Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ωραίες στιγμές στο φιλικό των βετεράνων Μετσόβου με Ηρακλή

Οι δύο ομάδες με το Δήμαρχο Κώστα Τζαφέα και δίπλα του τον Κώστα Αϊδινίου σε μια αναμνηστική φωτογραφία

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τα νιάτα τους θυμήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο Μετσόβου οι παλαίμαχοι παίκτες του ΠΑΣ Μετσόβου και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου αναμετρήθηκαν σε φιλικό παιχνίδι παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Τζαφέα και αρκετών φιλάθλων. Οι βετεράνοι του Γηραιού κέρδισαν 3-1 με χατ τρυκ του Φάνη Τουτζιάρη αλλά και οι παίκτες του Μετσόβου στάθηκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν ένα καταπληκτικό γκολ με τον Γιαμένη. 

Στα παιχνίδια των βετεράνων λίγη αξία έχει το αποτέλεσμα, όσο η προσπάθεια των παικτών και η ευκαιρία που δίνεται στις νέες γενιές των φιλάθλων να γνωρίσουν από κοντά μεγάλους παίκτες που έγραψαν ιστορία στα γήπεδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ανέκαθεν ο Ηρακλής ήταν μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες, ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια πέρασε κάποιες περιπέτειες που τελείωσαν φέτος με την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα. Είναι η επιβεβαίωση όσων γράφουμε πολλά χρόνια, ότι οι ομάδες με ιστορία, κόσμο, βαριά φανέλα δεν χάνονται ποτέ. Άλλες αργά και άλλες γρήγορα βρίσκουν τον πραγματικό δρόμο. Όπως τον βρήκε και ο Ηρακλής υπό την ηγεσία του Παπαθανασάκη.

Αριστερά ο Κώστας Αϊδινίου με τον Δήμαρχο Μετσόβου Κώστα Τζαφέα

Επικεφαλής των βετεράνων του Ηρακλή ήταν ένα όνομα βαρύ που μοιάζει με ιστορία. Ο τεράστιος Κώστας Αϊδινίου, από τους κορυφαίους παίκτες στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 με πολλές συμμετοχές στην εθνική ομάδα. Μάλιστα για να τον πάρει στον Ολυμπιακό ο αείμνηστος Νίκος Γουλανδρής στα μέσα της δεκαετίας του ’70 πούλησε αρκετά καράβια. Ήταν τιμητική και για το Μέτσοβο η σημερινή παρουσία του Κώστα Αϊδινίου με τους βετεράνους του Ηρακλή στο φιλικό ασχέτως αν δεν αγωνίστηκε και κάθισε στον πάγκο. Οι παλιότεροι φίλαθλοι θυμόνται πόσο μεγάλος παίκτης ήταν ο Φλωρινιώτης άσσος.

Τουτζιάρης και Δαλαμπίρας στο γήπεδο Μετσόβου

Και επίσης στην ομάδα που αγωνίστηκε στο Μέτσοβο ήταν και παίκτες που πλαισίωναν τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του ’80 και ’90 που μπορούσε να πάρει ακόμα και το πρωτάθλημα, όπως οι Δημήτρης Αδάμου, Χρήστος Ζήφκας, Τάσος Καφκενάρης, Παναγιώτης Μαυρίδης και λίγο μετά ήρθε η γενιά του Φάνη Τουτζιάρη. Αλλά και οι άλλοξ παίκτες που αγωνίστηκαν με τον Γηραιό έχουν και αυτοί τη δική τους ιστορία τόσο στον Ηρακλή όσο και σε άλλες ομάδες.

Καλή εικόνα παρουσίασε και η ομάδα του Μετσόβου, ειδικά στο β’ ημίχρονο που πίεσε για ένα δεύτερο γκολ αλλά έκανε κατραπληκτικές επεμβάσεις ο γκολκίπερ των Θεσσαλονικέων Ακράς που είναι και ο MVP του αγώνα! Σ’ αυτό συμφώνησε μαζί μας και ο μεγάλος Κώστας Αϊδινίου. Οι βετεράνοι του Μετσόβου θυμήθηκαν τις παλιές εποχές, όπου η ομάδα τους  ήταν πανίσχυρη, ανεξάρτητα αν λόγω συγκυριών δεν έφτασε σε κάποια εθνική κατηγορία Γ’ ή Δ’ Εθνική.

