Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πως είναι η επόμενη μέρα και η κατάσταση στον ΠΑΣ

Με απώλειες και πικραμένος γύρισε από την Αθήνα ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αποδεκατισμένος από τραυματισμούς και τιμωρίες γύρισε από την Αθήνα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς και πικραμένος για το αποτέλεσμα. Γιατί ενώ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Ακόστα δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, καθώς στην επανάληψη με κατάλληλη τακτική που θα εφάρμοζε ο Πετράκης θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. 


Παρότι ο Πετράκης όλη την εβδομάδα μιλούσε στις προπονήσεις για το δαιμόνιο Μπουονανότε, τελικά οι αμυντικοί τον έχασαν σε μερικές περιπτώσεις με συνέπεια ο ξένος άσσος της ΑΕΚ να κάνει την ανατροπή σε 2-1. Σχεδόν από μόνος του καθώς η ΑΕΚ μέχρι το σημείο εκείνο είχε μια άκαρπη υπεροχή και δύσκολα έμπαινε στα καρέ του Βελλίδη. 

Όσο για την επανάληψη οι Γιαννιώτες έχουν παράπονα για την αποβολή του Μιχαήλ που δεν ήταν σε καμία περίπτωση 2η κίτρινη κάρτα και για κάποιες άλλες αποφάσεις του Μάνταλου που στο α’ ημίχρονο εκτέθηκε όταν πήγε να δώσει πέναλτι σε φάουλ που έκανε ο Μιχαήλ έξω από την περιοχή. Ευτυχώς οι συνεργάτες του έσωσαν την κατάσταση και άλλαξε την απόφασή του δίνοντας φάουλ. Για την 2η αποβολή του Τζημόπουλου, από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε δημόσια ότι σωστά αποβλήθηκε, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση επ’ αυτού. 

Πριν γίνουν οι αποβολές, που όπως είπαν ο Πετράκης και οι παίκτες έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ο ΠΑΣ στο 68’ είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τα απανωτά σουτ των Τσάβεζ, Φερφελή που απέκρουσε ο γκολκίπερ της ΑΕΚ. Όσο για τις αποβολές, δεν στοίχησαν μόνο στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς η Ένωση σιγούρεψε τη νίκη όταν ο ΠΑΣ είχε μείνει με 9 παίκτες, αλλά στο επόμενο κρίσιμο ματς στα Γιάννινα με τον Ατρόμητο θα απουσιάσουν δύο βασικοί παίκτες από τη ζώνη της άμυνας, ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ και ο υπαρχηγός Θέμης Τζημόπουλος. 

Συνεπώς ο Πετράκης θα πρέπει να βρει τις επόμενες μέρες τους αντικαταστάτες τους, για το κέντρο της άμυνας που παίζει ο Μιχαήλ και τη ζώνη των αμυντικών χαφ που παίζει ο Τζημόπουλος.  Αν επαναφέρει τον Άντι Λίλα είναι βέβαιο ότι θα τον ξεκινήσει από την αρχή για να αντικαταστήσει τον  Τζημόπουλο και στη θέση του Μιχαήλ να παίξει ο Σκόνδρας. Ή να βάλει τον Στρούνα σέντερ μπακ και το Λίλα δεξιό αμυντικό. Αν πάλι αφήσει το Λίλα έξω από την 18άδα όπως στα τελευταία ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, τότε πιθανόν αμυντικό χαφ να παίξει ο Κοζορώνης. 

Όλα αυτά βέβαια θα τεθούν σε εφαρμογή στις επόμενες προπονήσεις, καθώς την Κυριακή λόγω εκλογών δεν θα γίνουν αγώνες και το ματς με τον Ατρόμητο θα γίνει μεσοβδόμαδα. Επίσης με προβλήματα τραυματισμών γύρισαν από την  Αθήνα οι Ακόστα, Μπέριος αλλά δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Απλά χτες δεν έκαναν αποθεραπεία όπως ου υπόλοιποι παίκτες. Για σήμερα υπάρχει ρεπό που έδωσε ο Πετράκης και αύριο το πρωί που θα ξεκινήσουν πάλι προπονήσεις, οι Ακόστα, Μπέριος θα μπουν στο κανονικό πρόγραμμα.