Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ανατροπή δεδομένων...Πέφτει η Κέρκυρα, μένει ο Λεβαδειακός

Πέφτει η Κέρκυρα, μένει ο Λεβαδειακός. Η ΕΠΟ ανέτρεψε τα δεδομένα της σούπερ λίγκα



Σοκ για την Κέρκυρα... Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/8) την απόφασή της για την υπόθεση της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της νησιωτικής ΠΑΕ και αυτή ήταν καταδικαστική για τους Φαίακες, που υποβιβάζονται στη Β' Εθνική.

Η Επιτροπή Εφέσεων, λοιπόν, δέχθηκε ότι υπήρξε παράβαση, εξαφάνισε την πρωτοβάθμια απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και ο κερδισμένος της υπόθεσης είναι ο Λεβαδειακός, που παραμένει στη μεγάλη κατηγορία.

Και αυτό συμβαίνει διότι από τη στιγμή που δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας για τις θέσεις από την 6η και κάτω, ο Λεβαδειακός είναι αυτός που θα πάρει την 14η θέση, αν και αγωνιστικά ήταν 15ος και μένει.

Αντίθετα, η Κέρκυρα ακολουθεί τη Νίκη Βόλου, τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη, που είναι οι άλλοι τρεις που έπεσαν από τη Σούπερ Λίγκα, με τους δύο πρώτους, βέβαια, να έχουν πάρει οικειοθελώς το δρόμο για τη Γ' Εθνική.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του Απόλλωνα Σμύρνης να πάρει τη θέση της Κέρκυρας στα μεγάλα σαλόνια, αυτό δεν είχε τύχη καθώς, λόγω της εκκρεμοδικίας, δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό το γεγονός, λοιπόν, δεν επιτρέπει στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» να πάρει την άνοδο ως τρίτη της Β' Εθνικής, διότι η κάλυψη της θέσης θα μπορούσε να γίνει μόνο εφόσον είχαν κλείσει οι θέσεις του υποβιβασμού.

Βέβαια, ο Απόλλων θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την παραμονή του Λεβαδειακού, αλλά δεν έχει καμία τύχη από τη στιγμή που δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία της μεγάλης κατηγορίας.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ: «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.

Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ».

ΠΗΓΗ: a-sports.gr