Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Οι βετεράνοι του ΠΑΣ κατέβηκαν πάλι στα γήπεδα

Οι βετεράνοι του ΠΑΣ πριν από το ματς με Κέρκυρα. Όρθιοι από αριστερά: Παπαχρήστου (προπονητής), Μπουτσουρής, Οικονόμου, Ζώης, Παλιάγκας, Μάστακας, Γκολφινόπουλος, Κοντοδήμας, Χαρίσης (πρόεδρος). Καθιστοί Τσιατούρας, Σιχλιμοίρης, Γκαρόζης, Παπαβασιλείου, Μαρούλης, Μητσιόπουλος, Παπαρούνας, Κατερίνης, Νέος.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Έντονη αγωνιστική δραστηριότητα επιδεικνύει τον τελευταίο καιρό η ομάδα των βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα. Σε διάστημα 4 ημερών έδωσαν δύο φιλικά παιχνίδια με ομάδες βετεράνων από τη Λάρνακα της Κύπρου και από την Κέρκυρα , ενώ το Σάββατο θα υποδεχτούν στα Γιάννινα τον ΠΑΟ Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης.
Μια ομάδα που έχει αφετηρία και σημείο αναφοράς στην πλατεία κάτω από το Διοικητήριο (Υπουργεία Μακεδονίας Θράκης. Εκεί όπου βγήκαν μεγάλοι παίκτες όπως ο Γιώργος Κούδας του ΠΑΟΚ και ο Κώστας Παπαϊωάννου του Άρη. 

Η ομάδα των βετεράνων από ομάδες της Κέρκυρας


Την περασμένη Κυριακή έγινε στο ΠΕΑΚΙ ο αγώνας των βετεράνων του ΠΑΣ με ομάδα παλαιμάχων από την Κέρκυρα που αγωνίστηκαν όχι μόνο στον Α. Ο. Κέρκυρα, αλλά και σε άλλες ομάδες του νησιού. Στην αρχή έγινε ανταλλαγή λαβάρων και κάποιων αναμνηστικών δώρων που έφεραν οι φιλοξενούμενοι από το νησί των Φαιάκων και σε ανταπόδοση της φιλοξενίας, αφού  μετά το ματς έγινε δεξίωση στο κυλικείο του αθλητικού κέντρου. 

Ο συντονιστής των Κερκυραίων Απόστολος Τζουβάρας και ο πρόεδρος των βετεράνων του ΠΑΣ Θανάσης Χαρίσης έκαναν την παρουσίαση των παικτών και συμφωνήθηκε να γίνει παιχνίδι ρεβάνς και στο νησί των Φαιάκων. Μόνο που στο ματς αυτό δεν υπήρχε πολύς κόσμος, γιατί σε λίγο ξεκινούσε το ματς του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, είχε αγώνες Β΄ερασιτεχνικής κατηγορίας, ενώ έπαιζε και ο Α. Ο. Βελισσαρίου στη Θεσπρωτία με το Καστρί. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 3-1. Προηγήθηκαν οι Φαίακες με τον Στυλιανίδη αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με τέρματα που σημείωσαν οι Παλιάγκας, Μητσιόπουλος, Γκαρόζης. Διαιτητής του αγώνα ο Τσιούρης. Την ομάδα των βετεράνων του ΠΑΣ κοουτσάρισε ο Βασίλης Παπαχρήστου. Αγωνίστηκαν οι Μάστακας, Ζώης, Οικονόμου, Μπουτσουρής, Γκαρόζης, Κοντοδήμας, Τσιατούρας, Κατερίνης, Παλιάγκας, Παπαβασιλείου, Σιχλιμοίρης, Μητσιόπουλος, Νέος, Παπαρούνας, Μαρούλης. 

Με τους επίλεκτους της Κέρκυρας αγωνίστηκαν οι: Φακιολάς, Τζάκους, Πετρογιάννης, Σφήκας, Στυλιανίδης, Πανδής, Μερκούρης, Αλαμάνος, Ελούλ, Κάντας (αρχική ενδεκάδα), Μοναστηριώτης, Πανάρετος, Μπούτος, Ιωνάς, Σπάτουλας. Στη δεξίωση είχαν την ευκαιρία οι παίκτες των δύο ομάδων να θυμηθούν κάποιες ιστορίες από το παρελθόν. 

Παράλληλα οι βετεράνοι του ΠΑΣ με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν τον επί σειρά ετών πρόεδρο της Προοδευτικής Περάματος για το αθλητικό υλικό που τους προμήθευσε. Στο γήπεδο βρισκόταν και ένας παλιός παίκτης της δεκαετίας του ’60 Νικήτας Λάππας που μέσω της στήλης μεταφέρει τα παράπονα των βετεράνων του ΠΑΣ προς τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, γιατί δεν έλαβε καμία μέριμνα για τις παλιές δόξες. «Είναι ανεπίτρεπτο εμείς που ματώσαμε για τον ΠΑΣ να μη μπορούμε να πάμε στο γήπεδο που είναι το δεύτερο σπίτι μας και να μας ζητούν εισιτήρια. Δεν είναι το κόστος των εισιτηρίων αλλά είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας οι παλιοί παίκτες να έχουν ένα δικό τους χώρο και να βλέπουν τα παιχνίδια» είπε στον «Η.Α» ο Νικήτας Λάππας.