Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Έκλεψε την παράσταση ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΠΑΣ - Παναιτωλικός 4-1 στο Καρπενήσι


Έκλεψε την παράσταση ο ΠΑΣ στο πρώτο φιλικό που έγινε σήμερα στο Καρπενήσι, καθώς συνέτριψε με σκορ 4-1 τον Παναιτωλικό. Όπως γράψαμε και άλλη φορά, μπορεί τα πρώτα φιλικά να ενδιαφέρουν περισσότερο τους προπονητές και να μη παίζει ρόλο το αποτέλεσμα, γιατί μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα υπάρχει δρόμος και οι ομάδες θα αλλάξουν πολλά πρόσωπα μέχρι να βρουν την τελική τους φόρμα, αλλά δεν μπορεί να περάσει και απαρατήρητη η καλή εμφάνιση του ΠΑΣ στο παιχνίδι με τον δυνατό Παναιτωλικό που έγινε το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΠΑΣ πέτυχε και τα τέσσερα γκολ με κεφαλιές των Κατσέτη (υπό δοκιμή), Φερφελή, Σαπαλίδη, Τζημόπουλο. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Ο Παναιτωλικός πέτυχε το γκολ της τιμής στο 90’ με τον Σάαντο. Ο «Άγιαξ» έδειξε και πάλι τα συστατικά που τον διέκριναν στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Είχε συμπαγή ομάδα, παρότι ακόμα τα φιλικά είναι στην αρχή και πολύ καλός στις αντεπιθέσεις και στο ψηλό παιχνίδι. Σίγουρα ο Πόντες έχει πολλά να πει στην άμυνα της ομάδας του για το πώς λειτούργησε στα τέρματα που δέχτηκε. Επόμενο φιλικό είναι με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Πέμπτη στο Καρπενήσι. 

Από τον ΠΑΣ για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίσθηκαν οι διεθνείς Βελλίδης, Στρούνα, ο Γαρουφαλιάς που έκανε ατομικό πρόγραμμα και ο Τσουκαλάς που είναι με άδεια στη Θεσσαλονίκη λόγω του γάμου της αδελφής του. Θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες τις προπονήσεις οι υπό δοκιμή Κατσέτης, Μυρθιανός και θα τους αξιολογήσει ο Πετράκης. Σενάρια υπήρξαν σήμερα και για τον Κοζορώνη του Εργοτέλη. Ο Πετράκης όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό ανέφερε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε σενάρια και υποθέσεις.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

7’: Βαθιά μπαλιά του Ναδάλες, ο Ίλιτς έπιασε εν κινήσει το σουτ που έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.
19’: Δυνατό σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου απέκρουσε σωστά τοποθετημένος ο Περιστερίδης.
26’: Ο Ίλιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κατσέτης ξεπετάχτηκε και με κεφαλιά αιφνιδίασε τον Κυριακίδη γράφοντας το 1-0 υπέρ του ΠΑΣ.
31’: Γυριστό σουτ του Μαλεζά πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.
35’: Ο Γιάκος με θαυμάσια προσποίηση από αριστερά απέφυγε τον Μύγα, έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού όπου ο πανύψηλος Φερφελής σηκώθηκε πάνω απ’ όλους και με κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα έσκασε στα δίχτυα του Κυριακίδη.
54’: Ο Κρητικός έκανε την κίνηση από δεξιά, στον κατάλληλο χρόνο έβγαλε τη σέντρα όπου ο Σαπαλίδης με στριφογυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στεφανάκου γράφοντας το 3-0.
62’: Ένα δυνατό σουτ του δραστήριου Παπουτσογιαννόπουλου έφυγε άουτ.
80’: Σε μπαλιά του Μήλιου ο Παπουτσογιαννόπουλος έπιασε από το ύψος της περιοχής ένα ξηρό δυνατό σουτ, απέκρουσε ελαφρά ο Παππάς η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ και κατέληξε κόρνερ.
85’: Ο Τσάβεζ από δεξιά πλάγια θέση εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος Τζημόπουλος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 4ο γκολ του ΠΑΣ.
90’: Ο Παναιτωλικός πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Σάαντο Αμπντέλ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Κολοκώτσιου και των βοηθών Χρυσαφόπουλου, Σώμαλη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ: Περιστερίδης (46’ Κολιοφούκας – 78’ Παππάς), Κοζάκης (32’ Βαλμάς -46’ Καρανίκας), Μιχαήλ (46’ Αλεξίου – 80’ Μασούρας), Σκόνδρας (46’ Μπέριος), Ναδάλες (46’ Μυρθιανός), Γιάκος (46’ Αυγενικού), Κατσέτης (46’ Τζημόπουλος), Ηλιάδης (46’ Κρητικός), Ίλιτς (46’ Σαπαλίδης), Ακόστα (46’ Τσάβεζ), Φερφελής (46’ Μανιάς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης (46’ Στεφανάκος), Μύγας (46’ Βασιλάρης), Κέβιν, Κούσας (84’ Χαντάκιας), Μαλεζάς (84’ Σάαντο), Μάκος (84’ Κοντογιάννης), Μπεχαράνο (63’ Μήλιος), Βιγιαφάνες (74’ Ζαρκάδας), Κουτρομάνος (70’ Καράι), Παπουτσογιαννόπουλος (84’ Μαργαρίτης), Βασιλείου (74’ Μωραίτης).

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γιάννης Πετράκης: Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι παίκτες που έπαιξαν σε σχέση με τη δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών που είναι το πρώτο σημείο αξιολόγησης. Ευτυχήσαμε και βάλαμε 4 γκολ από στημένα, αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει κάθε φορά. Νομίζω ότι η συνολική προσπάθεια και λειτουργία που είχαμε ήταν για μένα τα σημαντικά στοιχεία. Το σκορ δεν λέει τίποτα για μένα όσο η προσπάθεια και κατά πόσο βγαίνουν στο γήπεδο πράγματα που κάνουμε στις προπονήσεις.


Λιονέλ Πόντες: Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας και τα φιλικά είναι να αξιολογήσουμε κάποιες καταστάσεις, κατά πόσο η δουλειά στις προπονήσεις αντικατοπτρίζεται στον αγωνιστικό χώρο και να βελτιώσουμε λάθη που εντοπίζουμε. Παίξαμε με μια καλή ομάδα που ο βασικός κορμός έχει πολλά χρόνια μαζί.