Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο "Άγιαξ" πάει για νίκη κόντρα στη "Βασίλισσα"

Για νίκη κόντρα στη "Βασίλισσα" πάει ο θρυλικός ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τη νίκη και μια καλή εμφάνιση θα επιδιώξει στη σημερινή αναμέτρηση με τη Βέροια ο ΠΑΣ Γιάννινα που θα γίνει στις 17:15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος σούπερ λίγκα. Το ματς θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι NOVA 3. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας με 2-1 θέλει σήμερα να ζευγαρώσει τις επιτυχίες στο ματς κόντρα στη «Βασίλισσα» για να ανεβεί ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα αλλά και να αισθάνεται περισσότερο άνετα στη συνέχεια. 


Όπως εκτιμούν οι κυανόλευκοι η αποστολή τους είναι δύσκολη, γιατί δίνουν επί πολύ καιρό τώρα συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή με Τετάρτη, η κούραση είναι μια παράμετρος σημαντική και επιπλέον λόγω της κακοκαιρίας του τελευταίου καιρού ο αγωνιστικός χώρος θα είναι πάλι βαρύς. Παρόλες αυτές τις δυσχέρειες, στον ΠΑΣ είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους, απέναντι σε μια καλή και αξιόπιστη ομάδα όπως είναι η Βέροια, για να πάρουν τη νίκη και τους 3 βαθμούς. 

Ο Γιάννης Πετράκης θα ακολουθήσει και στην αναμέτρηση τη γνωστή συνταγή. Θα ξεκινήσει και πάλι με 2 επιθετικούς, τους Μανιά και Ίλιτς για να διεκδικήσει με επιθετικό σχήμα τους 3 βαθμούς. Δεν υπολογίζεται ο Ισπανός αμυντικός Ναδάλες γιατί στο προηγούμενο ματς με την Κέρκυρα έπαθε θλάση πρώτου βαθμούς και θέλει κάποιο χρόνο για να αποθεραπευτεί. Οπότε είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Ντάσιος δεξιός αμυντικός και να πάει ο Στρούνα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος για μια ακόμα φορά ζήτησε από τους παίκτες του να προσπαθήσουν με σοβαρότητα για να πάρουν τη νίκη κάνοντας και καλή εμφάνιση. 

Μια σημαντική παράμετρος θα είναι και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται σήμερα ο αγωνιστικός χώρος. Μετά την ελαφρά χιονόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, χτες για ένα διάστημα βγήκε και ο ήλιος, σταμάτησαν οι βροχές και αν και σήμερα είναι καλός ο καιρός χωρίς βροχές, ο αγωνιστικός χώρος θα είναι μεν βαρύς αλλά δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα. 

Ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Ντάσιο, αριστερό τον Στρούνα, στο κέντρο της άμυνας τους Μιχαήλ, Μπέριο, στη μεσαία γραμμή Τζημόπουλο, Τσάβεζ, Ακόστα, Τσουκαλά και στην επίθεση τους Μανιά και Ίλιτς. Θέση στην αρχική ενδεκάδα διεκδικούν και Χαρίσης, Κοροβέσης. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι με μια προπόνηση που έγινε σε χώρο του ΠΕΑΚΙ με τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του να βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας.

Διαιτητής ο Αρετόπουλος

Διαιτητής του σημερινού αγώνα είναι ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων. Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γεώργιος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Βέλλιος (Ξάνθης). Ο Αρετόπουλος έχει διευθύνει φέτος και άλλα δύο ματς του ΠΑΣ και συγκεκριμένα: Πανθρακικός – ΠΑΣ 1-1, ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 0-0.

Με 4 απουσίες η Βέροια

Χωρίς 4 βασικούς παίκτες θα παραταχτεί σήμερα η ομάδα της Βέροιας στο στάδιο «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ. Ο Ισπανός τεχνικός Γκρανέρο δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπαλάφα και Μπατιόν οι οποίοι αποβλήθηκαν στο ματς με τον Ολυμπιακό. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Βέρτζος, Μπαργκάν που συμπλήρωσαν κάρτες και δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή στα Γιάννινα. Αντίθετα στη διάθεση του Ισπανού είναι και οι δύο τελευταίες μεταγραφές που έκανε η «Βασίλισσα» καθώς απέκτησε τον Ανδρέα Τάτο από τον Ατρόμητο και τον Κάρλος Καμπαγέρο Πέρεζ που απέκτησε από την Ισπανική ομάδα Κόρδοβα στην οποία αγωνιζόταν τα τελευταία 5 χρόνια και ήταν συμπαίκτης με τον Ραούλ Μπράβο. Οι 18 παίκτες που είναι στην αποστολή της «Βασίλισσας» και είναι στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού για το σημερινό ματς με τον ΠΑΣ είναι: Καντιμοίρης, Τόρες, Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Ραούλ Μπράβο, Καταλά, Μαλόν, Μαραγκός, Βάσκες, Βεργώνης, Τάτος, Καμπαγέρο, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου, Μπεν, Καλτσάς, Ναζλίδης και Κάμπορα.

