Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Άνθρωποι και καλλιτέχνες σαν τον Αλέκο Κιτσάκη δεν πεθαίνουν ποτέ

Σίγησε σήμερα το αηδόνι της Ηπείρου Αλέκος Κιτσάκης

Ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας μεγάλος τραγουδιστής έφυγε σήμερα το πρωί από κοντά μας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες. Το «αηδόνι» της Ηπείρου, ο θρυλικός Αλέκος Κιτσάκης, με την φωνή του οποίου διασκέδασαν πολλές γενιές ανθρώπων, δεν είναι πια ανάμεσά μας, καθώς το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή, λόγω  των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.


Στους αμέτρητους θαυμαστές του και σ’ όλους τους Έλληνες και απανταχού γης Ηπειρώτες, αφήνει ένα τεράστιο έργο με πάνω από 2500 τραγούδια, που τον καθιστούν αθάνατο. Καλλιτέχνες και άνθρωποι σαν τον Αλέκο Κιτσάκη δεν πεθαίνουν στην ουσία ποτέ. Η ανεπανάληπτη φωνή του θα ακούγεται παντού και κάθε μέρα. Τραγούδησε στα πέρατα του κόσμου, από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη, κρατώντας συντροφιά τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες. Και με τα δικά του τραγούδια έσβηναν τον πόνο της ξενιτιάς, μακριά από το χωριό και τη μητέρα πατρίδα.

Ο Αλέκος Κιτσάκης παρουσίασε τον Ριμόλντι το καλοκαίρι του 2008 στα Γιάννινα


Η Ήπειρος χάνει ένα μεγάλο και δικό της καλλιτέχνη αλλά και η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα πενθεί για τον άνθρωπο που έγραψε τον ιστορικό ύμνο «ΠΑΣ Γιάννινα Άγιαξ της Ηπείρου» που κάθε αγωνιστική ακούγεται στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο ύμνος του ΠΑΣ γράφτηκε και τραγουδήθηκε από τον Αλέκο Κιτσάκη σε δίσκο 45 στροφών στις αρχές της δεκαετίας του ’70 με το ξεπέταγμα της μεγάλης ομάδας όπου ταυτίστηκε με τη μεγάλη και θρυλική πορεία της. Κατά καιρούς  έχει τιμηθεί από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, από τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ και από δεκάδες άλλους φορείς και συλλόγους για το πλούσιο καλλιτεχνικό έργο του. Τελευταία και πριν από λίγα χρόνια είχε τιμηθεί και από τον Δήμο Ιωαννιτών σε εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο.

Με τον Ναπολέοντα Δάμο σε εκδήλωση στην Ήπειρο

Ο θάνατος του Αλέκου Κιτσάκη προκάλεσε θλίψη σε όλη την Ελλάδα, καθώς είναι αμέτρητοι οι φίλοι και θαυμαστές, εκτιμώντας όχι μόνο την καλλιτεχνική προσφορά και το έργο του αλλά και την προσωπικότητά του. Γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρέβεζας και από μικρός έμεινε ορφανός. Μετακόμισε στην Αθήνα όπου έδωσε τον αγώνα της επιβίωσης, περνώντας δύσκολα παιδικά χρόνια. Ωστόσο η φύση τον προίκισε με μια Θεϊκή φωνή που τον ανέδειξε στους κορυφαίους καλλιτέχνες της χώρας.

Με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο σε συνέντευξη στις εφημερίδες ΦΩΣ και ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με τον Αλέκο Κιτσάκη μας συνδέει μια βαθιά φιλία, καθώς είχαμε την τύχη και τη χαρά να φιλοξενήσουμε πολλές συνεντεύξεις του, για το τεράστιο έργο του, για τη ζωή, για το ποδόσφαιρο. Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη στα Γιάννινα.

Με πόνο ψυχής απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέκου Κιτσάκη, που έφυγε περήφανος και με το κεφάλι ψηλά, παρά τον κλονισμό της υγείας του, όπως ταιριάζει σε ένα τόσο μεγάλο καλλιτέχνη και άνθρωπο.  


Τις προσεχείς μέρες στη μνήμη του Αλέκου Κιτσάκη θα αναδημοσιεύσουμε τις συνεντεύξεις που μας έδωσε. 

Για να δείτε το βιογραφικό του Αλέκου Κιτσάκη ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Για να ακούσετε τον ύμνο του ΠΑΣ από τη φωνή του Αλέκου Κιτσάκη ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια













Με τον Στέλιο Καζαντζίδη

















Με τον κουμπάρο και συνεργάτη του Μάκη Μάτσα


















Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα οι υπάλληλοι χάρισαν τη φανέλα της ομάδας στο μεγάλο υμνωδό της Αλέκο Κιτσάκη












Το εξώφυλλο ενός από τα τελευταία έργα του Αλέκου Κιτσάκη


















Με τον Βασίλη Σούκα και Ηπειρωτική κομπανία στη δεκαετία του '70