Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Καλό ταξίδι στον Βαγγέλη Αλυσανδράτο

Καλό ταξίδι στον αξέχαστο Βαγγέλη Αλυσανδράτο. Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του ΠΣΑΤ.


Βαθιά θλίψη προκάλεσε και στα Γιάννινα, ο θάνατος του σπουδαίου δημοσιογράφου Βαγγέλη Αλυσανδράτου. Όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ήταν ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος και δημοσιογράφος τον οποίο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος αγαπούσε πολύ τα Γιάννινα και τον είχαμε κοντά μας κάθε φορά που έπαιζε ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ, ή σε μέρες άδειας που ερχόταν σαν επισκέπτης.
Φροντίζοντας πάντα ως μέλος του ΠΣΑΤ και για τα δικά μας προβλήματα, μεριμνώντας για να κάνουμε και εμείς στην επαρχία απερίσπαστα τη δουλειά μας, είτε ήμασταν μέλη του συνδέσμου είτε όχι. "Όλοι είστε δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες οφείλουν πολλά στους ανταποκριτές της επαρχίας.." μας έλεγε ο Βαγγέλης κάθε φορά που τον είχαμε κοντά μας στα Γιάννινα. Καλό ταξίδι Βαγγέλη και σε ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά για το ενδιαφέρον που έδειχνες και για τους αθλητικογράφους των Ιωαννίνων και κατ΄επέκταση της επαρχίας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Νιώθουμε όλοι ότι χάνουμε πρώτα ένα φίλο και μετά έναν εκλεκτό συνάδελφο.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου ανακοινώνει με βαθιά οδύνη και συγκίνηση την απώλεια του προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΠΣΑΤ και της Επιτροπή του πρωταθλήματος Τύπου (ΠΣΑΕ-ΜΜΕ) Βαγγέλη Αλυσανδράτου, μιας εμβληματικής μορφής του αθλητικού ρεπορτάζ και του Συνδέσμου. Ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος έχασε το βράδυ του Σαββάτου τη μάχη που με περίσσιο θάρρος και γενναιότητα έδωσε τον τελευταίο καιρό με την επάρατη νόσο σε ηλικία 70 ετών, αφήνοντας πίσω του μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος γεννήθηκε το 1945. Διετέλεσε πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΠΣΑΤ για 20 χρόνια και πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος Τύπου, του οποίου ήταν η ψυχή, επί σειρά ετών. Ήταν από τους πιο δραστήριους και ευσυνείδητους αθλητικούς συντάκτες και πέραν της ενασχόλησής του με τα κοινά του ΠΣΑΤ, διετέλεσε μέλος του Μικτού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ως εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΗΧΟΥΣ και υποψήφιος για το διοικητικό της συμβούλιο.

Τη δημοσιογραφική του καριέρα την ξεκίνησε το 1970 από την «ΑΘΛΗΤΙΚΉ ΗΧΩ» από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2008, ενώ εργάστηκε και στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΛΦΑ». Κάλυψε για τρεις δεκαετίες το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, στο γραφείο Τύπου του οποίου εργάστηκε για ένα διάστημα. Στη συνέχεια κάλυψε το ρεπορτάζ διαιτησίας στο οποίο καθιέρωσε καινοτόμα πράγματα. Εργάστηκε ακόμη σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις διάφορων αθλημάτων, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αφοσιωθεί στη διοργάνωση του πρωταθλήματος Τύπου, το οποίο υπηρετούσε τόσο από τη θέση του προέδρου, όσο και ως προπονητής διαφόρων ομάδων (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, Eurosport, Παρασκήνιο)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση έναν δικό του άνθρωπο, έναν άνθρωπο που ήταν πάντα κοντά στο Σύνδεσμο και ως πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, αλλά και ως απλός στρατιώτης του.

Ο ΠΣΑΤ συλλυπείται τους οικείους του, την κόρη του Ιωάννα που είναι γραμματέας και ψυχή του Συνδέσμου από το 2000, το γιο του Ανδρέα και τα εγγόνια του.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του Βαγγέλη Αλυσανδράτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Βαγγέλη Αλυσανδράτου, δημοσιογράφου με μακρά πορεία στο αθλητικό ρεπορτάζ και μάλιστα σε χρόνια που οι εκπρόσωποι του Τύπου μπορεί να μη διέθεταν τα σύγχρονα μέσα, αλλά διέθεταν περίσσευμα αγάπης για τον αθλητισμό και τη δουλειά τους. Ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος διακρίθηκε για το ήθος και τη συνέπεια με την οποία υπηρέτησε τη δημοσιογραφία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου που υπηρέτησε επί σειρά ετών».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ


Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του επί σειρά ετών, ρεπόρτερ της ομάδας, Βαγγέλη Αλυσανδράτου. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την θλίψη της για τον άδικο χαμό του επί σειρά δεκαετιών ρεπόρτερ θεμάτων Παναθηναϊκού, Βαγγέλη Αλυσανδράτο αλλά και τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».