Το ματς του α’ γύρου

Το ματς του α’ γύρου στη Βέροια έγινε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου όπου η τοπική ομάδα κέρδισε 2-0 με τον «Η.Α» να σχολιάζει τα εξής: Μέσα σε ένα δίλεπτο χάθηκαν τα πάντα για τον ΠΑΣ στη Βέροια, καθώς δέχτηκε τα δύο γκολ που σφράγισαν και τον αγώνα  στο 54’ από τον Κάμπορα και στο 56’ από τον Καλτσά. Προηγουμένως όμως η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι αλλά κυρίως έβαλε τον ΠΑΣ στα σχοινιά. Ήταν στο 39’ που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Ντάσιος. Ο Ντάσιος που έμπαινε από δεξιά δέχτηκε το μαρκάρισμα από τον Βέρτζο, έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής Δημητρόπουλος το θεώρησε για θέατρο με συνέπεια να τον αποβάλει. Η αποβολή του Ντάσιου ήταν μεγάλο πλήγμα καθώς οι κυανόλευκοι έπαιξαν για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες και απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα που είναι στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
BEΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπατιόν, Μπαλάφας (72' Κατίδης), Γεωργιάδης (50' Μπαργκάν), Καλτσάς, Ντουμίτρου, Κάμπορα (80' Μπεν).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα (71' Ναδάλες), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Γιάκος, Ακόστα (59' Mανιάς), Τσάβες, Λίλα, Ίλιτς (71' Μπέριος).


Η προϊστορία με τον ΠΑΣ

Όσον αφορά την προϊστορία, στα 12 παιχνίδια που έγιναν μέχρι τώρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για τα πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ο ΠΑΣ έχει 7 νίκες, 4 ματς έληξαν ισόπαλα ενώ η Βέροια κέρδισε μόνο μια φορά στα χρονικά μέσα στα Γιάννινα και αυτό έγινε στην περσινή αναμέτρηση. Υπάρχει και ένα ματς κυπέλλου τον Αύγουστο 2000 που το κέρδισε ο «Άγιαξ» με σκορ 4-0. Τα επίσημα παιχνίδια των δύο ομάδων ξεκίνησαν στη δεκαετία του ’70 που βρέθηκαν στην Α’ Εθνική κατηγορία. Η πρώτη αναμέτρηση στα χρονικά είχε γίνει στις 5 Μαρτίου 1978 και σφραγίστηκε με λευκή ισοπαλία 0-0. Προπονητής στον ΠΑΣ ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης και στη Βέροια ο Ντόμπρομιρ Ζέτσεφ.

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»

Πέρσι τέτοια μέρα (4-2-2014) στον «Η.Α» κυριαρχούσε το ρεπορτάζ για τη νίκη του ΠΑΣ επί του Λεβαδειακού με σκορ 2-1 αλλά στην συνέντευξη Τύπου έγινε και η παρουσίαση του Γιάννη Πετράκη που μεταξύ άλλων είχε πει και τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ο ΠΑΣ είναι από τις πιο μεγάλες ομάδες. Είμαι ευχαριστημένος από την καλή διάθεση των ανθρώπων της ομάδας και από τον κόσμο». Το αξιοσημείωτο είναι ότι πέρασε ένας χρόνος και ο Γιάννης Πετράκης συνεχίζει να είναι κανονικά στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ. 


……………..
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου
Νίκη Βόλου – Παναθηναϊκός 0-3 (α.α)
15:00 Κέρκυρα – Λεβαδειακός NS3
15:00 Παναιτωλικός – Εργοτέλης NS2
17:15 Ξάνθη – Πανιώνιος NS6
17:15 Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς NS7
17:15 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ NS2
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια NS3
19:30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος NS1
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου
19:30 Πανθρακικός - Καλλονή NS1



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 21 αγώνες)
Ολυμπιακός 51
---------------------------------------------------
ΠΑΟΚ 46
Παναθηναϊκός 43
Αστέρας Τρίπολης 35
Παναιτωλικός 35
Ατρόμητος 33
Skoda Ξάνθη 31
ΠΑΣ Γιάννινα 31
Βέροια 30
Καλλονή 27
Κέρκυρα 25
Πλατανιάς 22
Πανθρακικός 21
Λεβαδειακός 21
---------------------------------------
Πανιώνιος 19
Εργοτέλης 15
ΟΦΗ 10
Νίκη Βόλου -6