Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Γενναίος ο ΠΑΣ, δεν καταλαβαίνει από έδρες και ονόματα

Ο ΠΑΣ έδειξε και πάλι ότι είναι εφτάψυχη ομάδα με δυνατό μέταλλο


Με ισοπαλία 1-1 σφραγίστηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο στο γήπεδο Περιστερίου που έγινε σήμερα το απόγευμα. Ο «Άγιαξ» ήταν πιο ουσιαστικός από τον αντίπαλό του στο α’ μέρος και πήρε από το 13’ προβάδισμα στο σκορ με ένα καλό γκολ του Τσάβεζ σε σέντρα του Ναδάλες. Μπορεί ο Ατρόμητος να είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του α’ ημιχρόνου την κατοχή μπάλας, αλλά ο ΠΑΣ με τις αντεπιθέσεις και με τις οργανωμένες επιθέσεις του πότε από τον άξονα και πότε από τα πλάγια ήταν ένας διαρκής κίνδυνος στα καρέ των γηπεδούχων.


Στην επανάληψη ήταν πιο πιεστικός ο Ατρόμητος που ανάγκασε τον ΠΑΣ να οπισθοχωρήσει. Παρόλα αυτά μέχρι το 84’ οι φιλοξενούμενοι είχαν προβάδισμα στο σκορ και ήταν μια ανάσα από μια μεγάλη νίκη. Δυστυχώς σε μια φάση άφησαν ακάλυπτο τον Πίτου Γκαρσία που με δυνατό σουτ στη γωνία έξω από τη μεγάλη περιοχή αιφνιδίασε τον Βελλίδη και έτσι έγινε ισοφάριση 1-1.

Σε ξενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ και τελικές προσπάθειες. Πιο κραυγαλέες ήταν οι ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΣ στο α’ ημίχρονο που θα μπορούσε να κάνει το 0-2 ακόμα και το 0-3 βγάζοντας νοκ άουτ τον Ατρόμητο. Δεν έγιναν αυτό, με συνέπεια να ανεβάσουν περισσότερο στροφές στην επανάληψη οι γηπεδούχοι και να έρθει η ισοφάριση στο 84’.

Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα είναι θετικό για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Μπορεί να μη ήρθε η νίκη που θα μπορούσε να την πάρει με λίγη προσοχή, αλλά στάθηκε όρθιος απέναντι σε μια καλή ομάδα και σε μια έδρα που δεν πέρασε καμία άλλη ομάδα με «διπλό». Μη ξεχνάμε επίσης και το ψυχολογικό σοκ από τη μη αδειοδότηση στην πρωτοβάθμιο επιτροπή της ΕΠΟ και τα όσα τερατουργήματα ακούστηκαν και γράφτηκαν αυτές τις μέρες από διάφορους «προφέσορες» ότι η ομάδα των Ιωαννίνων κάνει τζάμπα κόπο για την Ευρώπη. Όσο νάναι, όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των παικτών.

Ο ΠΑΣ έδειξε ότι είναι εφτάψυχος, δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους και έδρες και δίνει με αξιοπρέπεια και αξιώσεις τη μάχη για την 5η θέση. Είναι καλοδουλεμένη ομάδα, με δυνατό μέταλλο, παίκτες που τα δίνουν όλα και παίζουν με αυταπάρνηση και ένα πολύ καλό προπονητή με άξιους συνεργάτες. Παρά το γκρίζο τοπίο των τελευταίων ημερών ο ΠΑΣ, ειδικά στο α’ μέρος, στάθηκε καλά στο Περιστέρι και δίκαια πήρε την ισοπαλία, καίτοι μπορούσε και τη νίκη. Τα παιδιά, ο προπονητής, το τεχνικό τημ έκανε το καθήκον του. Το ίδιο πιστεύουμε να κάνει και η διοίκηση για να πάει η ομάδα αδειοδότηση.

Ο ρέφερι Ιωαννίδης στο α’ μέρος δεν έκανε το μεγάλο λάθος και κρατούσε καλά το παιχνίδι. Στην επανάληψη έδωσε κάποια σφυρίγματα στον Ατρόμητο που έβγαζαν μάτια σε φάσεις που δεν υπήρχαν παραβάσεις, ενώ με ευκολία έδειχνε και τις κίτρινες κάρτες.

ΤΑ ΓΚΟΛ

13΄: Ο Ναδάλες βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσάβες, που τον είχαν αφήσει αμαρκάριστο, με πλασέ στην κίνηση σκοράρει.

84’: Με απίστευτο σουτ από μακριά ο Πιτου Γκαρσία νικάει τον Βελλίδη και ισοφαρίζει σε 1-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Ίλιτς κάνει σουτ εκτός περιοχής και ο Γκορμπούνοφ πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.

22': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Ίλιτς εκτελεί φάουλ, ο Τζημόπουλος παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα πάει λίγο έξω από την εστία.

25': O Κοροβέσης κάνει μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, ο Μανιάς πιάνει σουτ στην κίνηση και στέλνει την μπάλα ψηλά.

32': Πολύ ωραία προσπάθεια από τον Τσάβες, παίζει το 1-2 με τον Μανιά και στη συνέχεια κάνει το πλασέ. Με τα πόδια ο Γκορμπούνοφ.

37': Συγκλίνει προς τα μέσα ο Ναπολεόνι, κάνει κι ένα συρτό σουτ και ο Βελλίδης μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

38': Καλή προσπάθεια από τον Χαρίση, κάνει μέτρα με την μπάλα, αλλά το σουτ του είναι άστοχο.

47': Ο Μαρσελίνιο βγάζει σέντρα απο αριστερά, ο Ναπολεόνι κάνει σουτ στην κίνηση και στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

56': Ο Ναπολεόνι στρώνει στον Ούμπιντες και το σουτ του τελευταίου φεύγει ψηλά.

64': Δοκάρι για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Ίλιτς από μέσα δεξιά κάνει σουτ στην κλειστή γωνία και η μπάλα σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ

77': Αδύναμο σουτ από τον Ούμπιντες, εύκολα μπλοκάρει ο Βελλίδης.

85': Ο Καράσκο κάνει νέο μακρινό σουτ και ο Βελλίδης παραχωρεί κόρνερ.

89': Ο Ούμπιντες εκτελεί φάουλ απευθείας και στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

90': Αδύναμο σουτ από τον Τσάβες, εύκολα ο Γκορμπούνοφ.

90'+3: Ο Ούμπιντες με πλασέ στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητή της συνάντησης: Ιωαννίδης (Αργολίδας). Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Βερρής (Λέσβου) 4ος: Κομίνης (Θεσπρωτίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Φυτανίδης (Ατρόμητου), Τζημόπουλος, Ναδάλες, Ίλιτς (ΠΑΣ).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος, Κατσουράνης, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (Παπάζογλου 46'), Ουμπίδες, Μαρσελίνιο (Μπρίτο 63'), Ναπολεόνι (Καράσκο 79').


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Χαρίσης (Γιάκος 79'), Τσουκαλάς, Κοροβέσης (Μπέριος 53'), Τσάβες, Ίλιτς, Μανιάς (Σαπαλίδης 65').