Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ποιούς χτυπά ο ΠΑΣ και τι γίνεται με Λίλα

Ο Αντώνης Καμπλιώνης των Τρικάλων ένας από τους στόχους του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Καθώς μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα πριν από την πρώτη συγκέντρωση για το ξεκίνημα της προετοιμασίας, θα ενταθούν οι προσπάθειες στο μεταγραφικό τοπίο και εκτός από τον Περιστερίδη ίσως σήμερα Τρίτη ή αύριο να ανακοινωθεί και κάποια άλλη μεταγραφή κάτω των 24 ετών.
Με την έλευση του Γιάννη Πετράκη στα Γιάννινα προς το τέλος της εβδομάδας θα αποφασιστεί αν από το υπάρχον ρόστερ κάποιοι παίκτες δοθούν δανεικοί και ποιοι από τις ομάδες νέων θα ξεκινήσουν προπονήσεις με την επαγγελματική ομάδα για να αξιολογηθούν με σκοπό να γίνουν επαγγελματίες. 

Σε εκκρεμότητα είναι και το θέμα με τον 21χρονο μέσο Γιάννη Ιωάννου. Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ έληξε τον Δεκέμβριο, αλλά επειδή η ΠΑΕ δεν είχε τότε φορολογική ενημερότητα για να του ανανεώσει το συμβόλαιο, δόθηκε δανεικός στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. Λογικά θα πρέπει να επιστρέψει στον ΠΑΣ και να υπογράψει νέο συμβόλαιο, αφού και η ΠΑΕ δεν έχει πρόβλημα ενημερότητας. Και αυτό το θέμα θα ξεκαθαριστεί αυτή την εβδομάδα. 

Την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση, θα ξεκινήσουν οι ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι πρώτες προπονήσεις στα Γιάννινα. Στα Γιάννινα θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και ο Γιώργος Χριστοβασίλης για να ασχοληθεί και με άλλα οργανωτικά θέματα της ΠΑΕ, όπως η βελτίωση των εγκαταστάσεων τόσο για τις προπονήσεις της ΠΑΕ όσο και των ομάδων νέων. Επίσης θα έχει συνεργασία με τα στελέχη των ομάδων νέων, με σκοπό να ανακοινωθούν τα ρόστερ, οι προπονητές και το πρόγραμμα προετοιμασίας που θα γίνει αργότερα και όχι παράλληλα με την ΠΑΕ.

Τι γίνεται με τον Άντι Λίλα

Για το θέμα Λίλα από τον ΠΑΣ, όπως γράψαμε και πριν από μέρες, άλλαξαν τώρα ρότα και λένε ότι αφού είναι αρνητικός να συνεχίσει στον ΠΑΣ και με το ζόρι δεν μπορούν να τον κρατήσουν, τότε ας ψάξει για άλλη ομάδα και να φέρει πρόταση στα Γιάννινα. Υπάρχει μια ουσιαστική και μεγάλη διαφορά γι’ αυτό καθώς ο Λίλα δεν δέχεται ότι έχει εξάρτηση από τον ΠΑΣ και υποστηρίζει ότι είναι ελεύθερος. Συνεπώς η ομάδα που ψάχνει για να συνεχίσει την καριέρα του (γράφτηκε για την Αταλάντα) είναι υπόθεση καθαρά δική του και δεν έχει καμία υποχρέωση να πάρει συναίνεση από τον ΠΑΣ. Γι’ αυτό, όπως τονίσαμε και χτες, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα φανεί ποιος έχει δίκαιο, γιατί τα Χριστούγεννα η μετακίνησή του από τα Γιάννινα στην Πάρμα, θα έγινε με επίσημα έγγραφα και από εκεί θα προκύψει η τυχόν σχέση που θα συνδέει ή όχι τον παίκτη με τον ΠΑΣ.

Ενδιαφέρον για τον Καμπλιώνη

Ένας άλλος παίκτης που ενδιαφέρει τον ΠΑΣ, είναι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός των Τρικάλων Αντώνης Καμπλιώνης που φέτος με τους «Σακαφλιάδες» στην Γ’ Εθνική είχε 25 συμμετοχές και 6 γκολ. Πριν από τα Τρίκαλα είχε αγωνιστεί για 3 χρόνια στον Α. Ο. Χανίων, έχοντας προσωπική άποψη γι’ αυτόν ο Γιάννης Πετράκης που ήταν για ένα διάστημα προπονητής του. Μάλιστα ο τεχνικός του ΠΑΣ στο περιθώριο του σεμιναρίου προπονητικής που έγινε την Κυριακή στα Χανιά (ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές μαζί με τον γυμναστή του ΠΑΣ Βασίλη Αλεξίου) και σε συζήτηση με δημοσιογράφους επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Καμπλιώνη.

Η προετοιμασία και τα φιλικά

Χτες έστειλαν από την ΠΑΕ με mail στους παίκτες το πρόγραμμα για το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 28 Ιουνίου, θα γίνουν ιατρικές εξετάσεις, οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν αρχικά στα Γιάννινα και στις 12 Ιουλίου η ομάδα θα πάει στο Καρπενήσι όπου θα παραμείνει μέχρι 25 Ιουλίου. Κλείστηκαν δύο φιλικά με τον Παναιτωλικό, ένα στο Καρπενήσι και το άλλο στα Γιάννινα. Φιλικό είχε προγραμματιστεί και με τον Ατρόμητο Περιστερίου, αλλά δεν θα γίνει γιατί η Αθηναϊκή ομάδα θα πάει σε άλλο αθλητικό κέντρο, πιθανόν στο Πήλιο. Στο Καρπενήσι θα γίνει φιλικό και με τον Ηρακλή που θα είναι εκείνες τις μέρες στην Ευρυτανία. Δύο φιλικά θα γίνουν και με την Κέρκυρα στα Γιάννινα και στο νησί των Φαιάκων Στην πρώτη συγκέντρωση δεν θα είναι οι διεθνείς Βελλίδης και Στρούνα γιατί πήραν λίγο παραπάνω άδεια, καθώς αυτή την εβδομάδα τελείωσαν τις υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες Ελλάδας και Σλοβενίας αντίστοιχα.