Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ο Θέμης είναι ο 22ος Έλληνας παίκτης που γίνεται διεθνής

Στα χνάρια του Λάκη Παπαϊωάννου και άλλων διεθνών παικτών βαδίζει ο Θέμης Τζημόπουλος

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Ο Θέμης Τζημόπουλος είναι ο 27ος Έλληνας παίκτης και φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ και θα χριστεί διεθνής ποδοσφαιριστής. Με τη διαφορά ότι δεν θα φορέσει τη φανέλα της Ελλάδος (εθνική ανδρών), όπως οι 26 διεθνείς παίκτες που πέρασαν από τα Γιάννινα αλλά την φανέλα της Νέας Ζηλανδίας. Όπως γράψαμε και προχτές μετά το ματς με τον ΟΦΗ στις 23 Μαρτίου θα αναχωρήσει απευθείας για τη Νότια Κορέα για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή της Νέας Ζηλανδίας.
Η κλήση σ’ αυτή την εθνική ομάδα έγινε λόγω καταγωγής της μητέρας του και ασφαλώς είναι μια πρόκληση για τον ίδια σε μια ηλικία 30 ετών να γίνει διεθνής.

Οι προηγούμενοι 21 έλληνες παίκτες διεθνείς παίκτες (συμμετοχές στην εθνική ανδρών) που φόρεσαν και τη φανέλα του ΠΑΣ ήταν οι: Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Γιάννης Ζαραδούκας, Χρήστος Πατσατζόγλου, Νίκος Σπυρόπουλος, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Νίκος Λιάκος, Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, Σάκης Αναστασιάδης, Νίκος Βαμβακούλας, Αστέριος Γιότσας, Γιώργος Κούτουλας, Θωμάς Κυπαρίσσης, Μιχάλης Λεοντιάδης, Αντώνης Μανίκας, Ανδρέας Μπονόβας, Κώστας Νικολαίδης, Μίμης Ντουνιάς, Μανώλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπάζογλου, Λάκης Παπαϊωάννου, Νίκος Σακελλαρίδης.


Αρκετοί ήταν και οι ξένοι παίκτες που πέρασαν από τα Γιάννινα και ήταν διεθνείς με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, όπως είναι τώρα ο Σλοβένος Αντράζ Στρούνα και μέχρι πρότινος οι δύο Αλβανοί Άντι Λίλα και Εμιλιάνο Βίλα.