Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ποιά είναι η "μαγκιά" του Πετράκη και των παικτών

Όλοι ξέρουν πως παίζει ο ΠΑΣ αλλά κανείς δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Αυτό είναι πραγματικά μαγκιά!

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με μεθυσμένη πολιτεία μοιάζουν τα Γιάννινα τις τελευταίες μέρες, μετά την καλή εμφάνιση του ΠΑΣ και την εντυπωσιακή νίκη με σκορ 3-1 επί του Ολυμπιακού. Όχι μόνο αυτό, αλλά και γιατί η ομάδα είναι μόνη της στην 5η θέση με πολλές πιθανότητες να παίξει στα πλέι οφ.
Οι Γιαννιώτες δικαιολογημένα καμαρώνουν για την ομάδα τους γιατί αποδείχτηκε ότι είναι… εφτάψυχη και ότι ο Γιάννης Πετράκης με τους συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές κάνουν καταπληκτική δουλειά.


Μη ξεχνά κανείς ότι ο ΠΑΣ έχει το χαμηλότερο μεταγραφικό μπάτζετ στην κατηγορία αφού τα τελευταία 3 χρόνια είναι χωρίς αδειοδότηση με περιορισμό στις μεταγραφές. Στο διάστημα αυτό αποχώρησαν σημαντικοί παίκτες (Ντε Βινσέντι, Κολοβέτσιος, Μάριος Οικονόμου, Λίλα), τον Ιανουάριο είναι η μοναδική ομάδα που δεν έκαμε μεταγραφές γιατί δεν είχε ενημερότητα μη μπορώντας να κάνει επαγγελματίες ούτε από την ομάδα νέων Κ-20. 

Παρ’ όλες αυτές τις αντιξοότητες στέκεται πολύ καλά στο πρωτάθλημα, καμαρώνοντας στην 5η θέση. Μπορεί ο ΠΑΣ να στερήθηκε όλα αυτά που αναφέραμε πριν, αλλά έγινε σπουδαία δουλειά από τον Πετράκη, υπάρχουν σημαντικοί ποδοσφαιριστές που έδεσαν και έφτιαξαν ένα πολύ δυνατό σύνολο, που μπορεί να χτυπά στα ίσια ακόμα και ομάδες σαν τον Ολυμπιακό. Μάλιστα το Κυριακάτικο  3-1 ήταν η 3η πιο εντυπωσιακή νίκη σε βάρος των πρωταθλητών Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια που είναι αντίπαλοι στην Α’ Εθνική. Η 1η μεγάλη νίκη ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1976 με σκορ 3-0 με γκολ που σημείωσαν Κοντογιωργάκης, Αλβαρέζ, Μπρεντάνος. Η 2η νίκη ήταν με σκορ 3-1 στις 26 Ιανουαρίου 1986 με γκολ που σημείωσαν Μανέφσκι, Παρασκευόπουλος, Χαρίσης. Για τον Ολυμπιακό μείωσε με πέναλτι ο Αναστόπουλος. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αντιμετώπισε με έξυπνη τακτική τον Ολυμπιακό. Του έδωσε χώρο για να τον τραβήξει μπροστά και με αντεπιθέσεις του έκανε τη ζημιά. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΣ, που όλοι οι αντίπαλοι προπονητές το γνωρίζουν αλλά ελάχιστοι κατάφεραν να το εξουδετερώσουν. Αυτή είναι και η μεγάλη "μαγκιά" του Πετράκη και των παικτών. Όλοι να τους "διαβάζουν" το παιχνίδι αλλά κανείς να μη μπορεί να τους αντιμετωπίσει! Αυτό στο ποδόσφαιρο είναι πραγματικά μαγκιά... Έχουν ενδιαφέρον και οι απόψεις των πρωταγωνιστών της μεγάλης βραδιάς που έζησαν οι Γιαννιώτες φίλαθλοι το βράδυ της Κυριακής των Βαίων στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες». 

Ο αρχηγός Γιώργος Ντάσιος τόνισε: «Δεν περίμενα ότι θα βάλουμε τρία γκολ. Περίμενα ότι θα παίξουμε καλά και θα δυσκολέψουμε τον Ολυμπιακό, όχι όμως τόσο εύκολα. Το σύστημα αντεπιθέσεων είναι το δυνατό μας σημείο. Τα τελευταία χρόνια έχουν μείνει παίκτες που είναι πολύ ποιοτικοί και έχουν έρθει παιδιά που έχουν βοηθήσει άμεσα. Γίνεται μία πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτό είναι το σημαντικό. Ο ένας παίκτης γνωρίζει καλά τον άλλο και η ομαδικότητα είναι από τα θετικά σημεία της ομάδας». 

Τι είπε ο Μπράνα Ίλιτς

Ο Μπράνα Ίλιτς, ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με το πρώτο γκολ που σημείωσε έδωσε τη δική του εκδοχή για τη σημαντική αυτή επιτυχία: «Κρατήσαμε τις γραμμές, παίξαμε καλά. Κερδίσαμε το παιχνίδι με πολύ καλή άμυνα. Και οι έντεκα παίξαμε άμυνα και ήμασταν πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις. Ήταν πολύ σημαντικό που το τρίτο γκολ ήρθε αμέσως μετά το γκολ του Ολυμπιακού». Ο νεαρός Χάρης Χαρίσης που έζησε την πρώτη μεγάλη επιτυχία της καριέρας του δήλωσε: «Σίγουρα ήταν μια εμπειρία για μένα αυτό το παιχνίδι και έζησα μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που αν του δοθεί η ευκαιρία μπορεί να κάνει τη ζημιά, αλλά ήμασταν καλύτεροι στο  μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο για τη βοήθειά του».

