Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Κρίμα, έχασε ο ΠΑΣ τη νίκη μέσα από τα χέρια του

Στιγμιότυπο με πρωταγωνιστές τους Γιουσούφ και Μπέριο. Παρακολουθούν οι Ναδάλες και Μιχαήλ (ΦΩΤΟ kerkidasport.gr)


Τη νίκη μέσα από τα χέρια του έχασε στη Βέροια ο ΠΑΣ καθώς προηγούνταν μέχρι το 92’ με 0-1 χάρις στο γκολ που σημείωσε στο 43’ ο Νόε Ακόστα. Ένα λεπτό πριν σφυρίξει τη λήξη του αγώνα ο Τζήλος σε μια φάση που τίποτα δεν έδειχνε κίνδυνο, ο Ναζλίδης με κεφαλιά ισοφάρισε 1-1.
Πιο πριν και ειδικά στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε στο 48’ σουτ στο δοκάρι με το Μανιά και 2-3 άλλες πολύ καλές φάσεις για να πετύχει ένα δεύτερο ακόμα και ένα τρίτο γκολ και να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να πάρει το τρίποντο. Αλλά και έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι, φάνηκε σαν να τιμώρησε η μπάλα τον ΠΑΣ με την ισοφάριση της Βέροιας, αφού αυτός δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες για να κάνει ακόμα και το 0-3.

Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν μπαίνουν όλες οι φάσεις γκολ και ούτε κερδίζει ο καλύτερος. Και η ισοπαλία σε εκτός έδρας παιχνίδι πρεμιέρας που όλα είναι ανοιχτά, δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Κάθε άλλο μάλιστα. Απλά ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι με το προβάδισμα του ΠΑΣ, το δοκάρι, τις ευκαιρίες και την ισοφάριση της Βέροιας στο 92’ άφησε σε όλους τους κυανόλευκους μια πικρή γεύση. Επειδή υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά, ας δουν απ’ αυτό παιχνίδι το ποτήρι μισογεμάτο.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, μέχρι το 20’ με 25’ η Βέροια είχε μια ασφυκτική υπεροχή, έχοντας περισσότερη κατοχή μπάλας, αλλά με δύο μόνο τελικές μπροστά από την εστία του Βελλίδη. Στο διάστημα αυτό η «Βασίλισσα» πίεζε και ο ΠΑΣ προσπαθούσε να οργανωθεί στην άμυνα απομακρύνοντας όπως-όπως τους κινδύνους. Μετά το 25’ άρχισε ο ΠΑΣ να βρίσκει τα πατήματά του και να κάνει επιθέσεις που απέφεραν το γκολ με τον Ακόστα στο 43’ μετά από καλή προσπάθεια του Τσάβεζ που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του «Άγιαξ».

Ήταν σημαντικό που ο ΠΑΣ κράτησε το προβάδισμα και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ 0-1. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου πάλι ο ΠΑΣ φάνηκε να έχει το πάνω χέρι εκμεταλλευόμενος και την ψυχρολουσία των γηπεδούχων, οι οποίοι μπορεί να έχουν καλούς παίκτες σαν ονόματα, αλλά δεν έχουν ομοιογένεια και συνοχή σαν ομάδα. Το δοκάρι του Μανιά στο 48’ κόντεψε να επιφέρει καρδιοπάθειες στους γηπεδούχους και ήταν μια φάση καταλύτης. Αν η τύχη ήθελε μερικά χιλιοστά η μπάλα να έμπαινε πιο μέσα τότε με 0-2 ήταν δύσκολο πολύ να γίνει ανατροπή από τους γηπεδούχους και ο ΠΑΣ όχι απλά θα ήταν κυρίαρχος του αγώνα αλλά θα έκανε και πάρτι. Αλλά είπαμε και πριν, δεν γίνονται γκολ όλες οι φάσεις,

