Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ήρεμα κυλά το τριήμερο Αγίου Πνεύματος στον ΠΑΣ

Δεν παραλείπει ο Μάρκος Βελλίδης να τονίζει το πόσο καλά περνά στα Γιάννινα. Στο στιγμιότυπο με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο πέρσι στο Καρπενήσι


Ήσυχα και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο περνά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς εδώ και μέρες υπάρχει στασιμότητα στα μεταγραφικά. Τα οποία βέβαια είναι και περιορισμένα γιατί υπάρχει ο περιορισμός μεταγραφών άνω των 24 ετών, λόγω μη αδειοδότησης. Κάθε μέρα που περνά άπρακτη απομακρύνει και περισσότερο τις πιθανότητες να ανανεώσει την συνεργασία και να μείνει για πάντα στον ΠΑΣ ο επί σειρά ετών αρχηγός Γιώργος Ντάσιος. 


Και ο κόσμος είναι με το μέρος του ποδοσφαιριστή και για συναισθηματικούς λόγους. Αν τελικά φύγει, καθώς έχει προτάσεις και από άλλες ομάδες της σούπερ λίγκα, ένα ακόμα αρνητικό γεγονός απέναντι στην κοινή γνώμη θα καταγραφεί για τη διοίκηση, εκτός από το μεγάλο «τσουνάμι» που είχε ξεσπάσει από καιρό για τη μη αδειοδότηση. 

Η μοναδική δραστηριότητα χτες ήταν ο εξ’ αναβολής αγώνας της ομάδας νέων Κ-20 του ΠΑΣ με τον Εργοτέλη που έγινε στα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ κέρδισε 4-1 με γκολ των Αναστασιάδη, Τζιάλα (2), Κωτσίλα. Το γκολ της τιμής για τους Κρητικούς σημείωσε ο Λυδάκης που μ’ αυτό άνοιξε το σκορ, αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΣ έκανε την ανατροπή με εντυπωσιακό σκορ. 

Αυτή την εβδομάδα θα τελειώσουν οι προπονήσεις και των ομάδων νέων αφού τελείωσαν οι υποχρεώσεις και θα αρχίσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Σε επίπεδο προσώπων σε ότι έχει σχέση με το τεχνικό τημ δεν θα υπάρξουν αλλαγές. 

Μετά τις δοκιμές του Μαΐου αρκετοί παίκτες είναι στα υπόψη των υπευθύνων του ΠΑΣ για να κληθούν σε νέο δοκιμαστικό κύκλο, αλλά αυτό θα γίνει αργότερα. Με την επιστροφή των επαγγελματιών από την άδεια για να ξεκινήσει η προετοιμασία της ΠΑΕ για τη νέα σαιζόν θα γίνει σε συνεργασία με το Γιάννη Πετράκη και η αξιολόγηση των παικτών και κυρίως ποιοι θα γίνουν επαγγελματίες από την Κ-20. Ένας είναι σίγουρα ο γκολκίπερ Κολιοφούκας, αφού μετά την αποχώρηση του Σωτηρίου στο υπάρχον ρόστερ υπάρχει μόνο ο Μάρκος Βελλίδης. Ο διεθνής γκολκίπερ κλήθηκε από τον Μαρκαριάν και για το ματς με τα νησιά Φερόες και κάνει προπονήσεις με την εθνική ομάδα. 

Βελλίδης: Νιώθω ότι είμαι σε μεγάλη ομάδα

Σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ανέφερε και τα εξής: «Νιώθω πολύ καλά στα Γιάννινα και γι’ αυτό ανανέωσα το συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια. Είναι ωραίο να παίζεις για μια μεγάλη ομάδα ,όπως ο ΠΑΣ με πολύ κόσμο στο πλευρό της και σε μια όμορφη πόλη όπως τα Γιάννινα. Νιώθω πολύ ευχάριστα στον ΠΑΣ. Τον θεωρώ μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο. Επικρατεί ηρεμία τόσο στο διοικητικό κομμάτι όσο και στο αγωνιστικό. Δεν είχα κανένα λόγο να απορρίψω την πρόταση. Είναι σημαντικό ότι εισπράττω την εκτίμηση της ομάδας αλλά και του κόσμου. Το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια είναι κάτι παραπάνω από οικογενειακό και σίγουρα έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Υπάρχει ελευθερία ώστε να δημιουργήσεις και να χτίσεις πράγματα και να εξελιχθείς στον ΠΑΣ». 

Για το πόσο θα επηρεάσει την κατάσταση που η ομάδα δεν θα παίξει στην Ευρώπη ανέφερε: «Σίγουρα δεν είναι πολύ ωραίο. Έχουμε κερδίσει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και εξωαγωνιστικοί παράγοντες μας το έχουν στερήσει. Νομίζω ότι ο πρόεδρος κάνει τα πάντα, ώστε τα πράγματα να γίνουν σωστά και να μην υπάρχουν άλλοι παράμετροι. Οι οπαδοί είναι σίγουρα στενοχωρημένοι.  Δεν το δείχνουν, είναι πάντα κοντά μας και αυτό είναι τιμητικό για την ομάδα μας».