Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Επτά χρόνια στην ηγεσία του ΠΑΣ έκλεισε ο Γ. Χριστοβασίλης

Από τους πιο πετυχημένους προέδρους στην ηγεσία του ΠΑΣ είναι ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Στο στιγμιότυπο σε μια συνέντευξη με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από τη μέρα που ο Γιώργος Χριστοβασίλης ανέλαβε το τιμόνι του ΠΑΣ Γιάννινα, διαδεχόμενος τον Αλέξη Κούγια. Ήταν 3 Ιουλίου 2008 όταν οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την αγοραπωλησία των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και την αλλαγή σελίδας.

Στα επτά αυτά χρόνια ο Γιώργος Χριστοβασίλης γνώρισε τις δύο όψεις του νομίσματος. Την πρώτη χρονιά όλα του πήγαν πρίμα, έχοντας την πλήρη αποδοχή και συμπαράσταση του κόσμου. Πήγε καλά και η ομάδα που ανέβηκε «σφαίρα» στη σούπερ λίγκα και έτσι το καλοκαίρι του 2009, με τη συμπλήρωση του ενός χρόνου, όλα έμοιαζαν μαγικά για τον κ. Χριστοβασίλη. Και οι μεταγραφές αεροδρομίου ήταν σε καθημερινή βάση.

Όμως η επόμενη χρονιά 2009-2010 ταυτίστηκε με τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, άφησε τα δικά της σημάδια σε όλους τους τομείς, όπως και στο διοικητικό προφίλ του Γιώργου Χριστοβασίλη. Δέχτηκε και αυτός κριτική, άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως, δέχτηκε την αμφισβήτηση από κάποιους κύκλους. Αυτά στα δύο πρώτα χρόνια. Στη συνέχεια αποκτώντας και αυτός την ανάλογη εμπειρία στα Γιάννινα τα πράγματα πήγαν καλύτερα. 

Η μεγάλη του επιτυχία είναι ότι σταθεροποίησε τον ΠΑΣ στη σούπερ λίγκα. Η σαιζόν 2015-2016 είναι η 5η συνεχόμενη με τον «Άγιαξ» να είναι στη σούπερ λίγκα, κάτι που είχε να συμβεί μόνο στη δεκαετία 1974-1984. Και συνολικά στα 7 χρόνια της προεδρίας Χριστοβασίλη ο ΠΑΣ έχει να επιδείξει 2 χρονιές πρωταθλητισμών από τη Β’ Εθνική με ανόδους και 5 χρόνια καλής πορείας στη σούπερ λίγκα. 

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας κανόνας ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Από την άποψη αυτή η θητεία του στην ΠΑΕ είναι με θετικό πρόσημο. Όπως όλοι οι διοικητικοί ηγέτες έχει κάνει και αυτός τα λάθη, χάνοντας ένα μέρος από τον κόσμο αλλά και άλλους συνεργάτες του. Κυρίως βαρύνει η μη αδειοδότηση της ομάδας τα τελευταία χρόνια και η μη συμμετοχή της στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2013. 

Είναι θέματα που προκάλεσαν αντιδράσεις αλλά πίκραναν και πολύ κόσμο. Αλλά σύμφωνα με την πορεία της ομάδας ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ συγκαταλέγεται από τους πιο πετυχημένους ηγέτες που πέρασαν από τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Από την περασμένη Παρασκευή μπήκε στον 8ο χρόνο της θητείας του, έχοντας δύο πρωτιές. Είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα στην Α’ Εθνική αλλά και γενικότερα, με καλή πορεία της ομάδας. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων που ποτέ δεν μπερδεύτηκε στα αποδυτήρια ή στα πόδια των προπονητών.


Επειδή δεν αλλάζουν κάθε…μέρα ή κάθε χρόνο οι μεγαλομέτοχοι των ομάδων και στον ΠΑΣ πάντα η αλλαγή ηγεσίας είναι ένα σημαντικό γεγονός που δεν περνά ποτέ απαρατήρητο, με αφορμή τη συμπλήρωση των επτά χρόνων παρουσίας του Γιώργου Χριστοβασίλη, θα κάνουμε ένα μικρό φλας μπακ σε εκείνες τις μέρες του 2008.