Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Οριστικά στη Γ' Εθνικής Καραϊσκάκης, Άρης και άλλες δύο

Πίκρα στην Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας καθώς η ΕΠΟ καταστρατήγησε τον κανονισμό


 Δεν θα αγωνιστεί τελικά στην Football League την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Άρης, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή των "κίτρινων", που παρέμειναν τελικά στην Γ' Εθνική.
Ως εκ τούτου, αποδείχτηκε "άκαρπη" η προσπάθεια της ομάδας της Θεσσαλονίκης, καθώς και των ομάδων Α.Ε. Καραϊσκάκης, Παναργειακός και Κηφισιά για να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση. Έτσι, λοιπόν, δεν γίνονται μπαράζ και οι τέσσερις ομάδες μένουν στην ερασιτεχνική κατηγορία.


Θα πρέπει να τονιστεί πως οι ενδιαφερόμενες ομάδες έκαναν λόγο για εσφαλμένη απόφαση και ότι η εφαρμογή της τροποποίησης του ΚΑΠ στο άρθρο 4 παράγραφος 2 περί μη συμπλήρωσης κενών για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορεί παρά να έχει εφαρμογή μόνο στο τέλος της σεζόν 2015-16 και όχι στο ξεκίνημά της. Ο Άρης προσκόμισε δυο σχετικά έγγραφα, όμως αυτό δεν βοήθησε, ώστε να καταφέρει να διεκδικήσει την άνοδό του στην επαγγελματική κατηγορία.

Αναλυτικά η απόφαση:

"Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση με την υπ' αριθμόν 71/28-8-2015 απόφασή της συνεκδίκασε, δέχθηκε τυπικά και απέρριψε κατ΄ ουσίαν τις αιτήσεις ανάκλησης-αναψηλάφησης-θεραπείαςτων σωματείων ΑΣ Αρης Θεσσαλονίκης, Α.Ε Καραϊσκάκης, Α.Ε Κηφισιάς και Α.Π.Ο Παναργειακός, κατά της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής Κατηγορίας-Football League και 2) της αναψηλάφησης της υπ΄ άριθμόν 68/21-8-2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ".