Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ας δούμε πως έχασε ο ΠΑΣ με μια ψύχραιμη ματιά

Ο Μπουονανότε που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της Ένωσης


Ο ΠΑΣ παρότι προηγήθηκε στο 20’ με ένα καταπληκτικό γκολ του Νόε Ακόστα, τελικά έχασε 3-1 από τη ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος σούπερ λίγκα.
Η Ένωση πριν λήξει το ημίχρονο έκανε την ανατροπή σε 2-1 καθώς στο 35’ ισοφάρισε με πέναλτι του Μπουονανότε (το κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα που δέχτηκε από Μιχαήλ και Μπέριο, ενώ στο βίντεο φαίνεται να τον σπρώχνει ο αρχηγός του ΠΑΣ από πίσω) και πάλι με τον Μπουονανότε στο 44’ πέτυχε το 2ο γκολ με κοντινό σουτ μετά από μεταβίβαση του Μπαρμπόσα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά ήταν καθοριστικές οι αποβολές με 2η κίτρινη κάρτα στο 74’ του Μιχαήλ και στο 80’ του Τζημόπουλου. Χρειάστηκε να μείνει ο ΠΑΣ με 9 παίκτες για να σιγουρέψει η ΑΕΚ τη νίκη της σε 3-1 όταν στο 87’ ο Βαργκάς με σουτ βρήκε στόχο και τα δίχτυα του Βελλίδη. Οι αποβολές ήταν καθοριστικές για τον ΠΑΣ στην επανάληψη, ίσως να είναι και αυστηρές, καθώς ειδικά ο Μιχαήλ τη  μπάλα πήγε να αποκρούσει και έπεσε πάνω του παίκτης της ΑΕΚ και λογικά δεν είναι κίτρινη κάρτα.

Ο ΠΑΣ είχε κάποιες καλές στιγμές για να ισοφαρίσει όπως στο 68’ (πριν ακόμα αρχίσουν οι αποβολές) με τη διπλή ευκαιρία των Τσάβεζ και Φερφελή καθώς τα σουτ εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ της Ένωσης. Οι αποβολές ήταν καθοριστικές. 

Γενικά όμως η ΑΕΚ στάθηκε καλύτερα από τον ΠΑΣ στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στη νίκη. Μάλιστα είχε και κάποιες καλές ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν γιατί ο διεθνής γκολκίπερ Μάρκος Βελλίδης έδειξε και πάλι τη μεγάλη κλάση του.

 Το παιχνίδι είχε πολλές εναλλαγές, έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ με το προβάδισμα που είχε να βάλει στα σχοινιά την ΑΕΚ και να τη φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά δεν κράτησε το προβάδισμα. Και ο Μάνταλος άρχισε να σφυρίζει έδρα, αλλά και λάθη έγιναν στην άμυνα με συνέπεια ο Μουονανότε με τα δύο γκολ να βάλει τη σφραγίδα του. Η ανατροπή σε 2-1 έδωσε ψυχολογικό προβάδισμα στην ΑΕΚ, η οποία στην επανάληψη αφού γλίτωσε την ισοφάριση στο 68’με τη διπλή ευκαιρία του ΠΑΣ (σουτ Τσάβεζ και Φερφελή) τελικά κέρδισε με 3-1. Σε σημείο που ο ΠΑΣ είχε μείνει με 9 παίκτες.

Ο ΠΑΣ δυσκόλεψε την ΑΕΚ, αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν δημιούργησε όπως θα έπρεπε τις προϋποθέσεις να φύγει με βαθμό από την Αθήνα. Η Ένωση ήταν καλύτερη σαν ομάδα και φάνηκε πολλές απειλητική μπροστά από την εστία του Βελλίδη. Αν δεν υπήρχαν τα δύο γκολ από τον Μουονανότε που δημιουργούν υπέρ του εντυπώσεις, ο Βελλίδης μπορεί να είναι και πάλι ο MVP της συνάντησης καθώς δεν ευθύνεται για κανένα γκολ.

