Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τι θέλει να περάσει στην ομάδα ο Γιάννης Πετράκης

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε η απόδοση του ΠΑΣ στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά αυτό δεν ανησυχεί τον Γιάννη Πετράκη


Άλλο ένα φιλικό πέρασε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με αρκετές δοκιμές ως προς την τακτική και της διάταξη της ομάδας από τον Γιάννη Πετράκη. Όπως στο ματς με τον Ηρακλή στο Καρπενήσι, έτσι και τώρα στην Κέρκυρα ο ΠΑΣ κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, προσπαθώντας παίκτες και τεχνική ηγεσία να περάσουν κάποια νέα πράγματα ως προς τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού.
Όπως για παράδειγμα μετατρέποντας το κλασικό 4-2-3-1 (που χάρισε και τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ομάδα στα δύο τελευταία πρωταθλήματα), πότε σε 4-4-2 για να χωρέσουν μαζί στην επίθεση σαν φουνταριστοί κυνηγοί οι Ίλιτς, Μανιάς και πότε σε 3-5-2 που είναι ένα δύσκολο σύστημα που θέλει γρήγορους παίκτες και το οποίο θέλει να περάσει ο Πετράκης σαν μια εναλλακτική λύση. Μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε στην Κέρκυρα δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει γι' αυτό: «Είναι μια εναλλακτική διάταξη, που πιστεύω ότι θα μας φανεί χρήσιμη πάρα πολλές φορές. Οι παίκτες έχουν αφομοιώσει το πλάνο αυτό, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη αφομοίωση, αλλά και στην εκμάθηση των καινούριων ρόλων. Πιστεύω ότι μπορούμε να το υπηρετήσουμε καλά κι αυτό το σύστημα».

Τα φιλικά παιχνίδια, όπως γράψαμε πολλές φορές είναι για τους προπονητές και δεν αντέχουν σε κριτική. Ούτε κριτική μπορεί να κάνει κάποιος στην Κέρκυρα που μόλις χτες επέστρεψε από την Κουτσούφλιανη, ούτε και στον ΠΑΣ που στις 8 το πρωί της Τετάρτης έκανε προπόνηση, η ομάδα γευμάτισε στο κυλικείο του ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια έφυγε για Κέρκυρα, πηγαίνοντας από το λιμάνι κατευθείαν στο γήπεδο. Το ότι όμως ο Πετράκης ξεκίνησε την ομάδα με παίκτες που ήταν βασικοί στο πρωτάθλημα σημαίνει ότι άρχισε ήδη να αναδιπλώνει τα σχέδιά του και σιγά – σιγά θα αρχίσει να φρεσκάρει τον κορμό με τον οποίο σκέφτεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.