από τα αριστερά ανοίγει το σκορ, 1-0 ο ΠΑΣ τη Βέροια.
15’: Ο Ίλιτς εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά με πολλά φάλτσα, κακή εκτίμηση από τον Καντιμοίρη, που δεν διώχνει και ουσιαστικά στρώνει στον Μανιά, ο οποίος απλά ακουμπά την μπάλα και τη στέλνει από το μισό μέτρο μέσα!
18’: Εκτέλεση φάουλ-γέμισμα του Ίλιτς από τα δεξιά σε απόσταση 20 μέτρων, αφύλακτος ο Τζημόπουλος από το ύψος της μικρής περιοχής με πλασέ κάνει σαν σε προπόνηση το 3-0!
35’: Φάουλ-γέμισμα του Ίλιτς από τα δεξιά, ο Τζημόπουλος με διαγώνιο πλασέ από το ύψος του δεύτερου δοκαριού στέλνει την μπάλα στην αντιθετη πλευρά της εστίας του Καντιμοίρη.
45’: Καλοτραβηγμένη σέντρα Μπεν από τα δεξιά και πολύ πλάγια, προβολή Βεργώνη από το ύψος του δεύτερου δοκαριού και μειώνει η Βέροια, 4-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

2': Κεφαλιά του Ίλιτς στα δίχτυα η μπάλα, υπάρχει οφσάιντ. 
3': Σουτ Τσουκαλά από το ύψος του πέναλτι, διώχνει με τα ακροδάκτυλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ο Καντιμοίρης. Στην εξέλιξη της φάσης το κόρνερ του ΠΑΣ πέρασε ανεκμετάλλευτο.
12': Συρτό σουτ Αμαραντίδη από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ.
21': Κόρνερ από τα αριστερά για τη Βέροια με τον Καλτσά περνά ανεκμετάλλευτο...
22': Νέο κόρνερ για τη Βέροια, πάλι ο Καλτσάς και από την ίδια πλευρά, διώχνουν εύκολα οι αμντικοί του ΠΑΣ.
30': O Tσάβες από τα δεξιά προχώρησε (οριακή θέση οφσάιντ) και έβγαλε πάρε-βάλε σε Κοροβέση, που καθυστέρησε το ύψος του πέναλτι, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πανω από το οριζόντιο δοκάρι.
32': Καλοτραβηγμένο σουτ Τσουκαλά από τα 30 σχεδόν μέτρα (στην ευθεία της περιοχής), ακουμπά ο Καντιμοίρης και διώχνει πάνω από την εστία σε κόρνερ.
31': Εκτελεί το κόρνερ ο Ίλιτς από τα αριστερά, πηδά ο Μπέριος στο πρώτο δοκάρι, επιχειρεί την κεφαλιά στο ύψος του δεύτερου δοκαριού οΤζημόπουλος, άουτ η μπάλα...
44': Σουτ Μαραγκού από θέση έξω δεξια, διώχνει σωτήρια ο Βελλίδης.
47': Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Ο Μανιάς άφησε για τον Τσάβες, επιχειρεί να πλασάρει στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, αποκρούει σωτήρια ο Καντιμοίρης.
50': Κόρνερ για τη Βέροια με τον Τάτο από τα δεξιά... Διώχνουν σε νέο κόρνερ οι παίκτες του ΠΑΣ. Ξανά ο Τάτος στην εκτέλεση, απομακρύνουν τελικά οι γηπεδούχοι.
60': Κόρνερ για τον ΠΑΣ με τον Ίλιτς από τα δεξιά, κεφαλιά Τσάβες, ψηλά η μπάλα, άουτ...
78': Σουτ Καλτσά από το ύψος της περιοχής, εντελώς άστοχο...
80': Ο Μπεν εκτελεί φάουλ πέντε μέτρα μετά το ημικύκλιο, δεν έχει πρόβλημα ο Βελλίδης, που μπλοκάρει την μπάλα.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος ήταν καλός και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες. Βοηθοί του ήταν οι Καμπούρης (Εύβοιας), Μερκενίδης (Μακεδονίας). Τις κίτρινες κάρτες δέχτηκαν 7’ Μαραγκός, 71’ Μπεν, 90’ Μιχαήλ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, ΤσάβεΖ (70’ Ακόστα ), Κοροβέσης (76’ Χαρίσης), Ίλιτς, Μανιάς (82’ Γιάκος)
ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο):  Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Μπράβο, Μαραγκός, Βεργώνης, Τάτος(65’ Κάμπορα), Μαλόν, Αμαραντίδης(46’ Βάσκες), Μπεν, Καλτσάς, Ναζλίδης(63’ Ντουμίτρου)

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Νίκη Βόλου – Παναθηναϊκός 0-3 (α.α)
Κέρκυρα – Λεβαδειακός 0-0
Παναιτωλικός – Εργοτέλης 4-0
Ξάνθη – Πανιώνιος 1-1
Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 1-0
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια 4-1
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου
19:30 Πανθρακικός - Καλλονή NS1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 22 αγώνες)
Ολυμπιακός 54
----------------------------------------------------
ΠΑΟΚ 46
Παναθηναϊκός 46
Αστέρας Τρίπολης 38
Παναιτωλικός 38
ΠΑΣ Γιάννινα 34
Ατρόμητος 33
Skoda Ξάνθη 32
Βέροια 30
Καλλονή 27
Κέρκυρα 26
Πλατανιάς 22
Λεβαδειακός 22
Πανθρακικός 21
---------------------------------------
Πανιώνιος 20
Εργοτέλης 15
ΟΦΗ 13
Νίκη Βόλου -6



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αστέρας Τρίπολης – Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου
15:00 Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 Εργοτέλης – ΟΦΗ
19:30 Βέροια – Ατρόμητος
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου
15:00 Πανιώνιος – Κέρκυρα
17:15 Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός
17:15 Πλατανιάς – Πανθρακικός
19:30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου
19:30 Καλλονή - Ξάνθη