Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αλέφαντος: Ο Πετράκης έστησε καταπληκτικά τον ΠΑΣ

Ο Νίκος Αλέφαντος στην ανάλυση του αγώνα ΠΑΣ - Ολυμπιακός τόνισε ότι το ματς το κέρδισε η έξυπνη τακτική του Πετράκη


Τα «έψαλε» στον Περέιρα ο Νίκος Αλέφαντος στην σημερινή εκπομπή του Γιάννη Καρατζαφέρη στο ART και παράλληλα εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το στήσιμο του ΠΑΣ που έκανε ο Γιάννης Πετράκης.
Κατά τον Αλέφαντο το ματς το κέρδισε η έξυπνη τακτική του Πετράκη που έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, τον τράβηξε μπροστά καίτοι πίσω έχει αργούς παίκτες και τον χτύπησε με τους Ίλιτς, Τσάβεζ, Μανιά, Ακόστα. 

«Που πας ρε Περέιρα με τέτοια τακτική να βγαίνεις μπροστά χωρίς να καλύπτεις τα νώτα, δεν ξέρεις πως παίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντεπιθέσεις; Δεν ξέρεις ότι αν αφήσεις αφύλακτους τους παίκτες που έχει μπροστά ο ΠΑΣ θα σε ρίξουν μέσα στα δίχτυα;». Και στο γήπεδο ο Αλέφαντος έδειξε τις λάθος κινήσεις των παικτών του Ολυμπιακού και τα λάθη του Περέιρα. 

Για τον Πετράκη είπε τα καλύτερα όπως: «Στήνει πολύ καλά τον ΠΑΣ και αυτή η τακτική κέρδισε το παιχνίδι. Αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο τους παίκτες που έχει. Βρήκε τον κατάλληλο τρόπο. Αν πάει άλλος προπονητής στα Γιάννινα μπορεί να αποτύχει αν αλλάξει αυτό το σύστημα και παίξει με άλλη τακτική». Ο Αλέφαντος δεν στάθηκε μόνο στην τετράδα Ίλιτς, Μανιά, Τσάβεζ, Ακόστα, αλλά και στους Τσουκαλά, Χαρίση που όχι μόνο περιόρισαν τον Ντομίνγκεζ αλλά βοήθησαν και μπροστά. «Ο ΠΑΣ είχε κοντά τις γραμμές του, δεν είχε κενά και είχε καλή τακτική» είπε ο «Αλέ». Επίσης τα έβαλε και προσωπικά με παίκτες του Ολυμπιακού κυρίως για τους Φορτούνη και Κολοβό. 

Ο Αλέφαντος τα έβαλε και με τον Στάϊκο Βεργέτη λέγοντας: «Παίζεις ανεύθυνο ποδόσφαιρο. Με τους παίκτες που έχεις έπρεπε να κάνεις θαύματα. Όπως παίζουν τα Γιάννινα με αντεπιθέσεις πρέπει να παίζεις και εσύ. Όπως στήνει τον ΠΑΣ ο Πετράκης την ομάδα να την στήνεις και εσύ. Ξύπνα Βεργέτη, κοίτα πως παίζουν τα Γιάννινα. Άσε τις φωτογραφίες με τον Σιμεόνε στις σκάλες του γηπέδου». 

Σόου Αλέ και στη συνέχεια. Για την επιμόρφωση των προπονητών είπε: "Ποιός θα τους διδάξει ο Μπατάκης; Αυτός δεν έχει πάει ούτε στην Αράχωβα, τι μπάλα να τους μάθει...".