Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Από τη Βέρντερ, σε Κόμπλενζ, Τσβόλε και τώρα στον "Άγιαξ της Ηπείρου"

Ο Δημήτρης Φερφελής ξεκίνησε από τη Βέρντερ Βρέμης και κατέληξε στον ΠΑΣ


Ο Δημήτρης Φερφελής που αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ στη φετινή σαιζόν 2014-2015 ανήκε στην Ολλανδική ομάδα Τσβόλε κάνοντας 5 συμμετοχές. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε στα παιχνίδια με Ντε Χάαγκ, Χέρενφεν, Τβέντε, SC Cambuur. Η Τσβόλε πέρσι κατέκτησε το κύπελλο Ολλανδίας συντρίβοντας με 5-1 τον Άγιαξ. Φέτος έφτασε πάλι στον τελικό κυπέλλου αλλά έχασε από τη Γκρόνιγκεν.
Εκτός από τονΦερφελή στο ρόστερ της Τσβόλε είναι κι άλλοι έλληνες όπως οι Νίκος Ιωαννίδης, Θανάσης Καραγκούνης. Προπονητής είναι ο Ρον Γιάνς. Ο Δημήτρης Φερφελής γεννήθηκε από Έλληνες γονείς στη Βρέμη της Γερμανίας και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Βέρντερ όπου το 2010 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο χωρίς να κάνει συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα. Το 2012 μετακόμισε στην Κόμπλενζ (ομάδα Γ' εθνικής κατηγορίας) όπου μέχρι το καλοκαίρι του 2014 έκανε 52 συμμετοχές και σημείωσε 17 γκολ. Στην Κόμπλενζ είχε έλληνα προπονητή τον Βαγγέλη Νέσο. Τον Ιανουάριο που πέρασε είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του και ο Πανιώνιος. 


Τι έγραψε πέρσι τον Ιούλιο το marcasl.blogspot.gr για τον Φερφελή

Τι σου είναι η μπάλα! Ο ομογενής επιθετικός Δημήτρης Φερφελής είπε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2012. Αρχικά στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος) και εν συνεχεία στα Πηγάδια (Ξάνθη).
Στα εν Ελλάδι δοκιμαστικά δεν γέμισε όσο θα έπρεπε το «μάτι» των δύο ομάδων και απορρίφθηκε.
Δύο χρόνια μετά, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Τσβόλε και αυξάνει την ελληνική παροικία (Καραγκούνης, Ιωαννίδης) στους κυπελλούχους Ολλανδίας!
Γεννημένος στις 5 Απριλίου 1993 «μπουσούλησε» στις ακαδημίες της Βέρντερ Βρέμης και έφτασε μέχρι τη δεύτερη ομάδα.
Αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και τα πλούσια σωματικά προσόντα του (βλέπει τον κόσμο από τα 190 εκατοστά) δεν περνούν απαρατήρητα.
Ο τεχνικός διευθυντής της Τσβόλε, Χέραρντ Νάικαμπ, πλέκει το εγκώμιο του μέσω δηλώσεων του στην επίσημη ιστοσελίδα της ολλανδικής ομάδας και στην ανακοίνωση που αναφέρει την απόκτησή του για τα επόμενα ένα συν δύο χρόνια.
Κι όμως, ο Φερφελής θα μπορούσε σήμερα να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν ο Πανιώνιος και η Ξάνθη δεν τον «έκοβαν» στις δοκιμές το καλοκαίρι του ΄12.
Στον πρώτο ελληνικό σταθμό της Νέας Σμύρνης απορρίφθηκε σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες.
Στην Ξάνθη άφησε καλές εντυπώσεις, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό για να του προσφέρει ένα συμβόλαιο συνεργασίας με την ακριτική ομάδα.
Οι Θρακιώτες θεώρησαν πως στα 19 του χρόνια έχει περιορισμένη μεταπωλητική αξία και σε συνδυασμό με το γεγονός πως «τσούγκριζε» με τον τότε βασικό σέντερ φορ, Μάρκο Μαρκόφσκι, στην επιθετική γραμμή αφού είχαν το ίδιο στυλ παιχνιδιού, είδε την πόρτα της εξόδου από τα Πηγάδια.
Παρεμπιπτόντως, τέσσερις μήνες αργότερα, επιβεβαίωσε μέσω συνέντευξης το καλοκαιρινό πέρασμά του από την Ελλάδα και τα δοκιμαστικά σε Νέα Σμύρνη και Ξάνθη.
Εν τέλει, ο Φερφελής επέστρεψε στη Γερμανία και τα δύο τελευταία χρόνια έβγαλε το ψωμί του στην Κόμπλεντζ (γ΄κατηγορία) γράφοντας συνολικά στο κοντέρ 52 συμμετοχές και 17 γκολ.
Εσχάτως, η Τσβόλε τον πέρασε από το μικροσκόπιο της και προφανώς κάτι παραπάνω διέκρινε συγκριτικά με τα «μάτια» του Πανιωνίου και της Ξάνθης και αποφάσισε να τον προσθέσει στο ενεργητικό της.