Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ο Λεβαδειακός είχε την υπεροχή και ο ΠΑΣ έβαζε τα γκολάκια

Σημαντική νίκη του ΠΑΣ μέσα στη Λειβαδιά επί του Λεβαδειακού με 2-1 (ΦΩΤΟ onsports.gr)


Νίκη με ιστορική σημασία πέτυχε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στη Λειβαδιά επί του Λεβαδειακού με σκορ 2-1. Ουσιαστικά είναι η πρώτη νίκη μέσα στην πόλη της Βοιωτίας. Στα χαρτιά υπάρχει και μια άλλη νίκη του ΠΑΣ το 1967 με 2-0 αλλά αυτό συνέβη γιατί έγινε ένσταση.Σε εκείνο το ματς που ήταν το πρώτο στα χρονικά που έγινε στη Λειβαδιά. ο Λεβαδειακός κέρδισε 1-0 αλλά χρησιμοποίησε τον ποδοσφαιριστή Ρίζο που ήταν τιμωρημένος. 
Ο ΠΑΣ έκανε ένσταση, την κέρδισε και η ΕΠΟ κατακύρωσε το παιχνίδι υπέρ του ΠΑΣ με σκορ 2-0. Αλλά μέσα στον αγωνιστικό σήμερα ήταν η πρώτη και μοναδική νίκη του ΠΑΣ μέσα στη Λειβαδιά. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» συνεχίζει το σερί των επιτυχιών του, δείχνοντας ότι είναι γερό σκαρί και ομάδα με πολύ δυνατό μέταλλο. Έβγαλε ένα πολύ βαρύ και δύσκολο πρόγραμμα, παίζοντας από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα Κυριακή – Τετάρτη και κατάφερε να σταθεί όρθιος και να κάνει επιτυχίες. Έχει σε 8 ματς αήττητος στο πρωτάθλημα και η τελευταία ήττα είναι στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη που συνέβη στις 21-12-2014. Και μέσα σε 37 μέρες (από την Πρωτοχρονιά μέχρι σήμερα) έδωσε 11 παιχνίδια. Δηλαδή κάθε 3 μέρες και ένα παιχνίδι! Παρόλα αυτά, στα περισσότερα ματς έδειξε χαρακτήρα σαν ομάδα και δικαίως είναι ψηλά στην βαθμολογία.

Σήμερα στη Λειβαδιά ο ΠΑΣ ακολούθησε τη γνωστή συνταγή του, Έπαιξε με δεμένη άμυνα και κέντρο, τράβηξε μπροστά τον αντίπαλο δίνοντάς του χώρο και με ξαφνικές αντεπιθέσεις τον τρύπησε στην κατάλληλη στιγμή. Είναι το γνωστό στυλ παιχνιδιού του ΠΑΣ που όλοι το ξέρουν πως το παίζει, αλλά δύσκολα μπορούν να το αναχαιτίσουν! Αν δείτε τις δηλώσεις που κάνουν οι αντίπαλοι προπονητές πριν από τα ματς με τον ΠΑΣ, περιγράφουν ακριβώς το στυλ παιχνιδιού του. Αλλά ελάχιστοι μπόρεσαν να το εξουδετερώσουν! Κι αυτή είναι η μεγάλη μαγκιά του Γιάννη Πετράκη και των παικτών του. Να ανατρέψουν σχέδια και να κάνουν κόσκινο την οποιαδήποτε άμυνα.

Έτσι και σήμερα ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Ο Λεβαδειακός να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να έχει όλα τα στατιστικά με το μέρος του, αλλά ο ΠΑΣ να βάζει τα γκολάκια με Τζημόπουλο, Μανιά και να παίρνει τους 3 βαθμούς! Οποιαδήποτε άλλη αναφορά ή κριτική νομίζουμε είναι περιττή. Και ο Δελφάκης σήμερα, μπορεί να μη έκανε το μοιραίο λάθος, αλλά έσπρωξε προς το τέλος τον Λεβαδειακό, χωρίς επί της ουσίας να πετύχει τίποτα, Απλά ισοφάρισε 1-1 με τον Κατίδη που ήταν ένα πρόσκαιρο αποτέλεσμα αφού μετά ήρθε από τον ΠΑΣ η απάντηση με το 2ο γκολ του Μανιά που σφράγισε και το παιχνίδι.