Και η Βέροια είχε κάποια καλά διαστήματα ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο όταν πίεζε για ισοφάριση ενώ ο ΠΑΣ είχε γυρίσει πίσω και προσπαθούσε με τον γνωστό προσφιλή του τρόπο να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Τελικά χάθηκε μια καλή ευκαιρία με τον Τσάβεζ, άλλη μια με τον  Τσουκαλά συν μία ακόμα με τον Σαπαλίδη. Η Βέροια περιοριζόταν σε ατομικές προσπάθειες των παικτών της και λόγω έλλειψης συνοχής δεν μπορούσε να κάνει εύκολα οργανωμένες επιθέσεις. Και εκεί που ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα στις καθυστερήσεις ήρθε στο 92’ η ισοφάριση με την κεφαλιά του Ναζλίδη, επιβεβαιώνοντας το άγραφο δίκαιο της μπάλας ότι αν δεν τελειώσει ένα ματς, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Επαναλαμβάνουμε ότι και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Απλά υπάρχει το «γαμώτο» που χάθηκε η νίκη σε ένα ματς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Όπως είπαμε και πριν βλέπουμε στα Γιάννινα το ποτήρι μισογεμάτο και συνεχίζουμε. Αν δεν βοήθησε η τύχη στο σημερινό παιχνίδι, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει σε άλλα παιχνίδια, καθώς ο τροχός της τύχης γυρίζει πότε εδώ και πότε εκεί.

ΤΑ ΓΚΟΛ

43’: Εξαιρετικό σουτ του Τσάβες προς την απέναντι γωνία, ο Καντιμοίρης αποκρούει, αλλά από κοντά ο Ακόστα σκοράρει παίρνοντας το ριπάουντ..

90+2’: Γέμισμα από τη Βέροια, κακή εκτίμηση από τον Βελλίδη και ο Ναζλίδης ισοφαρίζει με κεφαλιά.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

48': ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ! Ο Τσάβες δίνει στον Μανιά, εκείνος αποφασίζει να κάνει συρτό διαγώνιο σουτ στην κίνηση από μέσα δεξιά και στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

7': Ο Γιουσούφ κάνει αδύναμο σουτ εντός περιοχής και ο Βελλίδης μπλοκάρει εύκολα.

8': Κίτρινη στον Μπέριο.

23': Ο Μαλόν βγάζει σέντρα από δεξιά, ο Ναζλίδης παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ

25': Ο Αμπντούν από δεξιά βγάζει τη σέντρα, η μπάλα πηγαίνει στον Νάστο και το σουτ του τελευταίου φεύγει ψηλά

31': Κομπίνα σε φάουλ από Τσάβες και Ναδάλες, ο πρώτος κάνει το σουτ και ο Καντιμoίρης μπλοκάρει εύκολα.

39': Πολύ καλό σουτ του Μαγιέφσκι, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

49': Κίτρινη στον Αμπντούν.

52': Προσωπική ενέργεια από τον Τσάβες, τον κόβει και παραχωρεί κόρνερ ο Βεργώνης. Από την εκτέλεσή του ο Μανιάς πιάνει γυριστό, αλλά είναι άστοχο.

55': Ο Μαραγκός βγάζει σέντρα, ο Βεργώνης παίρνει την κεφαλιά και ο Βελλίδης μπλοκάρει.

57': Ο Τσάβες κλέβει την μπάλα, μπαίνει στην περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή μαρκάρεται και κάνει κακό σουτ.

64': Ο Γιουσούφ μπαίνει στην περιοχή, κλείνεται, κάνει σουτ από πλάγια και ο Βελλίδης αποκρούει.

80': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ, η μπάλα πάει στον Τσάβες, εκείνος κάνει λόμπα και αστοχεί για λίγο.

83': Ο Σαπαλίδης από αριστερά εντός περιοχής κάνει το σουτ και ο Καντιμοίρης μπλοκάρει.

88': Έξυπνη πάσα Τσουκαλά σε Ακόστα, κακό σουτ του τελευταίου από μέσα αριστερά.

90': Καλό σουτ από τον Τσάβες, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Έκανε κάποια λάθη ο Τζήλος αλλά όχι κάτι το σοβαρό. Ήταν καλός στο πρώτο ματς που σφύριξε σε επίπεδο σούπερ λίγκα, αφού τώρα προβιβάστηκε. Χωρίς λάθη και οι επόπτες Γκάγκας (Λάρισας), Κούλα (Ξάνθης). Τέταρτος ήταν ο Κιοτζένης (Ξάνθης). Τον Γκάγκα του ξέφυγε ένα οφσάίντ στο πρώτο μέρος που ο Ίλιτς βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και σήκωσε το σημαιάκι. Σε μια φάση οριακή που επιτρέπεται και το ανθρώπινο λάθος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ετζενγκέλε, Νάστος, Όστοϊτς (61’ Μερεμπασβίλι), Βεργώνης, Γιουσούφ (87’ Μάνος), Μαγιέφσκι (73’ Τάτος), Αμπντούν, Ναζλίδης.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσάβες (92’ Κοζορώνης), Ίλιτς (67’ Γιάκος), Μανιάς (81’ Σαπαλίδης)