Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Αν φύγει ο Ντάσιος, πάλι θα ξαναγυρίσει!

Ο Γιώργος Ντάσιος το 2012 στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με την απόκτηση του Καρανίκα που είναι δεξιός αμυντικός, σαν εναλλακτική λύση με τον διεθνή Αντράζ Στρούνα που θα είναι βασικός στη θέση αυτή, φαίνεται ότι εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για να μείνει στην ομάδα ο αρχηγός Γιώργος Ντάσιος.

Μετά από 14 χρόνια στον «Άγιαξ της Ηπείρου» φτάνει η ώρα για τον Γιαννιώτη αμυντικό να αλλάξει φανέλα και ομάδα, παραμένοντας όμως για πάντα στις καρδιές των φίλων της ομάδας. Είναι ένα κομμάτι από τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας με 299 συμμετοχές και 11 γκολ σε παιχνίδια πρωταθλημάτων Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας και  36 συμμετοχές με 2 γκολ σε παιχνίδια κυπέλλου. Είναι 32 ετών και σε καλή κατάσταση που το λέει ακόμα η καρδιά του να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. 


Λόγω του ότι η ΠΑΕ έχει δικαίωμα για 2 μεταγραφές (η ανανέωση του Ντάσιου θεωρείται μεταγραφή γιατί είναι πάνω από 5 χρόνια στην ομάδα) άνω των 24 ετών προτιμήθηκε τελικά να αποκτηθούν παίκτες για το κέντρο και την επίθεση και να μείνει ελεύθερος ο Ντάσιος. Ο τελευταίος δεν κρύβει την πικρία και τη δυσαρέσκειά του, λέγοντας ότι περισσότερο τον πείραξε ο τρόπος που τον αντιμετώπισε ο ΠΑΣ, καθώς όπως ισχυρίζεται είχε μια πρώτη επαφή με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα και έκτοτε δεν του έγινε καμία συζήτηση. 

Η διαφαινόμενη φυγή του Ντάσιου από τα Γιάννινα σίγουρα δημιουργεί πικρία και αντιδράσεις στον κόσμο της ομάδας, που επηρεάζεται συναισθηματικά, γιατί φεύγει ένας παίκτης που ταυτίστηκε με την πορεία του ΠΑΣ στα τελευταία 14 χρόνια, χωρίς να τον εγκαταλείψει στα δύσκολα χρόνια. Στην περίπτωση Ντάσιου μπορεί να δει κανείς και το σκληρό πρόσωπο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπου προέχει το συμφέρον και όχι το συναίσθημα. Όταν η ΠΑΕ ήταν στριμωγμένη ο Ντάσιος ήταν από τους παίκτες που έβγαινε μπροστά για να στηρίξει την ομάδα και να ηρεμήσει τον κόσμο... Τώρα κι αυτός αντιμετωπίζεται σαν ένας ανάμεσα σε άλλους, στο σωρό, στο πλήθος, σαν να είναι κάποιος περαστικός από την ομάδα. Πάντως αν φύγει ο Ντάσιος, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσει για να κλείσει πάλι εδώ την καριέρα του και να βοηθήσει την ομάδα από άλλο πόσο.