Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Γιαννιωτόπουλα σήκωσαν ψηλά τη γαλανόλευκη και την Ελλάδα

Στο μέσον η Γιαννιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας Αμαλία Τσιάβου με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος στο βάθρο των νικητών. Δίπλα της η 2η και 3η που πήραν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο


Σε μεγάλη γιορτή για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία εξελίχθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.


Στην διοργάνωση συμμετείχαν τρεις νεαροί πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. εκ των οποίων οι δύο ανέβηκαν στο βάθρο, ενώ η τρίτη βρέθηκε με το πλήρωμά της στα έξι καλύτερα του κόσμου, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη του Ομίλου και των προπονητών στο πρόσωπό τους! Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ήταν συνολικά τα μετάλλια της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο και σ’ αυτά υπήρχε Γιαννιώτικη συμμετοχή!

Πιο συγκεκριμένα, η Αμαλία Τσιάβου κατέκτησε χθες το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του Σκιφ ελαφρών βαρών μετά από μεγάλη μάχη με επίλεκτες αθλήτριες απ’ όλο τον κόσμο με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη και ύστερα από μία εντυπωσιακή αντεπίθεση που έκανε στα τελευταία 500 μέτρα της κούρσας του τελικού. Η πορεία της Τσιάβου προς το χρυσό ξεκίνησε δύο ημέρες νωρίτερα, με πρωτιές στον επαναληπτικό και τον ημιτελικό αγώνα του Σκιφ.

Δεξιά στη φωτο Ντούσκος και Πέτρου που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας


Η δεύτερη μεγάλη διάκριση για τα Γιαννιώτικα «κουπιά»  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε με τον Στέφανο Ντούσκο στη Δίκωπο ελαφρών βαρών, στην οποία έτρεξε με τον αθλητή από τη Θεσσαλονίκη Γιάννη Πέτρου. Η ελληνική βάρκα κέρδισε στον χθεσινό τελικό την τρίτη θέση κυριολεκτικά στο… νήμα αφήνοντας εκτός βάθρου για πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου το πλήρωμα των ΗΠΑ!

Τέλος, στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου κατετάγη το τετραπλό Σκιφ των κοριτσιών με την Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια Κατερίνα Ζέρβα κατά τον τελικό του Σαββάτου. Θέση σημαντική, έστω κι αν η ελληνική βάρκα δεν έφτασε σε μετάλλιο.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Σε δήλωσή του με αφορμή τις νέες αυτές διεθνείς επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου τόνισε τα ακόλουθα: «Οι νεαροί πρωταθλητές μας Αμαλία Τσιάβου, Στέφανος Ντούσκος και Κατερίνα Ζέρβα μας έκαναν περήφανους με τα μετάλλια που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας, με την σπουδαία αγωνιστική τους παρουσία, με το ήθος και τη σεμνότητά τους. Ανέβασαν πολύ ψηλά τη σημαία του Ν.Ο.Ι.. Θέλω εκ μέρους της Διοίκησης και όλης της αθλητικής οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων να συγχαρώ δημόσια τα παιδιά και τις οικογένειές τους για τις μεγάλες αυτές επιτυχίες και να τους ευχηθώ ανάλογη συνέχεια στην αθλητική τους διαδρομή».

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων