Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Παλιοί γνώριμοι και ιστορικές ομάδες επέστρεψαν στη Γ' Εθνική

Η Α. Ε. Φαρκαδόνας ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ' Εθνική


Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 31 Μαΐου οι αγώνες των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Στην κατηγορία αυτή, που ουσιαστικά είναι όπως η παλιά Δ’ Εθνική και δεν έχει καμία σχέση με την παλιά επαγγελματική Γ’ Εθνική, επέστρεψαν και παλιές ομάδες που είχαν παίξει σε Γ’ και Β’ Εθνική. Αναλυτικά οι ομάδες που ανέβηκαν στη Γ’ Εθνική.


1ος ΟΜΙΛΟΣ: Νέστος Χρυσούπολης που για ένα φεγγάρι πέρασε και από την παλιά Β’ Εθνική που γινόταν με 3 ομίλους.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Ανέβηκε η ομάδα του Λαγκαδά που με την ονομασία ΑΠΕ Λαγκαδά έπαιξε στη Β’ Εθνική.

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Διγενής Ακρίτας.

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Εορδαϊκός 2007. Είναι συνέχεια του παλιού Εορδαϊκού που στη δεκαετία του ’90 ήταν στη Β’ Εθνική και μάλιστα από τις καλές ομάδες που έχει κερδίσει αρκετές φορές και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Εορδαϊκός προήλθε από τη συγχώνευση Άρη Πτολεμαίδας και Πτολεμαίου. Μετά ο Εορδαϊκός λόγω χρεών μετονομάστηκε σε Ηρακλής Πτολεμαίδας για να ξαναγίνει το 2007 πάλι Εορδαϊκός.

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Α. Ε. Φαρκαδόνας που ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική εκμεταλλευόμενη τη δυνατή έδρα της όπου είχε το απόλυτο των επιτυχιών. Ο Α. Ο. Βελισσαρίου είχε καλύτερη ποιότητα σαν ομάδα αλλά παραπάτησε δύο φορές και έχασε την άνοδο μέσα στα Γιάννινα.

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Πύδνα Κίτρους Πιερίας. Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική.

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Α.Ο. Χαλκίδας. Παλιά ομάδα που πέρασε παλιά από τη Β’ και Γ’ Εθνική. Ως Ολυμπιακός Χαλκίδας έπαιξε και στην Α' Εθνική στη δεκαετία του '60. Εκεί ο ΠΑΣ έπαιξε για τελευταία φορά στις 8-5-1988 και έχασε 2-1. 

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Αχερων Καναλλακιου. Μετά από 20 χρόνια επέστρεψε στη Γ’ Εθνική. Με τη διαφορά ότι η κατηγορία που είχε αγωνιστεί ο Αχέρων τη σαιζόν 1994-1995 δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα Γ’ Εθνική που είναι πιο αδύναμη και από την παλιά Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία. Στη δεκαετία του ’90 στη Γ’ Εθνική ο Αχέρων είχε να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό Βόλου, Νίκη Βόλου, Εορδαϊκό, Λαμία, Τρίκαλα, Καστοριά, Πανδραμαϊκό, Αγροτικό Αστέρα και άλλες δυνατές ομάδες, ενώ τώρα θα παίξει με ομάδες στην πλειοψηφία τους αδύναμες από διάφορα χωριά.

9ος ΟΜΙΛΟΣ: Ηράκλειο Α.Ε. Νέα ομάδα από την περιοχή της Αθήνας.

10ος ΟΜΙΛΟΣ: Κανάρης Χίου.

11ος ΟΜΙΛΟΣ: Επέστρεψε ο Ιάλυσος Ρόδου που έπαιξε και με τον ΠΑΣ πολλές φορές στη Β’ Εθνική.

12ος ΟΜΙΛΟΣ: Α. Ο. Λεβάντε Ζακύνθου. Θα παίξει για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική.

13ος ΟΜΙΛΟΣ: Τερμάτισαν στην 1η θέση με 15 βαθμούς Κυπαρισσία Μεσσηνίας με τη Σπάρτη και θα δώσουν αγώνα μπαράζ αφού έχουν ίδιους βαθμούς και γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Σπάρτη έπαιξε παλιά στη Β’ και Γ’ Εθνική.


14ος ΟΜΙΛΟΣ: Ανέβηκε ο Ερμής Ζωνιανών.