Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Τα πρώτα φιλικά είναι μόνο για τους προπονητές!

Στιγμιότυπο από το περσινό πρώτο φιλικό στο Καρπενήσι μεταξύ ΠΑΣ και Λεβαδειακού

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο κύκλος των φιλικών αγώνων ανοίγει σήμερα για τον ΠΑΣ, καθώς στις 18:30 στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Καρπενησίου θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.
Και οι δύο ομάδες προετοιμάζονται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να τσεκάρουν τις δυνάμεις τους αλλά κυρίως θα δοθεί η δυνατότητα στους προπονητές να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων τους. 

Ο Γιάννης Πετράκης θα χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο και χρόνο συμμετοχής θα πάρουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στο Καρπενήσι και ακολουθούν το πρόγραμμα προετοιμασίας. Είναι λογικό στα πρώτα παιχνίδια ο Κρητικός τεχνικός να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες για να δει την κατάσταση που βρίσκονται και παράλληλα να δει την πρόοδο της προετοιμασίας και πόσο κάποια πράγματα που διδάσκονται στις προπονήσεις βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. 

Όπως σημειώσαμε και άλλες φορές  τα πρώτα φιλικά παιχνίδια δεν ενδείκνυνται για συμπεράσματα και εκτιμήσεις και ούτε μπορούν να αποτυπώσουν την εικόνα που θα έχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Καθώς θα προχωρά η προετοιμασία και θα υλοποιείται το πρόγραμμα και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα η ομάδα να είναι έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος. 

Τώρα οι παίκτες είναι κουρασμένοι, βγάζουν στο βουνό ένα επίπονο πρόγραμμα προετοιμασίας, τα πόδια είναι βαριά και ασφαλώς δεν μπορούν να παρουσιάσουν τον πραγματικό εαυτό τους. Πέρσι το πρώτο φιλικό έγινε πάλι στο Καρπενήσι την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Ο ΠΑΣ είχε κερδίσει 3-1 με τέρματα που σημείωσαν Τσάβεζ, Ίλις και Κρητικός, ενώ το γκολ των Βοιωτών είχε σημειώσει ο Ορτέγκα. Σήμερα στο Καρπενήσι λόγω του Σαββάτου και της αργίας που είναι αύριο, θα βρεθούν και κάποιοι ένθερμοι οπαδοί της ομάδας από τα Γιάννινα. Χρόνο συμμετοχής θα πάρει και ο Μυρθιανός που συνεχίζει να προπονείται. Όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει την 4η μεταγραφή. 

Τις τελευταίες μέρες δοκιμάστηκε και ένας ομογενής από ομάδα του εξωτερικού, αγνώστων λοιπών στοιχείων, αλλά δεν έδειξε αυτά που ήθελε ο Πετράκης και θα αποχωρήσει. Για τα μεταγραφικά ίσως από Δευτέρα που θα ανοίξουν οι τράπεζες να υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις, καθώς γίνονται προσπάθειες να αποκτηθεί έμπειρος αμυντικός χαφ για να είναι στήριγμα του Τσουκαλά και ένας μεσοεπιθετικός. Αλλά περισσότερο καίει τον ΠΑΣ η εξεύρεση ενός καλού αμυντικού χαφ, αφού από τη γραμμή αυτή αποχώρησαν Χαρίσης και Λίλα. 

Αυτά θα συζητηθούν από κοντά το Σαββατοκύριακο που θα είναι κοντά στην ομάδα και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Κινητικότητα υπάρχει και στον τομέα των υποδομών. Πρόσφατα η ΠΑΕ ανακοίνωσε τους τρεις προπονητές των ομάδων νέων Χρήστο Αγγέλη (Κ-20), Λάζαρο Σέμο (Κ-17), Αναστάσιο Ανθυμιάδη (Κ-15) όπως και τους γυμναστές. Η μοναδική εκκρεμότητα ήταν με τους γενικούς αρχηγούς. Ήδη βρέθηκε ο ένας εξ’ αυτών, καθώς μετακινείται για το πόστο αυτό από την Κ-17 στην Κ-20 ο Γιάννης Δεβελέγκας. Απομένει να ανακοινωθούν τα ονόματα των άλλων δύο γενικών αρχηγών για τις ομάδες Κ-17 και Κ-15.