Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η κλήρωση για ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης

Με ποιες ομάδες κληρώθηκαν ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης


Η κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/8) και στον ΠΑΟΚ μπορούν να... κρυφοχαμογελούν σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς έπεσαν στον 3ο όμιλο, εκεί όπου η Ντόρτμουντ έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει την πρωτιά, ωστόσο η ρωσική Κράσνονταρ και η γνωστή πια στο ελληνικό κοινό Καμπάλα, που απέκλεισε στα πλέι οφ τον Παναθηναϊκό, προφανώς και δεν φοβίζουν την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ στη μάχη για το δεύτερο «εισιτήριο».

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει τις δυνατότητες για να καταλάβει τη δεύτερη προνομιούχο θέση, την ίδια στιγμή που η κληρωτίδα δεν φάνηκε και ιδιαίτερα φιλική με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι Αρκάδες θα αντιμετωπίσουν στον 11ο όμιλο τη Σάλκε, τον ΑΠΟΕΛ και τη Σπάρτα Πράγας, ομάδες δηλαδή με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία και με τους Γερμανούς να είναι το φαβορί για την πρώτη θέση.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη τόσο με τους νταμπλούχους Κύπρου όσο και με τους Τσέχους για τη δεύτερη θέση, αν και βέβαια στην περσινή συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ οι «κυανοκίτρινοι» έδειξαν ότι αποτελούν «σκληρό καρύδι» για κάθε αντίπαλο.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα γκρουπ, όμιλοι-φωτιά είναι ο 1ος με Άγιαξ, Σέλτικ και Φενερμπαχτσέ, όπως και ο 10ς με Τότεναμ, Άντερλεχτ και Μονακό, ενώ η Λίβερπουλ θα βρει στο δρόμο της στον 2ο όμιλο τις Σιόν, Μπορντό και Ρούμπιν Καζάν.
Αναλυτικά, τα γκρουπ:

1oς όμιλος

Άγιαξ
Σέλτικ
Φενερμπαχτσέ
Μόλντε

2ος όμιλος

Ρούμπιν Καζάν
Λίβερπουλ
Μπορντό
Σιόν

3ος όμιλος

Ντόρτμουντ
ΠΑΟΚ
Κράσνονταρ
Καμπάλα

4ος όμιλος

Νάπολι
Μπριζ
Λέγκια
Μίντιλαντ

5ος όμιλος

Βιγιαρεάλ
Βικτόρια Πλζεν
Ραπίντ Βιέννης
Ντιναμό Μινσκ

6ος όμιλος

Μαρσέιγ
Μπράγκα
Σλόβαν Λίμπερετς
Γκρόνινγκεν

7ος όμιλος

Ντνιεπρ
Λάτσιο
Σεντ Ετιέν
Ρόζενμποργκ

8ος όμιλος

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας
Μπεσίκτας
Λοκομοτίβ Μόσχας
Σκεντέρμπεου

9ος όμιλος

Βασιλεία
Φιορεντίνα
Λεχ Πόζναν
Μπελενένσες

10ος όμιλος

Τότεναμ
Άντερλεχτ
Μονακό
Καραμπάγκ

11ος όμιλος

Σάλκε
ΑΠΟΕΛ
Σπάρτα Πράγας
Αστέρας Τρίπολης

12ος όμιλος

Αθλέτικ Μπιλμπάο
Άλκμααρ
Άουγκσμπουργκ

Παρτιζάν Βελιγραδίου

ΠΗΓΗ: a-sports.gr