Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Οδηγίες της ΕΠΣΗΠ για την οργάνωση των ακαδημιών

Οδηγίες για την οργάνωση των πρωταθλημάτων και των ακαδημιών δίνει στα σωματεία του νομού η ΕΠΣΗΠ


Η Επιτροπή Πρωταθλήματος Υποδομών ενόψει της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς ανακοινώνει τα εξης: 

Α) Οι προπονητές όλων των ηλικιακών ομάδων κάθε Ακαδημίας υποχρεούνται να είναι κάτοχοι πτυχίου UEFΑ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν την δυνατότητα να παρευρίσκονται σε πάγκο αγωνιστικής ομάδας. 


Β) Όλες οι Ακαδημίες οφείλουν να καταθέσουν στην Επιτροπή, πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες προπονήσεων των Τμημάτων τους, καθώς και τα ονόματα των προπονητών της κάθε ομάδας. 

Γ) οι Τεχνικοί Διευθυντές των Ακαδημιών πρέπει να υποβάλλουν στην Επιτροπή Υποδομών ετήσιο προπονητικό οργανόγραμμα χωρισμένο σε μεσόκυκλους και μικρόκυκλους στο οποίο θα παρουσιάζεται αναλυτικά ο τρόπος εκπαίδευσης των νεαρών αθλητών,για καθε ηλικιακή κατηγορία ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό η Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ θα έχει πλήρη εικόνα των προπονήσεων και της λειτουργίας κάθε Ακαδημίας. Η Επιτροπή Υποδομών με επικεφαλης τους Ενωσιακούς προπονητές θα παρευρίσκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε προπονήσεις ομάδων και θα έχει την δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας του προγράμματος. Ακαδημίες στις οποίες δεν θα ακολουθούνται οι σωστές οδηγίες, θα επιβάλλονται σοβαρές κυρώσεις. 

Δ) Σε διήμερο Σεμινάριο των Αναπτυξιακών ηλικιών, του οποίου η διεξαγωγή θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστεί από την Επιτροπή Υποδομών ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα προπονήσεων για κάθε ηλικία ξεχωριστά το οποίο η Ενωση σε συνεργασία με ειδικούς έχει εκπονήσει. 

Επίσης κομμάτι του Σεμιναρίου θα είναι και η εκπαίδευση ανανηπτών από την Ελληνική Εταιρεία καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ). Ε) Επισημαίνοντας για μία φορά ακόμη ότι, στην φιλοσοφία της Ενωσής μας εκείνο που κυριαρχεί, δεν είναι η νίκη αλλά το δικαίωμα όλων των παιδιών στην άθληση. 

Επομένως στην προσεχή αγωνιστική περίοδο θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τουλάχιστον για 10 λεπτά όλων των νεαρών ποδ/στών οι οποίοι θα αναγράφονται στο Φ.Α.. Αυτό θα ισχύει για τα Τμήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών. ΣΤ) Οι Ακαδημίες οφείλουν έως τις 21/9/2015 ημέρα Δευτέρα να καταθέσουν τις Δηλώσεις Συμμετοχής για κάθε ηλικιακή ομάδα με τις οποίες θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα Υποδομών της νέας αγωνιστικής περιόδου.