Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Θα τερματίσει 5ος για να εκθέσει όσους τον έκοψαν από Ευρώπη!

Ο Αντράζ Στρούνα στο ματς του α' γύρου με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αναμένεται να γίνει την Κυριακή 3 Μαίου στα Γιάννινα όπου ο ΠΑΣ στις 7 το απόγευμα θα υποδεχτεί τον Εργοτέλη. Το ματς θα μεταδώσει το κανάλι NS24HD.
Η τοπική ομάδα «ξενέρωσε» μετά τη μη αδειοδότησή της αφού δεν θα παίξει στα πλέι οφ ακόμα και αν πιάσει την 5η θέση. Ωστόσο δεν θα αφήσει το ματς να περάσει απαρατήρητο και θα κυνηγήσει τη νίκη ώστε για την τιμή των όπλων να τερματίσει σε θέση Ευρώπης. Τουλάχιστον να γράψει η ιστορία, ότι η ομάδα των Ιωαννίνων το 2013 και το 2015 τερμάτισε 5η αλλά δεν της επέτρεψαν να παίξει στην Ευρώπη. Μετά το παιχνίδι της Κυριακής υπάρχει το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και εκεί θα πέσει η αυλαία και του φετινού πρωταθλήματος. Ο Εργοτέλης από την άλλη πλευρά, έχει ήδη υποβιβαστεί και κοιτάζει την επόμενη μέρα, πως θα ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο του και σε ποια κατηγορία θα επιλέξει να αγωνιστεί. Ειδικά για την Κρητική ομάδα το παιχνίδι της Κυριακής στα Γιάννινα είναι αγγαρεία.

Το ματς με τον Εργοτέλη θα ήταν μια γιορτή για το Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο, αν η ομάδα έπαιρνε αδειοδότηση για πάλευε να κρατήσει την 5η θέση. Ενδεχομένως το στάδιο «Ζωσιμάδες» να θύμιζε τις παλιές καλές εποχές. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όσοι προτιμήσουν να πάνε στο γήπεδο θα είναι για να χειροκροτήσουν τους παίκτες και τον Πετράκη με τους συνεργάτες του για την καλή πορεία στα γήπεδα. Τουλάχιστον αυτοί έκαναν το καθήκον τους στο ακέραιο.

Πιθανή ενδεκάδα

Ο ΠΑΣ θα επιδιώξει τη νίκη στη σημερινή αναμέτρηση με τον Εργοτέλη. Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Χαρίσης, Τσάβεζ ενώ επιστρέφει ο Ακόστα. Πιθανή ενδεκάδα: Βελλίδης, Ντάσιος, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γιάκος, Στρούνα, Ακόστα, Τσουκαλάς, Μανιάς, Ίλιτς.

Διαιτητής ο Δασκαλόπουλος

Τον αγώνα ΠΑΣ – Εργοτέλης που θα γίνει την Κυριακή στις 19:00 θα διευθύνει ο Γιώργος Δασκαλόπουλος του συνδέσμου Κορινθίας με βοηθούς τους Δημήτριο Ζυγούρη (Αιτωλοακαρνανίας), Νεκτάριο Παστρωμά (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) και παρατηρητής ο Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών). Είναι το πρώτο ματς του ΠΑΣ που σφυρίζει φέτος ο Δασκαλόπουλος. Πέρσι είχε διευθύνει τα παιχνίδια Ατρόμητος – ΠΑΣ 1-0, ΠΑΣ – Βέροια 0-1.

Υπάρχει νέος επενδυτής;

Φημολογείται έντονα στα Γιάννινα τον τελευταίο καιρό ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής, ότι ήδη συμφώνησε με τον Χριστοβασίλη για να πάρει το 51% αλλά με την προϋπόθεση να μείνει και ο νυν πρόεδρος στην ομάδα. Και ακόμα ότι ο νέος επενδυτής, που το όνομά του δεν έχει διαρρεύσει, έκανε έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ, έδωσε τα πρώτα χρήματα για ανάγκες της ομάδας και άλλα τέτοια. Όπως γράψαμε και σε άλλα ρεπορτάζ, η αλλαγή ιδιοκτησίας μιας ΠΑΕ δεν μπορεί να γίνει εν κρυπτώ γιατί πρέπει να περάσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Συνεπώς δεν υπάρχει κάτι το επίσημο. Αν πραγματικά έχουν βάση όλα αυτά, είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να βγει μπροστά για να τον δει και ο κόσμος, ώστε αυτός να του καλλιεργήσει την ελπίδα για την επόμενη μέρα.

