Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Σεβασμός αλλά όχι φόβος απέναντι στο Δικέφαλο

Ολοκληρώνεται το απόγευμα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα


Με μια προπόνηση που θα γίνει το απόγευμα (18:00) στο ΠΕΑΚΙ θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει σήμερα τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του και θα βάλει τις τελευταίες πινελιές στο αγωνιστικό πορτρέτο της ομάδας του.
Ο Κρητικός τεχνικός προσπάθησε να εμψυχώσει τους παίκτες του όλες αυτές τις μέρες για να μπουν με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση αύριο στο γήπεδο και να αντιμετωπίσουν με αξιώσεις τον ΠΑΟΚ.

Με σεβασμό βέβαια στο Δικέφαλο που έρχεται με ανεβασμένο ηθικό στα Γιάννινα λόγω της πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά όχι με φόβο. Οι κυανόλευκοι λένε ότι τα τελευταία χρόνια έδειξαν μέσα στα γήπεδα ότι είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες αγώνων και να έχουν επιτυχίες απέναντι σε δυνατά ονόματα αντιπάλων. Και αυτό δεν έγινε μια χρονιά, αλλά υπάρχει μια συνεχόμενη καλή πορεία στην τελευταία τριετία και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Συνεπώς όσο και αν κατατάσσεται ο ΠΑΟΚ ως φαβορί της αυριανής αναμέτρησης, ο ΠΑΣ δεν πτοείται και θα επιδιώξει ακόμα και τη νίκη όπως πέρσι που συνέτριψε με 3-0 τον Δικέφαλο στα Γιάννινα παραμονές Χριστουγέννων. 

Ο «Άγιαξ» θα έχει και τη συμπαράσταση πολλών φιλάθλων του καθώς η κίνηση πώλησης των εισιτηρίων είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και προβλέπεται το ματς αυτό να γίνει με γεμάτες εξέδρες. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι και οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας πηγαίνουν πολύ καλά. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Blue Vayeros Χριστόδουλος Θεοδωρίκας, ξεπεράστηκε ο αριθμός των πωληθέντων εισιτηρίων διαρκείας σε σχέση με πέρσι, δείγμα ότι ο κόσμος άρχισε έστω και δειλά να ξαναγυρίζει στο γήπεδο και η ομάδα να αποκτά την εμπιστοσύνη του. Η αποστολή θα ανακοινωθεί μετά τη σημερινή προπόνηση και ο Πετράκης θα επιλέξει 19 ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουν προβλήματα τιμωριών ή τραυματισμών και όλοι είναι έτοιμοι για την αυριανή αναμέτρηση. 

Αυτή την εβδομάδα προστέθηκε στο δυναμικό και ο Άντι Λίλα που επέστρεψε από την Πάρμα που ήταν δανεικός. Η εικόνα στις τελευταίες προπονήσεις και το γεγονός ότι έβγαλε το πρόγραμμα με τους υπόλοιπους παίκτες, δείχνουν ότι ο Λίλα κατά μεγάλο ποσοστό μπήκε στο πνεύμα και στο ρυθμό της ομάδας. Το αν θα είναι στην αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και πόσο άμεσα μπορεί να τον υπολογίζει όπως τους άλλους παίκτες, είναι κάτι που θα κρίνει και θα εκτιμήσει ο Γιάννης Πετράκης. Το ευχάριστο είναι ότι μετά τον ΠΑΟΚ διακόπτεται το πρωτάθλημα οπότε ο Λίλα με την επανέναρξη θα είναι έτοιμος από κάθε άποψη. 

Εκτιμάται ότι περίπου με την ίδια ενδεκάδα που αντιμετώπισε στην πρεμιέρα εκτός έδρας τη Βέροια θα αντιμετωπίσουν οι κυανόλευκοι και τον Δικέφαλο. Στο ματς αυτό υπάρχει και η παράμετρος με την κούραση των παικτών του ΠΑΟΚ λόγω του ταξιδιού στη Δανία και του αγώνα με τη Μπρόντμπι. Στον ΠΑΣ δεν συμμερίζονται κάτι τέτοιο λέγοντας ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και ο Τούντορ αν θελήσει να ξεκουράσει κάποιον έχει εναλλακτικές λύσεις στα χέρια του. 

Χτες ο γκολκίπερ Μάρκος Βελλίδης κλήθηκε πάλι στην εθνική ομάδα για τα παιχνίδια με Φιλανδία, Ρουμανία. Το ίδιο συνέβη από την εθνική Σλοβενίας για το Στρούνα, από την Εθνική Αλβανίας για το Λίλα και από την Εθνική Νέας Ζηλανδίας για το Θέμη Τζημόπουλο.