Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Στο Βελιγράδι ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ τιμά Μουφ και Μιλόγεβιτς

Οι Μουφ και Μιλόγεβιτς τη σαιζόν 93-94 στον ΠΑΣ Γιάννινα

Σε διεθνές τουρνουά στο Βελιγράδι θα πάρουν μέρος οι ομάδες υποδομής του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα στο διάστημα από 24 μέχρι 28 Ιουνίου 2015.
Ηδη σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμμετοχών και έτσι στην πρωτεύουσα της Σερβίας η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι 100μελής!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν σε διαρκή επαφή με τους πρώην παίκτες της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κ.κ. Ζντένκο Μούφ και Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, οι οποίοι συνέβαλαν στα μέγιστα ώστε ο ΠΑΣ Γιάννινα να μετέχει στο διεθνές τουρνουά.
Στο περιθώριο των αγώνων στους οποίους θα πάρουν μέρος και ομάδες που προπονούν οι πρώην παίκτες του ΠΑΣ, ο ερασιτέχνης θα τιμήσει τους δύο μεγάλους άσσους για την προσφορά τους στην ομάδα της πόλης μας σε ειδική εκδήλωση στο Βελιγράδι.
Παράλληλα με τους αγώνες η 100μελής αποστολή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα ξεναγηθεί στη Σέρβικη πρωτεύουσα, στο φρούριο Καλεμεγκντάν, στα οχυρώματα της εποχής της Αναγέννησης, στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και ξενάγηση στα πλέον φημισμένα γήπεδα του Βελιγραδίου. Τέλος να γίνει επίσκεψη στην πόλη Νις γενέτειρα του Μ. Κωνσταντίνου.
Την αποστολή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα συνοδεύσουν στελέχη της διοίκησης και οι προπονητές των τμημάτων.

ΙΣΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ

Το καλοκαίρι του 1993 έφτασαν στα Γιάννινα 2 μεταγράφηκα αποκτήματα της τελευταίας στιγμής, οι Ζντένκο Μουφ και Βλάνταν Μιλόγεβιτς.
Σε ένα φιλικό προετοιμασίας με τον Α.Ο. Βελισσαρίου, κανείς δεν ασχολείται με το 5-0 αλλά με τις εκπληκτικές ενέργειες των 2 Σέρβων που ''βρίσκονται'' με κλειστά μάτια...
Ο Μουφ, σε εκείνο το φιλικό, θα σκοράρει 3 φορές με κεφαλιά, με σουτ και με πέναλτι, και δείχνει ότι κάτι καλό ξημερώνει για τον ΠΑΣ. Πολλοί παλιοί, βλέποντας τον Μουφ με το μακρύ μαλλί, τον παρομοίαζαν εμφανισιακά με τον Αλβαρέζ. Σύντομα θα το διαπίστωναν και αγωνιστικά...
Το πρωτάθλημα τότε ξεκίνησε αργά- στις 3/10/1993- και έτσι ο Ζντένκο έδειξε τα διαπιστευτήρια του στο θεσμό του Κυπέλλου.
Σε 5 ματς πέτυχε 5 γκολ και οδηγούσε τον ΠΑΣ στους 32 του Κυπέλλου...
Στο πρωτάθλημα ο Μουφ, μέχρι και την 7η αγωνιστική σκοράρει κατά βούληση, σε κάθε ματς, φτάνοντας γρήγορα τα 12 γκολ!
Στο παιχνίδι με τον Χαραυγιακό στην Ηλιούπολη, στην μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΣ (0-7), ο Μουφ πετυχαίνει χατ τρικ.
Ο Μουφ τελειώνει την χρονιά με 29 γκολ. Το 1995/96 θα βρει τον Ζντένκο στην Α’ Εθνική με την Καλαμάτα (και αφού είχε έρθει σαν αντίπαλος στα Γιάννινα με αυτή, κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος της Β Εθνικής)...
Όμως στις 3/12/1995 ο Μουφ επιστρέφει στα Γιάννινα και η επιστροφή του συνδυάζεται με νίκη (3-1 την Δόξα Βύρωνα) μιας και ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού... Θα πετύχει 9 γκολ μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Λίγο αργότερα, ο Μουφ αφήνει την Ευρώπη και μετακομίζει στο Μεξικό όπου σε σε 163 αγώνες πέτυχε 42 γκολ. Επέστρεψε για 2η φορά στον ΠΑΣ το 2002 και πρόλαβε να παίξει μόλις σε 8 ματς.

Ο MILOJEVITC

Γεννήθηκε στην Aranđelovac. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα νέων του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, και την FK Radnički Novi Beograd.
Μετακόμισε στην Ελλάδα το 1993, εντασσόμενος στον ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Καλαμάτα που είχε όνειρα ανόδου (πρόεδρος τότε ο Πάμπλουτος Παπαδόπουλος) στην ελληνική Α Εθνικήκατηγορία μαζί με τους Μουφ, Τζούμπα και Μπελά.
Εκεί θα παίξει πρώτη φορά κεντρικός αμυντικός, και εν συνεχεία μεταγράφηκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον Ιούλιο του 1997.
Έπαιξε συνολικά 177 αγώνες [πάνω από 8,5 χρόνια στις ελληνικήέ διοργανώσεις και συνέχισε σε Ηρακλής και Ακράτητο μετά την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό τον Ιούνιο του 2000.

ΠΗΓΗ: fcpasgiannina.gr