Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Νίκη του ΠΑΣ σε φιλικό στη μνήμη του Γ. Πρίσκα

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πριν από την έναρξη του φιλικού αγώνα στη μνήμη του Γιώργου Πρίσκα


Τα χρόνια περνούν, οι εποχές αλλάζουν, αλλά άνθρωποι και αθλητές σαν τον Γιώργο Πρίσκα δεν ξεχνιούνται ποτέ. Έφυγε από τη ζωή με τη φανέλα του ΠΑΣ και με τη μπάλα στα πόδια σε φιλικό παιχνίδι βετεράνων ΠΑΣ και Καλαμάτας στις 9 Ιουλίου 2003 στο γήπεδο Βουνοπλαγιάς.
Γιατί έτσι ήταν της μοίρας τα γραφόμενα. Αλλά η μορφή του Γιώργου Πρίσκα πλανάται πάντοτε πάνω από τους «Ζωσιμάδες» και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον αέρινο αμυντικό που έπαιζε στη θέση του δεξιού αμυντικού με ένα στυλ πολλά χρόνια πιο μπροστά από την εποχή του. Ούτε μπορεί κανείς να ξεχάσει τον καλοσυνάτο χαρακτήρα, το ήθος και την ποιότητα που είχε σαν άνθρωπος ο Γιώργος Πρίσκας. 

Στη μέση ο αείμνηστος Γιώργος Πρίσκας με τον Ηλία Μάϊπα και τον  Αυγουστίνο Σοφιά.


Έτσι σήμερα το απόγευμα, η Προοδευτική Περάματος από την οποία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και ο ΠΑΣ Γιάννινα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 που τον ήθελαν όσο κανένα άλλο οι μεγάλες ομάδες (ειδικά η ΑΕΚ), τίμησαν τη μνήμη του σε φιλικό παιχνίδι. Η αναμέτρηση έγινε στο γήπεδο του Περάματος που φέρει το όνομα του Γιώργου Πρίσκα.

«Είναι υποχρέωσή μας να τιμούμε τη μνήμη σπουδαίων ανθρώπων και παικτών όπως ήταν ο Γιώργος Πρίσκας» τόνισε ο Γιάννης Πετράκης. Ο πρόεδρος της Προοδευτικής Κώστας Παύλου δήλωσε ότι σε ετήσια βάση θα γίνονται εκδηλώσεις και φιλικά παιχνίδια στη μνήμη όχι μόνο ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, αλλά και σπουδαία ανθρώπου. Δηλώσεις έκανε και ο παλιός συμπαίκτης του Τρύφων Ζήσης που σημείωσε: «Μαζί με τον Γιώργο Πρίσκα πήγαμε στον ΠΑΣ από την Προοδευτική Περάματος. Ήταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής και υπόδειγμα ήθους. Ήταν πολύ ευαίσθητο παιδί, με αρχές και πρότυπα. Κρίμα που έφυγε τόσο νέος από τη ζωή. Εμείς πάντα θα τον θυμούμαστε και θα τον έχουμε στην καρδιά μας».

Ο Γιάκος παρέδωσε τη φανέλα με το νούμερο 2 στον αρχηγό του Περάματος Ντόβα


Οι παίκτες του ΠΑΣ μέσω του αρχηγού τους Ευριπίδη Γιάκου παρέδωσαν μια φανέλα του ΠΑΣ με το νούμερο 2 που φορούσε ο Πρίσκας, στην Προοδευτική Περάματος. Στο γήπεδο ήταν συγκινημένη η κυρία Λαμπρινή Πρίσκα σύζυγος του αείμνηστου ποδοσφαιριστή που ευχαρίστησε τους συντελεστές αυτού του αγώνα.

Πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στο γήπεδο ήταν ακόμα ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Κατηρτζίδης και άλλοι. Ήταν επίσης οι παλιοί συμπαίκτες του στον ΠΑΣ Ηλίας Μάϊπας, Τρύφων Ζήσης, οι παλιοί παίκτες Νικήτας Λάππας, Αλέκος Γιαννούλης, παλιοί παράγοντες των δύο ομάδων.

Οι δύο ομάδες με τους διαιτητές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο


Όσον αφορά το παιχνίδι ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 6-1 μετά από καλή εμφάνιση. Ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είναι στα πλάνα για τη βασική ενδεκάδα του Κυριακάτικου ματς της πρεμιέρας μέσα στη Βέροια. Πρωταγωνιστής ήταν ο Σαπαλίδης που πέτυχε 3 γκολ και ήταν μέσα σε πολλές φάσεις. Επίσης άξια αναφοράς ήταν η καταπληκτική εμφάνιση στο α’ ημίχρονο του Γιάννη Ιωάννου που προέρχεται από τραυματισμό έχοντας μόνο μια εβδομάδα κανονικής προπόνησης.

Φίλαθλοι που πήγαν στο γήπεδο του Περάματος για να δουν το παιχνίδι και να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου παίκτη και ανθρώπου Γιώργου Πρίσκα


Η Προοδευτική που αγωνίζεται στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία, έπαιξε φιλότιμα και πέτυχε το γκολ της τιμής στο 16’ με τον 16χρονο Δημήτρη Σιχλιμοίρη, γιο του παλιού άσσου του ΠΑΣ Αλέκου Σιχλιμοίρη. Είχε την ατυχία να χάσει νωρίς τον Μπισιέλα που είναι από τους καλύτερους παίκτες αφού ένιωσε ένα τράβηγμα και αντικαταστάθηκε στο 24’ με τον Γκουγιάννο.

Τρία γκολ για τον ΠΑΣ πέτυχε ο Σαπαλίδης και από ένα οι Αυγενικού, Κρητικός, Μαυροπάνος. Το γκολ της Προοδευτικής ο Σιχλιμοίρης.

Καλή η διαιτησία του Ζαμπαλά και των βοηθών του Θανασιά, Λιόντου του συνδέσμου Ηπείρου.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Κοντογιάννης): Αυγερινός (65’ Μποζιάρης), Ντόβας, Δούβλης (65’ Παππάς), Τσακανίκας (46’ Ντίνος), Κωτσίνας, Πέτσιος, Μπισιέλας (24’ Γκουγιάννος), Σιχλιμοίρης, Μπαμπούλιας (46’ Ευαγγελίδης), Μπάκας, Στάθης (65’ Κοντογιάννης).


ΠΑΣ (Πετράκης): Κολιοφούκας (46’ Παππάς), Αυγενικού, Κρητικός, Ιωάννου (46’ Φερφελής), Ηλιάδης, Κοζορώνης (65’ Μασούρας), Σκόνδρας, Σαπαλίδης (65’ Αλεξίου), Γαρουφαλιάς (65’ Μαυροπάνος), Γιάκος Ευρ. (65’ Γιάκος Δημ.), Καρανίκας (65’ Κοζάκης).


-Οι παίκτες που αγωνίστηκαν με την Κέρκυρα έκαναν αποθεραπεία το πρωί. Αύριο Τρίτη δόθηκε από τον Πετράκη ρεπό για ξεκούραση, ενώ από Τετάρτη αρχίζουν πάλι οι διπλές προπονήσεις.