Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Τόπο στα νιάτα και έξυπνες μεταγραφές στον "Άγιαξ"

Μία από τις πολυτιμότατες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων ήταν και η απόκτηση του Σταύρου Τσουκαλά

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Για ένα ακόμα χρόνο θα φορά τη φανέλα του ΠΑΣ ο 22χρονος μέσος Μιχάλης Αυγενικού με την προοπτική να πάρει τις ευκαιρίες και να δείξει το ταλέντο του. Είχε αποκτηθεί τον Ιούλιο 2012 από τον Διαγόρα. Στα τρία αυτά χρόνια στον ΠΑΣ δεν είχε τις ανάλογες συμμετοχές και ήταν απ’ αυτούς που δεν μπόρεσαν να αρπάξουν κάποια ευκαιρία όπως έγινε με άλλους συνομηλίκους του.
Έκανε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα και 11 συμμετοχές σε αγώνες κυπέλου. Επειδή και φέτος θα δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, τελικά δέχτηκε την πρόταση της ΠΑΕ για συνέχιση της συνεργασίας, καθώς αυτή ήταν και εισήγηση του Γιάννη Πετράκη.

Η ΠΑΕ με μια ολιγόλογη ανακοίνωση γνωστοποίησε χτες τη συμφωνία αυτή. Έτσι προστίθεται και αυτός στο ρόστερ μετά την ανανέωση που έκαναν προ ημερών και οι Βελλίδης, Ακόστα, Ναδάλες, Μιχαήλ. Απλά ο Αυγενικού είναι 22 ετών και έτσι δεν δυσκόλεψε την κατάσταση γιατί έλληνες παίκτες κάτω των 24 ετών μπορεί να πάρει όσους θέλει. Το πρόβλημα είναι για άνω των 24 ετών που έχει μόνο δύο θέσεις κενές και εκεί υπάρχει το θέμα με τον αρχηγό Γιώργο Ντάσιο αν ανανεώσει ή όχι το συμβόλαιό του. Η κατάσταση παραμένει σε εκκρεμότητα ως έχει.

Πάντως από την επόμενη εβδομάδα που θα ανάψει περισσότερο το μεταγραφικό παζάρι, ίσως  Ντάσιος να αποφασίσει να δώσει ο ίδιος το τέλος της συνεργασίας, μη μπορώντας άλλο να περιμένει τη στιγμή που δεν έχει από τον ΠΑΣ κάποια πρόταση και να κλείσει σε κάποια άλλη ομάδα. Κι αυτό είναι λογικό γιατί, θα πρέπει να κοιτάξει και αυτός το συμφέρον του. 

Χτες αναζωπυρώθηκαν στα Γιάννινα κάποιες φήμες περί μετακίνησης του Μπράνα Ίλιτς από τον ΠΑΣ στον ΠΑΟΚ αλλά από κύκλους της ομάδας γίνονται κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα φύγει κανένας άλλος παίκτης απ’ αυτούς που έχουν συμβόλαια. Και ασφαλώς αυτές οι διαβεβαιώσεις για παραμονή ισχύουν και για την περίπτωση του Κριστιάν Τσάβεζ που μόνος του έθεσε θέμα μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ, χωρίς να υπάρχει από τον Δικέφαλο καμία πρόταση στην ΠΑΕ.

Ο Τσάβεζ εδώ και 10 μέρες κάνει διακοπές στην πατρίδα του (Αργεντινή), χωρίς να δώσει καμία άλλη συνέχεια στο θέμα ΠΑΟΚ, καθώς απέφυγε να γράψει οτιδήποτε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως συνήθιζε να κάνει για άλλα θέματα προηγούμενες φορές. Για τα μεταγραφικά στον ΠΑΣ κινούνται με απόλυτη μυστικότητα για να βρουν τους κατάλληλους παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα στη νέα σαιζόν που εκτιμάται ότι θα είναι περισσότερο δύσκολη απ’ αυτή που έφυγε.

Πέρα από τους παίκτες που θα αποκτηθούν, θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθούν και οι υπάρχοντες νεαροί παίκτες της ομάδας, αφού κάθε χρόνο μέσα από τη δουλειά και την πορεία της ομάδας ξεπετάγονται ταλέντα που έκαναν και ακριβές μεταγραφές όπως στην τελευταία 3ετία οι Ντε Βισνέντι, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Χαρίσης. Παίκτες που είναι κάτω των 23 ετών και θα δώσουν τη μάχη της ανάδειξης του ταλέντου των είναι αρκετοί όπως οι Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς, Ιωάννου, Αυγενικού, Νάκος, Κρητικός, συν 2 με 3 ακόμα που θα γίνουν επαγγελματίες από την ομάδα νέων Κ-20 όπως ο νεαρός γκολκίπερ Κολιοφούκας.

Η μη αδειοδότηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα την τελευταία τριετία μπορεί να άνοιξε πληγές, να στεναχώρησε πολύ κόσμο που η ομάδα δεν έπαιξε στην Ευρώπη ενώ  αγωνιστικά απέκτησε αυτό το δικαίωμα, να προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά ανάγκασε τους υπεύθυνους της ομάδας να αλλάξουν τρόπο σκέψης και οργάνωσης. Έστω και αναγκαστικά, έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στα νιάτα, με συνέπεια να αναδειχτούν ικανοί ποδοσφαιριστές, είτε ερχόμενοι στην ομάδα σαν άσημα ονόματα, είτε βγαίνοντας από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ βρήκε σε πολλές περιπτώσεις φλέβα χρυσού, πούλησε παίκτες που έφεραν λεφτά στα ταμεία και έκανε μεγάλες επιτυχίες στα γήπεδα, έχοντας το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία. Μπορεί εξ’ ανάγκης να τους βγήκε αυτή η πετυχημένη συνταγή, αλλά είναι αποφασισμένοι να τη συνεχίσουν και φέτος αλλά και στα επόμενα χρόνια, ακόμα και αν πάρει από του χρόνου η ΠΑΕ αδειοδότηση. Το σύνθημα τόπο στα νιάτα και λίγες αλλά καλές μεταγραφές έμπειρων παικτών (τύπου Ίλιτς, Βελλίδη, Τσουκαλά, Τσάβεζ, Στρούνα κλπ) θα υπάρχει και στα επόμενα χρόνια.

Τουρνουά με τις Ελπίδες


Σε συνεργασία με τις «Ελπίδες» Ιωαννίνων ο ΠΑΣ συμμετέχει στην οργάνωση καμπ ποδοσφαίρου στα Γιάννινα, στο διάστημα από 15 μέχρι 17 Ιουνίου στα Γιάννιαν. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Οι "ΕΛΠΙΔΕΣ" Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 οργανώνουν το πρώτο camp ποδοσφαίρου για παιδιά δημοτικού από 15 μέχρι και 17 Ιουνίου. Πρόγραμμα: Δευτέρα 15 Ιουνίου  17:00-20:00, Τρίτη 16 Ιουνίου  9:00-12:00, 17:00-20:00, Τετάρτη 17 Ιουνίου  9:00-12:00, 17:00-20:00. Χώρος διεξαγωγής: Γήπεδο "ΕΛΠΙΔΩΝ"».