Δίκαια κέρδισε ο ΠΑΣ, αφού ήταν πιο ουσιαστικός από τον αντίπαλό του και πατούσε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα έχει μια εβδομάδα να ξεκουραστεί, αφού το ερχόμενο Σάββατο θα φιλοξενήσει στα Γιάννινα τον Πανιώνιο. Όλοι οι παίκτες προσπάθησαν από την πλευρά του «Άγιαξ». Ιδιαίτερα καλά τα πήγαν Τσουκαλάς, Μανιάς, Τσάβεζ, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ντάσιος χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

ΤΑ ΓΚΟΛ

38’: Ο Ίλιτς εκτελεί κόρνερ, ο Τσουκαλάς πιάνει σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή και ο Τζημόπουλος αλλάζει την πορεία της μπάλας και τη στέλνει στα δίχτυα.

68’: Ο Μιλοσάβλιεφ κάνει ωραία ενέργεια από αριστερά, σπάει την μπάλα στον Κατίδη κι εκείνος τελειώνει υποδειγματικά τη φάση στην απέναντι γωνία του Βελλίδη.

73’: Ο Τσουκαλάς βγάζει εξαιρετική κάθετη στον Μανιά, εκείνος τελειώνει υποδειγματικά τη φάση όντας μόνος του με τον Σηφάκη και κάνει το 1-2.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8': Σέντρα από αριστερά από τον Μιλιάζες, ο Μάντζιος παίρνει την κεφαλιά και αστοχεί.

11': Ο Τσάβες κλέβει την μπάλα, ψάχνει τον Μανιά και ο Κώτσιος κόβει.

15': Κάκιστο σουτ στην κίνηση από τον Κοροβέση, εντελώς άστοχο.

18': Ο Ίλιτς έχει χώρο, κάνει μέτρα με την μπάλα αλλά το σουτ του είναι αδύναμο και άστοχο.

23': Από μακριά δοκιμάζει με απευθείας φάουλ ο Πελέ να νικήσει τον Βελλίδη, αλλά ο δεύτερος μπλοκάρει.
25': Ο Μάντζιος έχει χώρο, κάνει ένα σουτ αλλά δεν το πιάνει όπως θα ήθελε.
34': Ωραία αναπτύσσεται ο Λεβαδειακός, ο Μάντζιος βάζει μπροστά την μπάλα, κάνει το διαγώνιο σουτ με το αριστερό και αστοχεί.
42': Ο Ίλιτς εκτελεί φάουλ, ο Μπέριος παίρνει την κεφαλιά και ο Σηφάκης αποκρούει.
45': Ο Πελέ σουτάρει από μακριά και δεν βρίσκει στόχο.

49': Έχει χώρο και κάνει το σουτ ο Μιλοσάβλιεφ, αλλά αστοχεί.

53': Ο Μιλοσάβλιεφ κάνει σουτ στην κίνηση και ο Βελλίδης μπλοκάρει.

56': Ο Πελέ από μακριά δοκιμάζει με απευθείας φάουλ να νικήσει τον Βελλίδη, αλλά στέλνει την μπάλα ψηλά.

57': Φαλτσαριστό σουτ από τον Κατίδη αλλά χωρίς στόχο.

59': Ο Μιλιάζες εκτελεί κόρνερ, ο Τριποτσέρης παίρνει την κεφαλιά αλλά αστοχεί.

71': Εντυπωσιακή ενέργεια από τον Μιλοσάβλιεφ, άουτ το σουτ του.

79': Ο Μιλιάζες εκτελεί φάουλ με δύναμη προς τη γωνιά του Βελλίδη, ο οποίος μπλοκάρει.

90'+2: Ωραία η κομπίνα του Μιλιάζες με τον Μιλοσάβλιεφ, κάκιστο το σουτ του τελευταίου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Για τον Δελφάκη τα είπαμε παραπάνω. Στην επανάληψη σφύριξε έδρα χωρίς να κάνει το μοιραίο λάθος. Άδικες ήταν και οι περισσότερες κάρτες που φόρτωσε σε παίκτες του ΠΑΣ. Υπάρχει και μια φάση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου που θέλει ανάλυση για πέναλτι όταν ο Σηφάκης βγήκε άγαρμπα και πλάκωσε τον Κοροβέση που λίγο έλειψε να του κοπεί η αναπνοή. Καλοί οι επίπτες Τσολάκης, Καρατζίκος. Τις κίτρινες κάρτες είδαν οι Στρούνα (49’), Μπέριος (53’), Χαρίσης (61’), Γιάκος (78’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Ζιτό, Πελέ (69' Ρουμπέν Γκόμες), Μιλοσάβλιεβ, Ορτέγκα (77' Γιακουμάκης), Βούκτσεβιτς (46' Κατίδης), Μάντζιος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (72' Σκόνδρας), Μιχαήλ, Μπέριος, Στρούνα, Τζημόπουλος (46' Χαρίσης), Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Τσάβες, Μανιάς, Ίλιτς (58' Γιάκος).