Παρά τη βροχή που προηγήθηκε, το γήπεδο ήταν λίγο ολισθηρό αλλά σε καλή κατάσταση. Αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες που αγωνίστηκαν να παρουσιάσουν ένα καλό θέαμα και ασφαλώς να δικαιώσουν μια ωραία ατάκα που είπε ένας φίλαθλος που παρακολουθούσε το παιχνίδι: «Η μπάλα και το ποδήλατο δεν ξεχνιούνται ποτέ..». Μπορεί ο αδηφάγος χρόνος να αφήνει σε όλους τα σημάδια του, αλλά οι παίκτες έδειξαν ότι όσα χρόνια και να περάσουν δεν ξεχνούν την τέχνη του ποδοσφαίρου.

Το βράδυ ο Δήμος Μετσόβου παρέθεσε δείπνο σε όλους τους παίκτες ποτ αγωνίστηκαν και φυσικά την τιμητική έχει η αποστολή του Ηρακλή που είναι και φιλοξενούμενη. Μάλιστα εκ μέρος όλων ο Κώστας Αϊδινίου ευχαρίστησε τους παίκτες του Μετσόβου και τον Δήμαρχο για την ζεστή φιλοξενία. Μάλιστα υπάρχει πρόσκληση στον ΠΑΣ Μέτσοβο για νέο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. 

Οι παίκτες του Ηρακλή που ήρθαν οικογενειακώς οι περισσότεροι στο Μέτσοβο θα διανυκτερεύσουν στην όμορφη κωμόπολη και αύριο Κυριακή θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ καλό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις και μπράβο στους βετεράνους του Μετσόβου που είχαν αυτή την ιδέα για ένα φιλικό με την μεγάλη ομάδα του Γηραιού. Πιο πριν έδωσαν φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.





Όσον αφορά την εικόνα και το φιλμ του αγώνα, οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο πρώτο ο Γηραιός ήταν καταπληκτικός και πέτυχε 3 γκολ με τον Φάνη Τουτζιάρη. Το πρώτο με κεφαλιά από κόρνερ του Καφκενάρη, το δεύτερο με σέντρα σουτ από πολύ πλάγια σαν να ήταν κόρνερ (έκλεψε την τέχνη από τον Βασίλη Χατζηπαναγή) και το τρίτο με ωραίο πλασέ στη γωνία μετά από ατομική προσπάθεια. Το Μέτσοβο ισοφάρισε προς στιγμή 1-1 με ένα φοβερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γιαμένη. Τέτοια γκολ έβαζε παλιά μόνο ο Κώστας Αϊδινίου! Στην επανάληψη πίεσε το Μέτσοβο για την ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο και ο Γηραιός έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις χάνοντας κι αυτός καλές ευκαιρίες.

Ο διαιτητής Αποστόλης Γεωργίου με τον παλιό διεθνή άσσο του Ηρακλή και του Ολυμπιακού Κώστα Αϊδινίου

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αποστόλης Γεωργίου. Μπράβο του γιατί είναι πάντα πρόθυμος να διευθύνει παιχνίδια παλαιμάχων και άλλα που γίνονται για κοινωνικούς σκοπούς.

ΠΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟ: Τίκος, Μέτσιος Γ., Παλαμάς, Γιαμένης, Σεκαράς, Γιαννούκας, Πανάγιος, Μέτσιος Γ., Γοδέβενος, Νάκας, Τόλιας. Αγωνίστηκαν και οι Κιούρας, Γκαλιμάνας, Τζαρούχης, Μπλέτσος.


ΗΡΑΚΛΗΣ: Ακράς, Χατζόγλου, Παναγ. Μαυρίδης, Τουτζιάρης, Αδάμου, Ζήφκας, Δαλαμπίρας, Καφκενάρης, Αμαραντίδης, Θεσατίδης, Ντινόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι Παρασχάκης, Τουλίκας, Καραλής, Μπάμπης Μαυρίδης, Σεπετζίδης, Μωραίτης, Μάντζας, Μιχαλάς.