Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Φιλικό παιχνίδι στις 17/8 στη μνήμη του Γιώργου Πρίσκα

Στο μέσον ο αείμνηστος Γιώργος Πρίσκας στα "Λιθαρίτσια" σε εκδήλωση του ΠΑΣ Γιάννινα Αριστερά είναι ο Ηλίας Μάϊπας και δεξιά ο Αυγουστίνος Σοφιάς


Τη μνήμη του Γιώργου Πρίσκα θα τιμήσουν ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Προοδευτική Περάματος σε φιλικό παιχνίδι που θα δώσουν τη Δευτέρα 17 Αυγούστου. Η αναμέτρηση θα γίνει στο γήπεδο του Περάματος που φέρει και το όνομα του Γιώργου Πρίσκα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο στις 9 Ιουλίου 2003 σε φιλικό παιχνίδι των βετεράνων του ΠΑΣ και της Καλαμάτας στο γήπεδο της Βουνοπλαγιάς.
Είχε γεννηθεί στις 4-1-1959 στο Πέραμα ξεκινώντας την καριέρα του από την Προοδευτική. Τον Δεκέμβριο 1978 αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ με εισήγηση του Αντώνη Γεωργιάδη. Ντεμπούτο έκανε στις 15-4-1979 στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο όπου ο ΠΑΣ έχασε 2-0. Στον ΠΑΣ αγωνίσθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 1989 πηγαίνοντας μόνο για ένα εξάμηνο στο Διαγόρα, από τον Δεκέμβριο 1986 μέχρι τον Ιούνιο 1987 όπου και ξαναγύρισε στα Γιάννινα. 

Συνολικά με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» έκανε 184 συμμετοχές σε Α’ και Β’ Εθνική. Υπήρξε ένας μεγάλος παίκτης, από τα σύγχρονα μπακ της εποχής του που η ΑΕΚ και άλλες ομάδες έδιναν πολλά χρήματα για να τον αποκτήσουν, αλλά τελικά παρέμεινε στα Γιάννινα. Την τέλεση του φιλικού αγώνα στη μνήμη του Γιώργου Πρίσκα ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.