Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τρία ματς κλειδιά στο δρόμο του θρυλικού ΠΑΣ

Τρία κρίσιμα ματς μέσα σε 8 μέρες έχει μπροστά του ο ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τρία ματς φωτιά έχει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπου μπορεί να έχει μια καλή βαθμολογική σοδειά. Με την οριστικοποίηση του προγράμματος των αγώνων που έκανε χτες η σούπερ λίγκα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» την Κυριακή θα υποδεχτεί στην έδρα του τον Παναιτωλικό, την Τετάρτη τον Πλατανιά (παιχνίδι που ήταν να γίνει την 26η αγωνιστική) και στη συνέχεια την Κυριακή θα παίξει στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. 


Στόχος είναι να πάρει 6 βαθμούς στα δύο εντός έδρας παιχνίδια και ότι πάρει στο εντός έδρας ματς στην Κρήτη θα είναι πολύτιμο. Λίγο πριν το πρωτάθλημα μπει στην τελική ευθεία, αυτά τα τρία ματς είναι κλειδιά για την πορεία της Γιαννιώτικης ομάδας. Όσον αφορά βέβαια τη διεκδίκηση της 5ης θέσης, καθώς ο στρατηγικός στόχος παραμονής στην κατηγορία με τους 40 βαθμούς που έχει τώρα ουσιαστικά έχει κλειδώσει. Στον ΠΑΣ κοιτάζουν κάθε παιχνίδι χωριστά και αυτό που τους απασχολεί τώρα είναι το ματς της Κυριακής με τον Παναιτωλικό, που μετά τη νέα τροποποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει στις 15:00 και όχι στις 17:15 η ώρα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. 

Με το ματς του Πλατανιά θα ασχοληθούν από Δευτέρα και από την Πέμπτη για το ταξίδι στο Ηράκλειο. Το παρήγορο για τους κυανόλευκους είναι ότι ξεκουράστηκαν για μεγάλο διάστημα, αφού έχουν να αγωνιστούν από το ματς με την Καλλονή στις 21 Φεβρουαρίου και θα έχουν δυνάμεις αλλά και γεμάτες μπαταρίες για να αντέξουν στη δύσκολη συνέχεια. Όσον αφορά το ματς της Κυριακής στόχος είναι η νίκη, γιατί ο ΠΑΣ έχει να κερδίσει από το εκτός έδρας ματς με το Λεβαδειακό που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι τώρα καταγράφεται στα χαρτιά η νίκη επί της Νίκης Βόλου, αλλά εντός γηπέδου δεν έχει άλλη νίκη, προερχόμενος από δύο ήττες που υπέστη από Πανιώνιο και Καλλονή. Και όπως σχολιάζουν στα Γιάννινα, είναι καιρός να επιστρέψουν στις επιτυχίες, αρχής γενομένης από το προσεχές παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.
Για το ματς της Κυριακής ο Γιάννης Πετράκης δεν υπολογίζει μόνο τον τιμωρημένο (αποβολή ση Μυτιλήνη) Μπέριο. Η προετοιμασία συνεχίστηκε και χτες με μια προπόνηση που έγινε στο ΠΕΑΚΙ, ενώ το ίδιο θα γίνει και σήμερα.

Τέλος χτες δεν έλειψαν και τα μεταγραφικά σενάρια για μεταγραφικό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για τον 20χρονο μέσο Χάρη Χαρίση. Στο στρατόπεδο του ΠΑΣ λένε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι το αγωνιστικό κομμάτι και όχι τα μεταγραφικά. Αλλά αν δούμε την τακτική της διοίκησης και του Χριστοβασίλη να δίνει παίκτες σε μεγαλύτερες ομάδες, ο Χαρίσης είναι ένας παίκτης που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταγραφική σκηνή του καλοκαιριού.

Μικρά ενδιαφέροντα από τον ΠΑΣ

-Σήμερα στις 13:45 στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα παρουσιαστεί ο νέος εκπρόσωπος Τύπου και επικοινωνίας, παίρνοντας τη θέση του παραιτηθέντος Αλέκου Καρύτσα.

-Ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν πρόλαβε να έρθει ως προπονητής του Πλατανιά στα Γιάννινα, στο ματς που θα γίνει την Τετάρτη, αφού χτες σταμάτησε η συνεργασία του με την Κρητική ομάδα μετά την εντός έδρας ήττα 3-1 από τον Λεβαδειακό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, μία ζέστη μία κρύο και οι προπονητές είναι το πιο αναλώσιμο είδος στο χώρο αυτό.


