Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Πως περνά ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι

Οι βάσεις του νέου ΠΑΣ μπαίνουν στο Καρπενήσι

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Κάτω από καλές συνθήκες ξεκίνησε στο Καρπενήσι το βασικό στάδιο προετοιμασίας για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Χτες έγιναν διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, με μεγάλη προσπάθεια παικτών και τεχνικής ηγεσίας για να μπουν δυνατές βάσεις ώστε η ομάδα να έχει δυνάμεις και να αντέξει στο μαραθώνιο του νέου πρωταθλήματος. Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι καλές με δροσιά πρωί και απόγευμα, χωρίς τον καύσωνα του καλοκαιριού.
Επίσης ο ΠΑΣ είναι η μοναδική ομάδα που διαμένει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και έχει όλες τις εγκαταστάσεις μόνος του, χωρίς να τις μοιράζεται με άλλη ομάδα, όπως γινόταν πέρσι με Λεβαδειακό και Πλατανιά. 

Χτες στο Καρπενήσι ανέβηκε και ο Παναιτωλικός, αλλά διαμένει σε άλλο ξενοδοχείο. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι άριστες, κάτι που επισήμανε τόσο ο Πετράκης όσο και οι παίκτες. Για το λόγο αυτό ο ΠΑΣ προτίμησε για 3η συνεχόμενη χρονιά να κάνει προετοιμασία στο Καρπενήσι και να διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο. Το AVARIS απέχει 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και μάλιστα είναι χτισμένο σε λόφο πάνω από το Καρπενήσι σαν να είναι σε βεράντα, αφού κάτω απλώνεται όλος ο οικισμός. 

Οι παίκτες στον ελεύθερο χρόνο τους διαμένουν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και η θέα, τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα είναι καταπληκτική. Δίπλα από το ξενοδοχείο αρχίζουν οι πρόποδες του όρους Βελουχίου με πεύκα, έλατα και άφθονο καθαρό αέρα, μπροστά απλώνεται η πόλη στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού και απέναντι φαίνονται τα βουνά Καλιακούδα και Χελιδόνα. Και το βράδυ η θέα είναι μαγευτική. Σε μέρες που υπάρχει μόνο απογευματινή προπόνηση ή ρεπό τότε οι παίκτες κατεβαίνουν στην πόλη για καφέ ή για να κάνουν τα ψώνια τους. 

Οι περισσότεροι προτιμούν το ντόπιο μέλι που είναι αγνό από μελίσσια της περιοχής. Το γήπεδο που κάνει προπόνηση ο ΠΑΣ, είναι 3 χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο και η μετακίνηση της ομάδας γίνεται με το λεωφορείο της ΠΑΕ που θα είναι εκεί μέχρι το τέλος της προετοιμασίας. Την άλλη Κυριακή θα γίνει εκκλησιασμός στο μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, κάτι που γίνεται κάθε χρόνο. 

Οι πρωινές προπονήσεις ξεκινούν στις 7 το πρωί κάτι που σημαίνει ότι στις 6 η ώρα υπάρχει εγερτήριο. Και οι απογευματινές ξεκινούν στις 6 το απόγευμα, ανάλογα πως θα είναι και ο καιρός. Το βάρος πέφτει στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αλλά το απόγευμα και στην τακτική. Μάλιστα το Σάββατο θα γίνει και το πρώτο φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Καρπενήσι. Το γήπεδο και η ώρα έναρξης του αγώνα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη μετά από συνεννόηση που θα έχουν οι αρχηγοί αποστολής των δύο ομάδων. Με την ομάδα του Αγρινίου θα γίνει και άλλο φιλικό στις 9 Αυγούστου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». 

Τέλος ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης θα παραστεί εκ μέρους του ΠΑΣ στην αποψινή κλήρωση του νέου πρωταθλήματος που θα γίνει στις 8 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής. Ο ΠΑΣ στα δύο τελευταία χρόνια έκανε πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης, πέρσι στα Γιάννινα και πρόπερσι στην Τρίπολη! Το βράδυ θα γίνει γνωστό με ποια ομάδα θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα 2015-2016.