Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Μια ωραία εκδήλωση με ξεχωριστή σημασία

Ο Γιάννης Πετράκης παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Γιώργο Κυρούση. Διακρίνονται επίσης οι Βαγγέλης Γυφτόπουλος, Γιάννης Δεβελέγκας, Πάνος Μπούρης.


Ένα ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι έγινε το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ όπου η ομάδα των Γιαννιωτών δημοσιογράφων αντιμετώπισε μια ομάδα φίλων του Γιάννη Πετράκη. Συμμετείχαν σ’ αυτή, ο Γιάνης Πετράκης σε ρόλο κεντρικού χαφ, οι συνεργάτες του Γεωργουλόπουλος, Αλεξίου, οι προπονητές των ομάδων νέων Αγγέλης, Οικονόμου, οι παλιοί παίκτες του ΠΑΣ Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, Ηλίας Μάϊπας, Νόντας και Μιχάλης Μπόλος και οι Ζαρογιάννης, Ναθαναήλ, Στ. Αγγέλης. 


Στην ομάδα των ΜΜΕ ήταν πολιτικοί και αθλητικοί συντάκτες υπό την καθοδήγηση των Γιάννη Δεβελέγκα και Βασίλη Μπίτα. Στον πάγκο ήταν και η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Αντωνίου, ο εκδότης του ΣΟΥΤ Πάνος Μπούρης και άλλοι αθλητικογράφοι. Ο έτερος εκδότης της  αθλητικής εφημερίδας Match Δημήτρης Παπαϊωάννου αγωνίστηκε κανονικά και μάλιστα πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ. 

Με την ομάδα των ΜΜΕ αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων και οι Γιαννάκης, Τσαούσης, Μυριούνης, Αλ. Παπαδόπουλος, Κυρίτσης, Λούπας, Τζελέτας, Β. Τσόλης, Λεμονιάς, Ζώτος, Παπαϊωάννου, Γεωργιάδης, Μπούρης, Μ. Τσάγκας και άλλοι. Η ομάδα φίλων του Γιάννη Πετράκη κέρδισε 2-1 με γκολ που σημείωσαν οι Γιώργος Οικονόμου και Μιχάλης Μπόλος. 

Το γκολ για τους δημοσιογράφους σημείωσε ο Παπαϊωάννου. Για αρκετή ώρα έκανε ζέσταμα και ο παλαίμαχος φωτορεπόρτερ Βαγγέλης Σταμούλης αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε, δείχνοντας ανοιχτά τη… δυσφορία του γι’ αυτό (άντε και του χρόνου).

Πλακέτα στο Γιάννη Πετράκη

Οι δημοσιογράφοι απένειμαν τιμητική πλακέτα στο Γιάννη Πετράκη για την προσφορά του στον ΠΑΣ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την άψογη συνεργασία που είχαν μαζί του. 


Την απονομή έκανε ο παλιός αθλητικογράφος και νυν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Ηπείρου Πελοποννήσου Νήσων Γιώργος Κυρούσης. 


Ο Γιώργος Κυρούσης ήταν ο μοναδικός δημοσιογράφος από τα Γιάννινα που συνόδευσε το 1979 τον ΠΑΣ στη Ριέκα για το Βαλκανικό κύπελλο. Υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής του «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ» ανταποκριτής των ΝΕΩΝ και της ΕΡΤ και στα τελευταία 15 χρόνια είναι μέλος των διοικήσεων της ΕΣΗΕΠΗΝ.




Πετράκης: Να γίνει αυτό θεσμός

Στο τέλος του αγώνα έγιναν και δηλώσεις όπου ο Γιάννης Πετράκης τόνισε για την εκδήλωση αυτή: «Θέλω να σας ευχαριστήσω. Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση σήμερα. Μαζεύτηκαν παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στον ΠΑΣ Γιάννινα, συνεργάτες δικοί μου κι εσείς όλοι, που στην ουσία είστε κι εσείς συνεργάτες της ομάδας μας και βοηθάτε από τη δικιά σας μεριά να έχει η ομάδα μας την καλύτερη εικόνα. Ήταν κάτι σημαντικό, που πρέπει να θεσπιστεί πλέον και να γίνεται κάθε χρόνο, γιατί ήταν πάρα πολύ ωραίο»


Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος που αγωνιά για την απόφασή του: «Υπάρχει η καλή διάθεση από τη μεριά μου να συνεχίσει ο ΠΑΣ να κάνει τα καλά πράγματα που έκανε. Θα κάνουμε τη συζήτηση με τον πρόεδρο και εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Για τις δύο πρώτες ανανεώσεις συμβολαίων: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα μας και όσον αφορά το χρονικό σημείο που γίνανε όσο και για την ουσία. Δείχνει ότι ο πρόεδρος θέλει να υπάρχει καλή συνέχεια για την επόμενη μέρα».

Για το αν θα ζητήσει να μη γίνουν άλλες πωλήσεις παικτών: «Δεν θέλω να μπαίνω σε λεπτομέρειες και να λέμε πράγματα που μπορεί να τα αλλάξουμε μετά. Για 'μενα η βασική προϋπόθεση είναι να έχουμε καλή ομάδα και την επόμενη χρονιά. Θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να είναι πάλι η ομάδα δυνατή. Αυτή είναι μια από τις προϋποθέσεις που θα είναι αιτία για να καθίσω και την επόμενη χρονιά, χώρια από κάποιες άλλες».





Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Γιώργος Κυρούσης, που ανέλαβε να δώσει την τιμητική πλακέτα στον κ. Πετράκη, δήλωσε: «Ήταν μια ωραία εκδήλωση κι ελπίζω ότι θα συνεχιστούν παρόμοιες και στο μέλλον. Μία ομάδα των ΜΜΕ αντιμετώπισε την ομάδα φίλων του Γιάννη Πετράκη, η οποία ομάδα μας θύμισε τις παλιές δόξες του γιαννιώτικου ποδοσφαίρου, όπως τους Κοντογιωργάκη, Μάιπα, Μπόλο, Οικονόμου. Θυμηθήκαμε παλιές ωραίες στιγμές.

Ο διαιτητής υποστήριζε ανοιχτά τα ΜΜΕ, αλλά αναδείχτηκαν και 2 πολύ καλοί τερματοφύλακες. Περιμένουμε τη ρεβάνς τώρα...».



























































































































ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ super-fm.gr και passports.gr και από το facebook