Ζήτησε χαμηλούς τόνους

Χαμηλούς τόνους και σοβαρότητα ζήτησε από τους παίκτες του χτες ο Γιάννης Πετράκης, καθώς όπως είπε τίποτα δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν μπροστά τους μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος τέσσερα παιχνίδια φωτιά. Τρία εκτός έδρας με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ένα στα Γιάννινα με τον Εργοτέλη που παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία. «Πρέπει άμεσα να αφήσουμε το ματς με τον Ολυμπιακό πίσω και η προσοχή μας να είναι στραμμένη στο Περιστέρι, προσέχοντας και αυτές τις Άγιες μέρες να κάνουμε καλή ζωή». 

Μετά το πρόγραμμα αποθεραπείας που έκαναν τη Δευτέρα όσοι αγωνίστηκαν με τον Ολυμπιακό, από χτες οι προπονήσεις ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς στο ΠΕΑΚΙ, παρά την αστάθεια του καιρού που άλλοτε βγάζει ήλιο και άλλοτε πιάνουν ανοιξιάτικες μπόρες. Ο Γιάννης Πετράκης θέλει να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Πάσχα να μη ανακόψει τον καλό ρυθμό που έχει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια. Οι κυανόλευκοι είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για όλα στα τέσσερα ματς που απέμειναν για να τερματίσουν στην 5η θέση και θα είναι η 4η φορά στην ιστορία του «Άγιαξ» που θα συμβεί αυτό.

Δήλωση γρίφος από Χριστοβασίλη

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι και ο κόσμος στα Γιάννινα από την πορεία της ομάδας και ειδικά μετά το θρίαμβο επί του Ολυμπιακού και οι πλέον δύσπιστοι πείστηκαν ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα γίνεται καλή δουλειά. Αυτό που προβλημάτισε λίγο τον κόσμο ήταν μια δήλωση στη δημόσια τηλεόραση του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη που φέρεται να είπε ότι «για να παίξεις Ευρώπη εκτός από την 5η θέση χρειάζονται και άλλα πράγματα». 

Το μυαλό όλων πήγε στο καυτό θέμα της αδειοδότησης και αν αυτό υπονοούσε ο κ. Χριστοβασίλης που δεν έδωσε άλλες εξηγήσεις. Και είναι λογικό ο κόσμος να είναι «κουμπωμένος» στο θέμα αυτό, γιατί και την άλλη φορά (σαιζόν 2012-2013) που η ομάδα βγήκε αγωνιστικά στην  Ευρώπη δεν της το επέτρεψε η ΟΥΕΦΑ να αγωνιστεί. Η οποία εκείνη τη χρονιά, εκτός από τον ΠΑΣ είχε αποκλείσει για τον ίδιο λόγο και τον Παναθηναϊκό που ήταν στην 6η θέση, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ η Ξάνθη που ήταν 7η στη βαθμολογία. 

Όσον αφορά πάλι τα αγωνιστικά, αύριο Μεγάλη Πέμπτη θα γίνει το πρωί προπόνηση και στη συνέχεια οι παίκτες θα έχουν τριήμερη άδεια για να περάσουν οικογενειακά το Πάσχα. Το επόμενο ραντεβού θα είναι τη Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ όπου θα τσουγκρίσουν και τα Πασχαλινά αυγά τηρώντας το έθιμο.

Καίνε και οι ανανεώσεις


Πέρα από το αγωνιστικό υπάρχουν σε εξέλιξη και άλλα πολύ καυτά θέματα καθώς λήγουν τα συμβόλαια σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως των Βελλίδη, Ακόστα, Ντάσιου, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σωτηρίου, Αυγενικού. Από τον ΠΑΣ λέγεται ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα βρεθεί λύση με όλους τους παίκτες. Τυπικά λήγει η συνεργασία και με τον Γιάννη Πετράκη, αλλά θα συνεχίσει και στη νέα χρονιά, αφού το θέλουν και οι δύο πλευρές, ενώ υπάρχει και η μεγάλη αποδοχή του κόσμου για τον Κρητικό τεχνικό και τους συνεργάτες του. 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο και της πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του ο Κριστιάν Τσάβεζ που σε δηλώσεις του σε ιστοσελίδα (sdna)ανέφερε και τα εξής: «Η αλήθεια είναι πως είμαι καλά εδώ. Αυτό που βασικά με ενδιαφέρει είναι να βρίσκω τις συνθήκες που θα με βοηθούν να βελτιώνομαι. Και τον τελευταίο χρόνο στον ΠΑΣ μπορώ να πω ότι εξελίσσομαι και δείχνω πια τι μπορώ να κάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα, έχω ζήσει και στην Ιταλία και δεν μου λείπει κάτι εδώ. Σίγουρα κάποια στιγμή θα ήθελα να παίξω στην Ισπανία, είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή από την Λατινική Αμερική. Σχετικά με το ενδιαφέρον άλλων ελληνικών ομάδων, γνωρίζω ότι υπήρξε μια προσέγγιση από τον Αστέρα Τρίπολης τον Ιανουάριο που μας πέρασε, όπως επίσης και μια πρόταση από ομάδα της Αργεντινής. Ειλικρινά, όμως, αυτή τη στιγμή είμαι καλά στα Γιάννενα».