Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Τι γίνεται με Πετράκη και παίκτες στον ΠΑΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΠΑΣ Γιάννινα


Στην 6η θέση τερμάτισε τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, γεγονός που δεν μειώνει την φετινή του καλή αγωνιστική πορεία. «Πορευτήκαμε με το σπαθί στο χέρι και με το κεφάλι ψηλά και αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με την αδειοδότηση δεν θα χάναμε με τίποτα την 5η θέση και θα πηγαίναμε στην Ευρώπη» λένε στο κυανόλευκο στρατόπεδο αλλά και στα Γιάννινα.
Η πορεία του «Άγιαξ της Ηπείρου’ είναι άκρως πετυχημένη με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη να σχολιάζει: «Η αποτύπωση στο τέλος της βαθμολογίας πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Ούτε πέρσι είχαμε το δικαίωμα για μεταγραφές, ούτε τον Ιανουάριο. Νομίζω ότι είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έκανε τον Δεκέμβρη. Όλα αυτά όμως ανεβάζουν την αξία των παιδιών που έχουμε στην ομάδα της προσπάθειες για να προκύψει το αποτέλεσμα και η εικόνα». 


Από εδώ και πέρα ξεπροβάλει η επόμενη μέρα και ξεκινά ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Η αρχή θα γίνει με τη συνάντηση του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη με το Γιάννη Πετράκη, καθώς θα πρέπει να κλείσει πρώτα το θέμα προπονητή και μετά να αρχίσουν οι συζητήσεις για τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις συμβολαίων. «Το έχω ξαναπεί η διάθεση μου είναι θετική.

Θέλω να μείνω, είμαι ευχαριστημένος από όσα έχω βιώσει στα Γιάννινα. Πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να προσπαθήσουμε να υπάρχει μια ανάλογη πορεία και τον επόμενο χρόνο πάνω σε αυτό δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο». 

Ο Γιάννης Πετράκης που έδωσε σε όλους διήμερο ρεπό, έμεινε στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους και επίκειται συνάντηση με τον Χριστοβασίλη. Οι όροι που θέτει ο Πετράκης δεν είναι εξωπραγματικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες ζητά να μη πουληθούν άλλοι παίκτες, να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους όσοι είναι αναγκαίοι για την ομάδα και να υπάρξουν προϋποθέσεις για να είναι και του χρόνου η ομάδα ανταγωνιστική. Βέβαια κάθε χρόνο δεν μπορεί να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη και να φτάνει στο νταβάνι των δυνατοτήτων της, αλλά τουλάχιστον να μη αποδυναμωθεί από παίκτες, καθώς σε καθημερινή βάση πρώτα ονόματα της ομάδας φέρονται σαν στόχοι άλλων ομάδων.

Επιστρέφουν όλοι οι δανεικοί


Τα μεταγραφικά του ΠΑΣ θα πάρουν το δρόμο τους αφού πρώτα κλείσει το θέμα προπονητή. Για το Ναδάλες που γράφεται ότι μένει ελεύθερος, αυτό δεν ισχύει γιατί πληροφορίες αναφέρουν ότι ανανέωσε το συμβόλαιο από τον  Ιανουάριο, όπως και ο Σκόνδρας που υπέγραψε διετές συμβόλαιο από το περασμένο καλοκαίρι. Συζητήσεις θα γίνουν με τους Βελλίδη, Ντάσιο, Μιχαήλ, Ακόστα, Σωτηρίου για την παραμονή τους. Ελεύθερος μένει και ο Αυγενικού αλλά είναι κάτω των 24 ετών και δεν εμπίπτει στους περιορισμούς. Επιστρέφουν επίσης και οι δανεικοί Λίλα, Μουσκάι, Ιωάννου ενώ επαγγελματίας θα γίνει σε πρώτη φάση ο γκολκίπερ της Κ-20 Κολιοφούκας. Από εδώ και πέρα τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν σε καθημερινή βάση τον ΠΑΣ Γιάννινα.