-Χτες η Αθηναϊκή εφημερίδα «Η Γάτα» είχε πρώτο θέμα ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε για το καλοκαίρι τον Χάρη Χαρίση. Σιγά το νέο. Υπάρχει παίκτης στην Ελλάδα που δεν μπορεί να τον πάρει ο Ολυμπιακός αν τον χρειάζεται; Το άσχημο είναι ότι ο Μαρινάκης παίρνει ότι κουνιέται στους ορίζοντες, αλλά οι περισσότεροι νέοι παίκτες, είτε χάνονται, είτε δίνονται δανεικοί. 


-Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει γνωστό από τον Κοντονή αν θα υπάρχουν φίλαθλοι στα ματς της Κυριακής. Έχουμε την αίσθηση ότι με το μέτρο αυτό δεν αντιμετωπίζεται η βία. Περισσότεροι τιμωρούνται οι καλοί φίλαθλοι που έχουν μια συνήθεια και μια αγάπη το γήπεδο και όχι οι κακοί παράγοντες που έχουν μερίδιο ευθυνών για τη βία στα γήπεδα.


-Λένε ορισμένοι ότι δεν θέλουν από τον ΠΑΣ να πάει στη Νέα Ζηλανδία ο Τζημόπουλος για  να μη ταλαιπωρηθεί. Δεν ισχύει αυτό. Οι κλήσεις γίνονται από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών μέσω της ΦΙΦΑ και καμία ομάδα δεν μπορεί να ανάψει απαγορευτικό σε παίκτης της. Αυτά για να μη λέει ο καθένας ότι νάναι.


 Τρεις απουσίες στον Παναιτωλικό

Συνεχίζουν να είναι εκτός προγράμματος προπονήσεων οι Βιγιαφάνες, Άλβες και Μπεχαράνο στον Παναιτωλικό, που πιθανόν να μη αγωνιστούν στα Γιάννινα. Είναι τρεις καλοί και ποιοτικοί παίκτες, βαρόμετρο για την ομάδα του Αγρινίου. Για τη χτεσινή μέρα στο Αγρίνιο στο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Παναιτωλικός αναφέρονται τα εξής: «Ασκήσεις συντονισμού με ασκήσεις ισορροπίας, ασκήσεις τεχνικής με μπάλα (passing game), ασκήσεις κατοχής μπάλας με υψηλή ένταση και αμυντική τακτική σε υποομάδες, περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα. Ο Μπεχαράνο ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης. Ο Άλβες έκανε θεραπεία. Ο Βιγιαφάνιες έκανε θεραπεία, ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αερόβιο τρέξιμο. Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο EMILEON».

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (12 Μαρτίου 2014) στις αθλητικές στήλες του «Η.Α» εκτός από τα θέματα της επικαιρότητας, ξεχώριζε και ένα αφιέρωμα για ένα φιλικό που είχε γίνει στην Άρτα στις 11 Μαρτίου 1965 μεταξύ της Αναγέννησης και του Παναθηναϊκού. Στο αφιέρωμα αυτό μεταξύ άλλων σημειώναμε και τα εξής: «Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την τοπική Αναγέννηση με το Αγγλικό σκορ 5-4. Μάλιστα το ματς έγινε 11 Μαρτίου, ημέρα που η Άρτα γιορτάζει (όπως τη γιόρτασε καλή ώρα και χτες) τη μνήμη της Πολιούχου της Αγίας Θεοδώρας. 

Τρία γκολ για τον Παναθηναϊκό πέτυχε ο Πάκος και δύο ο Σπετσαρίας. Τον Σπετσαρία απέκτησε ο Παναθηναϊκός από την Προοδευτική μαζί με τον τερματοφύλακα Τάκη Οικονομόπουλο, αλλά δεν είχε τη μεγάλη πορεία που έκανε στο «τριφύλλι» το «πουλί». Λίγα χρόνια μετά ξαναγύρισε στην Προοδευτική κάνοντας μια σημαντική ομάδα με Γκλέζο, Μπουρδαμή και άλλους άσσους της εποχής. 

Ο Τάκης Οικονομόπουλος που έκανε μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα για πολλά χρόνια, στο φιλικό με την Αναγέννηση ξεκίνησε με τη βασική ενδεκάδα καθήμενος κάτω από τα γκολπόστ, αλλά στο 20’ τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση με τον Κατσάνο, στη φάση που ο επιθετικός της Αναγέννησης πέτυχε το πρώτο γκολ και αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Ξένο. Δύο γκολ για την Αναγέννηση Άρτας σημείωσε ο Κατσάνος (20’, 30’) και από ένα Αμβράζης (37’ ) και Χρηστάκης (82’). Διαιτητής ήταν ο Γιαννιώτης ρέφερι Κώστας Ρώϊμπας που είχε μαζί του από τον τοπικό σύνδεσμο ως επόπτη και τον Μπραχαντίνη. Ο άλλος επόπτης ήταν από την Άρτα.