Έκλεισε στον Αστέρα ο Τσάβεζ;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης στη συνέντευξη στη NOVA είναι αποκαλύψει ότι εκτός των Κοροβέση και Χαρίση, είναι ένας ακόμα παίκτης που παραχωρήθηκε σε άλλη ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό η 3η μεταγραφή που θα ανακοινωθεί να είναι του Κριστιάν Τσάβεζ στον Αστέρα Τρίπολης. Από καιρό οι παράγοντες της Αρκαδίας βολιδοσκόπησαν τον ΠΑΣ αλλά και τον παίκτη να γίνει αυτή η μεταγραφή, καθώς δεν είναι ελεύθερος και ήδη είναι προ των πυλών του Αστέρα. Είναι πολύ πιθανό την Κυριακή ο Αργεντινός μέσος που είναι φέτος από τα πρώτα βιολιά της ομάδας να αποχαιρετήσει και τον κόσμο του ΠΑΣ.

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»

Πέρσι τέτοια μέρα (1 Μαίου 2014) στις αθλητικές στήλες του «Η.Α» καταγράφαμε ένα φιλικό παιχνίδι Βέροια – ΠΑΣ αφού είχε λήξει το πρωτάθλημα. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα: «Με ισοπαλία 1-1 σφραγίστηκε η χτεσινή φιλική αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο της Βέροιας, μεταξύ της τοπικής ομάδας και του ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν ένα παιχνίδι σε συνέχεια του προηγούμενου που έγινε την περασμένη Παρασκευή στα Γιάννινα (νίκησε ο ΠΑΣ 1-0 με γκολ του Κοροβέση) για να καλυφθεί το πρόγραμμα προπονήσεων αλλά και οι προπονητές να δουν τους παίκτες σε τι κατάσταση είναι πριν φύγουν σε διακοπές και κάνουν τον προγραμματισμό για τη νέα σαιζόν. Η Βέροια άνοιξε νωρίς το σκορ στο 7΄με απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπαργκάν στο «Γ» της εστίας του Αμπάρη που έμεινε άναυδος. Ήταν ομολογουμένως ένα καταπληκτικό γκολ δεδομένου ότι ο παίκτης της Βέροιας έχει φαρμακερό πόδι. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε στην εκπνοή του ημιχρόνου στο 45’ όταν σε ασίστ του Τσάβεζ ο Ίλιτς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, όπου την έσπρωξε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ είχε στο 75’ ένα μακρινό σουτ του Λίλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Βέροιας».

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 3 Μαίου
ΟΦΗ – Πλατανιάς 0-3 (α.α.)
Παναιτωλικός – Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)
19:00 Skoda Ξάνθη
19:00 Κέρκυρα – Παναθηναϊκός NS6
19:00 Ατρόμητος – Πανιώνιος NS3
19:00 Βέροια – Πανθρακικός NSΕΧΤΡΑ 2
19:00 Ολυμπιακός – Καλλονή NS2
19:00 ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός NS4
19:00 ΠΑΣ - Εργοτέλης NS24HD



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 32 αγώνες)
Ολυμπιακός 74
----------------------------------------------------
Παναθηναϊκός 62
ΠΑΟΚ 61
Αστέρας Τρίπολης 55
ΠΑΣ Γιάννινα 52
--------------------------------------------------
Ατρόμητος 50
Παναιτωλικός 49
Skoda Ξάνθη 46
Καλλονή 43
Κέρκυρα 43
Βέροια 43
Πανιώνιος 42
Λεβαδειακός 40 
Πλατανιάς 40
---------------------------------------
Πανθρακικός 37
Εργοτέλης 31
ΟΦΗ 13
Νίκη Βόλου -6