Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Δηλώσεις Χριστοβασίλη για Ντάσιο, μεταγραφές, υποδομές

Δηλώσεις στον "Η.Α" του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε χτες για πολλά θέματα της ομάδας ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης με δηλώσεις που έκανε στον «Η.Α».
Για τις μεταγραφές ανέφερε: «Έχουμε επαφές με παίκτες που μας προτάθηκαν, ίσως μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία να υπάρξουν ανακοινώσεις. Υπάρχει ένας προγραμματισμός από τον προπονητή για να ενισχυθούμε σε θέσεις που χρειαζόμαστε ενισχύσεις χωρίς να αλλάξουμε τη φιλοσοφία και να αλλοιώσουμε την ταυτότητα που έχουμε σαν ομάδα να δουλεύουμε και με νέα παιδιά». 

Ετοιμάζουν βόμβα από Λατινική Αμερική

Ο Πρόεδρος του «Άγιαξ» δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα για τα μεταγραφικά τονίζοντας ότι όλα θα ανακοινωθούν στην ώρα τους. Ωστόσο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά στην απόκτηση ξένου παίκτη που είναι μεσοεπιθετικός και έχει πολύ καλό βιογραφικό. Οι ιθύνοντες του ΠΑΣ κατέληξαν στην περίπτωση του ξένου παίκτη που για ευνόητους λόγους κρατείται μυστικό το όνομά του και αν όλα πάνε καλά στις διαπραγματεύσεις εντός των ημερών, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή μέχρι την Τετάρτη που θα αρχίσουν οι προπονήσεις, ο παίκτης να είναι στα Γιάννινα. Ο Αγιασμός θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα και αν όλα πάνε καλά με τις διαπραγματεύσεις, τότε θα γίνει και η παρουσίασή του στους φιλάθλους. Ο ΠΑΣ με τα τωρινά δεδομένα έχει δικαίωμα να πάρει μόνο δύο παίκτες άνω των 24 ετών. 

Τι λέει για το θέμα Ντάσιου

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την παραμονή του Γιώργου Ντάσιου στην ομάδα ο Γιώργος Χριστοβασίλης τόνισε τα εξής: «Και εγώ στενοχωριέμαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Να είστε βέβαιοι ότι αν δεν είχαμε πρόβλημα με τις μεταγραφές δεν θα υπήρχε τέτοιο θέμα σήμερα και ο Ντάσιος θα ανανέωνε από τους πρώτους το συμβόλαιό μας. Διαβάζω που γράφονται διάφορά ότι ο παίκτης αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΣ. Αυτό δεν ισχύει. Του είπαμε λίγο να περιμένει για να δούμε πως θα εξελιχθούν κάποια πράγματα. Για εμάς δεν τελείωσε ακόμα το θέμα Ντάσιου». 

Θα γίνει το γήπεδο του Πανεπιστημίου

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης διευκρίνισε επίσης ότι η ΠΑΕ με δικά της έξοδα θα προβεί στην βελτίωση του γηπέδου που είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο για να γυμνάζονται εκεί οι ομάδες νέων Κ-20 και Κ-17 και είναι δεδομένη η συμπαράσταση της ΠΑΕ προς τις ομάδες νέων καθώς εκεί είναι το μέλλον. Δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συνεργασία του Γιάννη Πετράκη με τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο και τους προπονητές των ομάδων νέων Γιάννη Τάτση και Χρήστο Αγγέλη τόσο για τους παίκτες που θα ακολουθήσουν την προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας όσο και για τους παίκτες που θα είναι στα ρόστερ των ομάδων νέων για τη νέα σαιζόν. Για την Κ-17 ο προγραμματισμός μπορεί να πάει λίγο πίσω γιατί θα ξεκινήσει αργότερα η προετοιμασία. 

Η αξιολόγηση των νέων παικτών

Στο Σαββατοκύριακο που θα είναι στα Γιάννινα τόσο ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης όσο ο Γιάννης Πετράκης με τους συνεργάτες του και τους προπονητές των ομάδων νέων, θα γίνει η τελική εκτίμηση και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για όλα αυτά τα θέματα. 

Μικρές αλλαγές στο κύπελλο

Σε μια μικρή αλλαγή όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας προχώρησε χτες (Πέμπτη) η ΕΠΟ. Όπως ανακοινώθηκε, σε γενικές γραμμές θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο και τη σεζόν 2015-16, με μία διαφοροποίηση όσον αφορά τη 2η φάση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας που θα συμμετέχουν στον κάθε όμιλο, να δώσουν δύο αγώνες εκτός έδρας κι έναν στο «σπίτι» τους, ενώ για αυτές της Β’ Εθνικής θα ισχύσει το αντίστροφο. Αναλυτικά η απόφαση: «Εγκρίθηκε η Προκήρυξη Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015/2016. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων παραμένει ίδιο με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, εκτός της πρόβλεψης ότι στη 2η φάση (φάση ομίλων) οι δύο ομάδες της Super League σε κάθε όμιλο θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και έναν στην έδρα τους, ενώ οι δύο ομάδες της Football League το αντίστροφο».

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (26 Ιουνίου 2014) μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούσαν στις αθλητικές στήλες του «Η.Α» ήταν και η συνεργασία του ΠΑΣ με τα Σούρμενα. Αναλυτικά το περσινό ρεπορτάζ: Συνεργασία με τα Σούρμενα που αγωνίζονται στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Αθηνών θα κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάδειξης ταλέντων που αρχικά θα αγωνίζονται στην Αθηναϊκή ομάδα και στη συνέχεια όσοι αξίζουν θα προωθούνται στον ΠΑΣ. Η ομάδα αυτή δεν προέκυψε από το πουθενά στο δρόμο του «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Στον Α. Σ. Σούρμενα ήταν πρόεδρος και παράγοντες πολλά χρόνια πριν αναλάβει τον Ηλυσιακό και μετέπειτα, το 2008 τις τύχες του ιστορικού ΠΑΣ. Εκεί έπαιξε ποδόσφαιρο και ο γιός του προέδρου Παναγιώτης Χριστοβασίλης που σήμερα δραστηριοποιείται διοικητικά στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Και ο ηγέτης της Ηπειρωτικής ομάδας, ποτέ δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για την πρώην ομάδα του και ούτε έκοψε ποτέ τους δεσμούς μ’ αυτή. Άλλωστε, τα Σούρμενα ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ο Γιώργος Χριστοβασίλης. 

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Σούρμενα Εμμανουήλ Μπαλάσκας σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣ καθόρισε ως εξής το πλαίσιο συνεργασίας: «Η εμπειρία και τεχνογνωσία της Π.Α.Ε, μπορεί να βοηθήσει σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο τον σύλλογο μας, ενώ παίκτες που κάνουν διαφορά και δείχνουν ότι μπορούν να πάνε ψηλότερα , θα έχουν πλέον, μέσω του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μια παραπάνω  ευκαιρία  να το αποδείξουν.