Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Νέα μεταγραφή στα 41 του χρόνια ο σπουδαίος Ηλίας Σολάκης

Αριστερά ο Ηλίας Σολάκης το καλοκαίρι του 2009 φεύγοντας από τον ΠΑΣ δίνει την τελευταία συνέντευξη στον Βαγγέλη Γυφτόπουλο


Ο Ηλίας Σολάκης μπορεί να πάτησε στα 41 του χρόνια (γεννήθηκε στις 15-12-1974) αλλά είναι μεγάλη ψυχή, το λένε ακόμα τα πόδια του και η καρδιά του. Επειδή ασχολείται επιχειρηματικά στην Πτολεμαίδα, δεν παραλείπει να βοηθά νέους παίκτες και ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής, παίζοντας και ο ίδιος σ’ αυτές τις ομάδες. 


Όχι γιατί δεν χόρτασε το ποδόσφαιρο, αφού έχει 440 συμμετοχές και 178 γκολ σε Α’, Β’, Γ’ Εθνική στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο (ήταν για ένα χρόνο στο ΑΠΟΕΛ), αλλά γιατί αφού μπορεί θέλει με την παρουσία, τον επαγγελματισμό και το ήθος που τον διακατέχει να βοηθήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής του αλλά και τα νέα παιδιά που κάνουν από εκεί το ξεκίνημα της καριέρας τους. 

Είναι πολύ σημαντικό πράγμα για έναν 17χρονο ή 18χρονο ποδοσφαιριστή που ξεκινά την καριέρα του να έχει δίπλα του έναν Ηλία Σολάκη, με τεράστια εμπειρία, ήθος και γνώσεις. Δίπλα σ’ αυτόν θα μάθουν πολλά οι νέοι παίκτες. 

Σήμερα ο Μακεδονικός Φούφας, ένα ερασιτεχνικό σωματείο στην επαρχία Εορδαίας ανακοίνωσε την απόκτηση του Ηλία Σολάκη και παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα e-ptolemeos.gr

Την δεύτερη μεταγραφή του ανακοίνωσε σήμερα ο Μακεδονικός Φούφα. Πιο συγκεκριμένα στην ομάδα του Φούφα θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Ηλίας Σολάκης.

Είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα επιθετικό που μόνο με την εμπειρία του θα βοηθήσει την ομάδα. Φυσικά δεν έχει μόνο αυτή αλλά και μια μοναδική σχέση με το γκολ. Άλλωστε τη περσινή περίοδο σκόραρε κατά ριπάς, τόσο στη Β΄ Φλώρινας με τη φανέλα του Άρη Παπαγιάννη όπου αγωνίστηκε μέχρι το Δεκέμβριο (18 γκολ) αλλά και με την Αναγέννηση Πτολεμαΐδας από τον Ιανουάριο και μετά όπου με 11 γκολ τη βοήθησε να παραμείνει στη κατηγορία.

Η ανακοίνωση της ομάδας για τη μεταγραφή: «Η διοίκηση του Μακεδονικού Φούφα είναι στη πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του έμπειρου επιθετικού Ηλία Σολάκη. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ομάδα μας».