Το άσχημο είναι ότι ο ΠΑΣ έχασε τους Τζημόπουλο και Μιχαήλ που δεν θα παίξουν στο επόμενο ματς με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα. Ίσως αυτό να αναγκάσει τον Πετράκη για να επαναφέρει τον Λίλα στην ομάδα και να καλύψει το κενό του Τζημόπουλου και να παίξει ο Σκόνδρας στη θέση του Μιχαήλ.

ΕΔΡΑ ΣΦΥΡΙΞΕ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάνταλος (Καβάλας), βοηθοί οι Βλάσσης (Λασιθίου) και Κουράκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Τριτσώνης (Αθηνών). Κίτρινες: 30' Μιχαήλ, 32' Στρούνα, 35' Μπέριος, 38' Τζημόπουλος. Κόκκινες: 74' Μιχαήλ, 80' Τζημόπουλος. Η 2η κάρτα στο Μιχαήλ θα μπορούσε να αποφευχθεί. Ο Τζημόπουλος έκανε ένα δυνατό τάκλιν, φάση που ήταν στην κρίση του διαιτητή η κάρτα. Θα μπορούσε να μη τη δείξει, αλλά και τώρα που την έδειξε δεν μπορεί και κανένας να του πει τίποτα. Στο πέναλτι φαίνεται ο Μιχαήλ να σπρώχνει από πίσω των Μπουονανότε, αν θεώρησε αυτό παράβαση και όχι το μαρκάρισμα του Μπέριου που δεν φαινόταν για ανατροπή.

ΤΑ ΓΚΟΛ
20’: Βρίσκει χώρο ο Ακόστα, τρέχει κάποια μέτρα και σουτάρει πριν πατήσει περιοχή στέλνοντας την μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Μπαρόχα.

35’: Πέναλτι για την ΑΕΚ! Ο Μπουονανότε μπαίνει σφήνα στα καρέ του ΠΑΣ και ο Μιχαήλ -ενώ τον μαρκάρει ο Μπέριος- φαίνεται να τον σπρώχνει από πίσω.

44΄:Εντυπωσιακή ντρίμπλα του Μπουονανότε στον Μιχαήλ, κάνει σουτ με το δεξί και νικάει τον Βελλίδη.

87’: Μάνταλος, Αραβίδης και Βάργκας αλλάζουν την μπάλα με τον τελευταίο να σουτάρει και να νικάει τον Βελλίδη.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

14': Ο Ακόστα βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ίλιτς πιάνει σουτ στην κίνηση και στέλνει την μπάλα ψηλά.

25': Σέντρα από τον Γκάλο, ο Μπαρμπόσα παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

49': Φοβερή εναλλαγή μπάλας από τους παίκτες της ΑΕΚ, ο Σιμόες κάνει παράλληλη πάσα και ο Κρισάντους δεν μπορεί να μπει στη φάση.

52': Καλό σουτ του Μανιά, η μπάλα κοντράρει και φεύγει ελάχιστα έξω.

53': Ο Μπαρμπόσα βγάζει σέντρα από αριστερά, ο Κρισάντους λίγο έξω από την περιοχή παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

68': Δυνατό σουτ από τον Τσάβες εκτός περιοχής, αιφνιδιάζεται αλλά αποκρούει ο Μπαρόχα. Η μπάλα φτάνει στον Φερφελή που κάνει νέο σουτ το οποίο πάλι αποκρούει εντυπωσιακά ο γκολκίπερ της Ένωσης.

82': Μπαίνει από αριστερά στην περιοχή ο Βάργκας, κάνει διαγώνιο σουτ και ο Βελλίδης αποκρούει.
83’: Πλασέ Βαργκάς από καλή θέση αποκρούσει ο Βελλίδης

86': Ο Αραβίδης βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σοϊλέδης παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα ψηλά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπαρμπόσα (78' Μάνταλος), Μπουονανότε (63' Βάργκας), Πλατέλλας, Κρισάντους (57' Αραβίδης).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ακόστα (81' Κοζορώνης), Τσάβες, Ίλιτς (46' Γιάκος), Μανιάς (67' Φερφελής).